Jump to content

garry

Ловец
 • Posts

  2,476
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

garry last won the day on July 25 2019

garry had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Куче
  хунвайбин

Recent Profile Visitors

4,177 profile views

garry's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

864

Reputation

 1. Говорим за едно и също нещо и не мое се разберем. Добре е разрешен проблема от снимките , въпроса е кой е в лагера за съжаление. Аз примерно, понеже не понасям "огради" съм си решил този проблем по друг начин -хуманно, по ляпчевски , со кротце , со благце и со малце кютек, кат съм вкарал и съвремие. Кой е казал , че глада е по-силен от страха. Поздрави бъди здрав и щастлив !
 2. Надявам се правилно да съм разбран. Без заяждане и лоши чуства. Успехи в лова и живи и здрави
 3. Колега , моя е 5г след твоя билет. Явно обусловено от възрастовата разлика и кво от това. Никога не съм се чуствал и не съм имал претенциите на Дерсу Узала, ако , че и по татово време съм имал възможност да ходя тук там по стопанства. Хубаво е човек да има принципи и да ги спазва , но в днешно време някак не върви да ги налага на останалите. Ходя и по "огради" и в стопанства без такива когато ми е кеф. Сбираме се дружки и пукаме приплоди в малките огради вместо панички по стрелбищата чат пат , ходя и с дружинката много често. Живея от почти 15г в гората и в доста дни от седмицата пообикалвам. Сутринта примерно гледах една мама свинкя извела новото потомство близо 15мин. и не се чуствам и изживявам кат ловен доайен. Има си за тая работа други хора. До сега по форумитее само чета "против оградите" , но никъде не видях един пример с данни за концесионери/конкретно/ или снимков материал който ги уличава. Много далеч съм от мисълта , че липсват мърши при тях , но пак казвам говорете конкретно с имена и селища. Не слагайте всички под един знаменател щот туй ми прилича на "ша забраним кока колата щот американските войници се напиват с нея и вършат зверства във Виетнам" /требе си съвременник на тия писания по наши вестници/. По коректно за тая тема де се върти из форумите би било , които не са ходили на такъв лов да си траят и да се обаждат ако установят нарушения от страна на арендатори или концесионери и то как си тряба, а от страна на тези които са ходили е коректно да се говори за "некачествени продукти" , което ще спести разочарования на колеги.
 4. Бе тя дивата котка верно е роднина на риса ма па ча кошути да яде? Снимка N3 , за нея иде реч.
 5. То преди нема месец Искъро удари Кърджали по трофей. Нинов чеше глава сега , че от повече от 30г не му е минавал през ръцете такъв
 6. Не бре Жоре, идеята ми е че кат ти влезе в очилото ич не мислиш колко е дрът или дали му е дошло времето/което тая година за пореден път се убедих че само оня горе го решава/ а теглиш курока и айде поредните чирепи. А иначе съм абсолютно "за" кое кога требе се вади. За съжаление принас обикновено се стрелят 4 -5 годишни и селекциония се превръща в подборен. От друга страна на сръндака се гледа масово като даденост и сравнение с прасето и елена е отсвирен по стопанствата. На времето по ловните стопанство имаше планов отстрел на сърни и елени и имаше яки трофеи. Сега ...... подборен е единствената графа. То за туй и сръндарите в международен мащаб се изместиха по войводина черна гора полша литва както от към трофеи така и от към цена. 20 евра отстрел на сърна селекция да има у нас? Ма по комшиите има. То е дълга тема за организация на лоовното стопанство цени и т.н. и не и е тук мястото. Явно липсата на емотки на скапания таблет е допринесло в степен за итълкуванието на поста ми. Поздрави и наслука и винаги добредошъл.
 7. В крайна сметка кво значение има зрелоста щом целта е читави кокаляци. Другото а го мислят зоожинерите , горските и сайбиите /кикот/неам емотки/ Честито за трофея баш си му е време.
 8. Жоро , проблема на този вид стопанства /изключвайки "вътрешния" отстрел на наши хора/ е ,че парите които получават отиват в майката и после чакат от там да им дадат пари за всичко. Дет викаха едно време не са на собствена стопанска сметка, Дърварите и дърводелците са ясни от години и не са виновни те а тези които се блажат от тях и правят законите. То е такова омотано кълбо и в горите и в лова и къде ли не де има финикииски потоци. Ако не сдобих бързо независима информация с голяма достоверност по възникналия проблем , нали не мислиш ,че въобще щях да си дигна задника да ходя по протести и да пиша и да апелирам. Парламата ми е доста чужда кат мислене и поведение.
