Jump to content

Tandan

Ловец
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Тан
 • Град
  Някъде из България
 • ЛРД
  1

Tandan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

34

Reputation

 1. Колега, това е дъвкано толкова много пъти и няма еднозначен отговор. Истината е една - щом е разрешено всеки си има глава на раменете и си решава сам за себе си. Айде със здраве.
 2. Все по-често е явлението късна есен или ранна зима да има малки прасенца. А иначе е абсурд да почва Септември - не само ние ами и кучетата ще се мъчат в тая сухотия да надушат прасчовците.
 3. Като оставим настрана личната трагедия на ченгето, цялата история ми прилича на вица: Полицай описва инцидент: Тялото се намираше на улицата, а главата на торто...тротро...тратроа...треснал един ритник и главата се търкулила на улицата - след което спокойна написал: и главата беше на улицата. Всичко е така скалъпено набързо, всеки се чисти от отговорност. Това ще е новината на журналята(не заслужават истинското си прозвище в наши дни) за следващите седмици. Политиците почнаха да се възползват от ситуацията. А цялата работи мирише, та не се трае. С гладкоцевна пушка - 4ма от СОБТ с жилетки и щит? И к'во праим? Разпуснахме армията, полицаите ги научихме как да бият с палки демонстранти по Софийта. Да не се окаже че ловците са по-подготвени. Ужас. А иначе наскоро искаха полицаите да имали право на 2ра работа. Не ангажирам никой с мнение, просто ми се искаше да изразя възмущение. Знам че има и качествени хора и професионалисти, но за жалост са прекалено малко. ПП: Дано не понесем някакви рестрикции ние, заради некомпетенстност на властите.
 4. Генов, Европа има лоши и хубави страни. Както е навсякъде по света. Перфектно нещо няма. Защо трябва да взимаме всичко накуп. Колкото до традициите - като не можеш да ги разбереш, мога само да ти изкажа съчуствие. И не се правете на по-граждани от колкото сте. До преди 40-50г. населението е било основно в селата и силата на България винаги е било в селското стопанство. А там обичаи - бол. Но явно е по-модерно сега да плюем по селяните, отколкото да се върнем назад в спомените и да удостоим обичаите на дедите си. Аз не съм присъствал на обичая тричене, но тук въпроса е принципен. Като срока за патешкия лов - всички за него, не само паткарите. Ай със здраве и дано разбереш. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ
 5. Абе стига с тая Европа и нейните простотии. Ние ако трябва да ставаме като тях няма да я бъде. В Англия "баба" е забранила да заколиш каквото и да е животно, освен ако не си развъдник. Едни аверчета ги арестуваха дето по Коледа си колнали едно прасенце в двора. Това ли искаме? Ай стига глупости. Кой иска да тричи, кой да квичи. Не говорим за гавра като оня дето запали кучето, или случая с уличните кучета за примамки. Тук говорим за неща от живота. Кой не му харесва да не гледа. Аз робот няма да стана. Ако трябва и по *** ще си защитя правата.
 6. Мене ми се струва, че Кралев е правил таксацията миналата година и ги знае кое животинче къде спи, къде яде, къде ака и сега по списък ги е зачесал.
 7. Американците викат вълк, руснаците - сибирско хъски. На кого да вярваш...
 8. Който не му оттърва от 100 кладенеца вода ще извади да се обеснява за анкетата. Гласувах против. За жалост с гласуване и подписки нищо не става в тая "държава". Рашайков не си сам, масата ловци мислят така. Нямаме позиции. Просто стискаме палци законотворците да забият най-накрая ножа в кокала и да става каквото трябва. Само тогава ще се заемем сериозно. Поздрави.
 9. Колега, при нас вече почнаха да се движат по 2-3 и сватбуват - възможна причина за по слаб интерес към свирките. Наслука.
 10. Браво на алагенци. Айде сега да пратите и надолу малко прасета, не да ги връщате нагоре по високото.
 11. При нас е толкова зле, че вече не можем да дигнем и чакал. Тоя уикенд вдигнахме само една белка. А сме полупланински район 800-900м надморска височина. Реве ми се.
 12. Няма как да стане с нормата за отстрелване. Всичко е разграден двор(с изключение на платените места - там е здраво оградено). Само ловците нямат интерес да намалява дивеча, ама и най-много вредим. Като се почне от чакалските целогодишни бележки - никакъв контрол, напротив, мине се през груповата бележка за хищник, на която всеки търси прасе и се стигне до народната пословица - най-големия враг на заека е пъдпъдъчия лов. Няма да включвам проверяващите горски, които са придружители на груповата бележка за хищник, а всъщност са със заредена пушка в ръка. Ясно е че няма да променим народопсихологията. Вариант за пробване е забрана на груповия лов, финансово стимулиране на горските с % от наложените глоби. Ай със здраве, че много се разприказвах.
 13. К-7, на курсовете за ловци оръжезнанието не само е малко, а направо липсва. Преди 3години станах ловец - всичко което знам за гладкоцевната пушка е от баща ми. На курса само ми връчиха един "тромпет" ИЖ и ми казаха стреляй. Нищо повече. Ако не беше баща ми да ме светне през годините - нямаше да имам и идея за пушката. И казарма не съм карал. Миналата година изкарах и подборния ама още не съм си взел нарезно въпреки голямото ми желание. Причина - не е финансова, а нулевото знание за този вид оръжия. Но нали е по-лесно да бъдат забранени муниции, отколкото да се обърне внимание дали вярно(или въобще) се провеждат обученията.
 14. Абе добре, че искате да го има ама това означава да има големи запаси на сърни и зайци, че тоя дзвер трудно се изхранва. Никой няма да го иска в ловището си ама всеки вика нека го има, че и в количества позволяващи трофеен отстрел. Нека си го има в затънтените кътчета на родината дето не стъпва човешки крак и както казват колегите - по-малко информация за локациите на тия животинки - по-добре.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.