 9. Законите за горите и лова толкова пъти са кърпени в интерес на тоя и оня през годините че пораждат маса неясноти в моменти когато трябва да се прилагат и тълкуват едновременно. Колкото до "дърварите" в 99,99% са и ловци. Явно наближаващите избори влияят зле на партиино ориентираните и от друга страна най-лесното ,защо па да не "оцветим" протеста. Още в началото написах ,че протеста НЯМА и НЕ БИВА ДА ИМА ЦВЯТ. Вярно ,че беше кратко явление но кмета е избран от БСП , бат Сали е с неуставовен цвят в зависимост от вятъра , "дърварите" и ловците са толкова партиино различни ,че нема до къде но протеста не беше политизиран или използван партиино в никакъв случай. Колкото до икономическите интереси действително, това е 1/2 от основата на нещата поради простата причина ,че на територията на двете стопанства влизат за дърводобив само три богоизбрани фирми/едната от които е тясно свързана с лице подготвило проекта/ и никой друг. Това последното нали не е далавера? Колкото до лова - каквото имаше го написах. Всеки има глава на раменете си и сам преценява какво действие или бездействие да предприеме. В крайна сметка нали това е гражданското общество и демокрацията. Срещу сътворените простотии по законите не ни остава нищо друго освен гражданския протест. Лека алюзия като за последно: преди няколко години купих реституирани имоти ,дадени по постановление на хора, на които те си бяха построили незаконно къщи. Как мислиш завърши сагата ,която е подобна на сегашната? Предложих на собствениците на къщи да купят земята, те отказаха и въпреки активната опозиция на определени длъжностни лица ,законно бутнах къщите и освободих имотите как си требе по устав. Натам си мисли ти коя заповед и кое как да четеш и тълкуваш и да упрекваш . Изписахме почти 1/2 "Война и мир" и е безмислено да продължаваме. Времето ще покаже кой прав и кой крив.
 10. Няма значение къде е района. Внимавайте колеги, ние успяхме за сега и сме на щрек до където можем до кат не се изскубят плевелите. Понеже за сега приключихме случая за неопределено време та да споделя.Тънката линия за "не се притиснявайте" е ,че при взети ловни територии на концесии те са ясни с ясни граници и ясни граници на буферни зони. Когато е "съвместна дейност" по закона съществуващ сега, нещата се простират да цялата територия дадена за управление на съответното ДЛС ,както и всички мероприятия свързани с дърводобив и лов /независимо че са два различни закона/ и т.н икономически дейности Дефакто се получава придаване на активи в рамките на една държавна фирма от един отдел към друг което е напълно нормално с цел постигане на по-добър общ икономически резултат .Когато обаче има сключен договор м/у ДЛС и частна фирма "за съвместна дейност" законово нещата са перфектни ,но досегашната 23г практика показва ,че в 101% от случаите или държавната фирма е изсмукана и после приватизирана за жълти стотинки или след 1-2г вече е невероятен длъжник на партньора си.За това зачетайки закона и отчитайки практиката се стигна до съответните действия и резултат. Благодаря на всички съпричастни. Приключвам темата с надеждата да няма такива прецеденти на други места
 11. Че не са глупави не се и съмнявам. За това така тънко го пипат. Студена има договор за съвместна дейност със частна фирма за 15г. на което аз му викам "концесия" Ако директно го бяха дали на концесия нямаше как да придадат горски фонд към него. Щеше да стане голям скандал. За системата "съвместна дейност" не ми се говори и мислех ,че като икономически способ е забравена още в средата на прехода, щото доказа своята "висока" ефективност. Колкото до Искър то първите опити бяха да се закрие като стопанство още преди 10на години. С триста зора успяха да го спасят определени хора. В зората на Миро/визацията/ когато го прехвърлиха от МС към МЗХ отново беше подготвено да иде на майната си ,но пак се намесиха разумни фактори и нещата замряха. Иван може да ти каже за кво иде реч. Самото създаване на 6те Държавни предприятия си е дълбоко замислена история и го коментирахме с приятели още кат го сътвориха. Не искам да съм черноглед но нещата въобще не са на добре по отношение това което ни късае нас. В определени среди от този бизнес от доста време се носят приказки а кат се понесат за някъде и земе, че се случи. Тази заповед е по предложение на ДП София. Изготвеното предложение е с активното участие Д.Дамянов за който е излишно да пиша защото всички сте гледали и чели що за птица е. Та по-добре да отупаме превантивно юргана от бълхите отколкото после да ходим да го горим.
 12. Не желая да коментирам Лицето. Показал съм ясно отношението ми към действията му. Нека си ходи по съюзи или де си ще. Той и съюза може да изпищи в зависимост на къде пофане протеста. Не се заблуждавай относно заповедта. Судена е отдадена на концесия на законен търг на фирма на Иван Ангелов/ мисля че се казваше/ Дефакто придавайки горския фонд към стопанствата нещата отиват на майната си ,тъй като стопанина на гората определя начина и заплащането на лова в определеният му район. Много тънко са пипнали тук нещата. Лично мен ми е все тая/ама аман от тарикати почна да ми идва в повече/, но стане ли този прецедент и то тук са много декари, нищо няма да ги спре да го повторят и потретят. Аз съм на протеста и утре и до когато трябва.
 13. Повода да го напиша това е бан който колега пишещ в 3те форума получи заради свалено и качено клипче от *** в *** ,записано от Терзииски вчера на разговора при началника на ДГС Самоков, което дава насока от къде и накъде духа вятъра . Надявам се, че за сериозни теми спокойно могат да се обменят и постват материали между форумите за да са запознати по-широк кръг колеги с проблематиката и последното и най-малкото е чии са авторските права и тем подобни глупости.
 14. ИМАМ ЕДИН АПЕЛ. Независимо от създалите се обстоятелства все пак в интернетпространството съществуват 3 форума на ловната гилдия ,които по един или друг начин удволетворяват потребностите на БЪЛГАРСКИЯ ЛОВЕЦ . НИКОГА НЕ СЪМ СЕ ПРИТИСНЯВАЛ ДА ИЗРАЗЯВАМ МНЕНИЕТО СИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ ВЪПРОС КЪСАЕЩ ЛОВА И ЛОВНОТА ДЕЛО В БЪЛГАРИЯ КАКТО И ДА БЪДА КРАЕН В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СИ И ОЦЕНКИТЕ КЪМ ОПРЕДЕЛЕНИ ДЕЙСТВИЯ НА ГРУПИ ОТ ФОРУМИТЕ ПОМАГАЩИ ЗА ТВОРЕНЕТО НА ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ! Както и да е, но винаги съм бил отворен към конструктивен диалог с който и да е по тези въпроси. ТА , тъй като не съм влизал от години в *** и до преди малко опитах но не помня вече коя поща и коя парола и и ме изхвърля та моля хората които имат достъп до сайта да го "копнат" и турят там това което ще напиша по -долу. в НА ЛОВ ще го копна и пусна аз. Резултата ще покаже кое и за къде е. Уважаеми господа потребители, админи ,модератори и собственици на форуми, от години българския ловец е все повече ограничаван и изтикван в ъгъла ,принуден да се съобразява с малоумията и апетитите на властимащите и все по-дълбоко да бърка в изтънелия си джоб. Идва времето когато полека лека кораба Радецки ни взима на абордаж. Забравете за конфликтите в нетпространството. Заровете томахавките и нека един път поне в 100 годишната история хобито "ловец" да обедини всички, независимо от партиини, клубни и форумни пристрастия.Забравете дребнавоста в името на общото. Далеч съм от мисълта, че всичко ще е преглътнато на лична основа и ще мине гладко ,но поне нека опитаме един път да отвоюваме правата си заедно от закона та до сдруженията.Колкото и да ми е неприятно но на оная сграда де 100 пъти ми се е искало да я думна /срещу коня/ има една истина де турена отпред "Обединението прави силата" . На там сте Вие. Спокойно можете да изтриете или да помислите. ПП извинявайте не видях ,че има такава тема. Коментара го преместете там.
 15. Следя тази тема по лични причини по форумите. Не искам да коментирам кой прав, кой крив, но едно нещо вече на 100% съм сигурен и съм го казвал от години. БЪЛГАРИНА Е ОВЦА водеща се по всяка свирка, било от гръмки обещания на политици или от гръмки заглавия на журналисти. Толкова са изгладени гънките му в тези демоклатични години ,че е бетер брич на царски офицер. Понеже толкова Ви е акъла ,такова ви е и състоянието и само със съскане към "богаташчето"/което междувременно и идея си немате като човек какъв е/ и съжаление към "бедния пенсионер"/който също си немате идея какъв човек е/ ще си одите след следващия "политически месия" който не само ще ви свали гащите но и ще ви опъне. Не съм и предполагал, че редовия българин може да е толкова елементарен и промит мозък.Погледнете само началото и края до тук и ... коментара е излишен. Живейте си в Биг или Вип Брадър в чалгаджииниците или де си щете. Радвайте се на здраве и кат мечката заиграе във Вашия двор се надупете веднага, четете пресата, слушайте обещанията, останете си овци па мое и да се сетете ,че има и друга истина. Ша дублирам Един и ще го допълня "Боже ,пази България! Тя си отива. Ай със здраве.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.