Jump to content

стамов

Ловец
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  михаил
 • Град
  стара загора
 • ЛРД
  03.12.1979

стамов's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Да няма проблем с телефоните, не мога да се свържа с никой цял ден...
 2. Без да коментирам в детайли поредните словоблудни и антибългарски излияния на лицето Кънев, не могат да не направят впечатление, поне на малко запознатите с наказателно-правната теория логическите и юридически пропуски в статията...Без да навлизам в подробности, ще обсъдя само 3-те му "хипотези" с които "аргументира" тезата си за свиване на приложното поле на неизбежната отбрана: 1."Възрастният съсед" с какво право влиза насила в дома ми и откъде аз мога да предположа намерението му-да се разправя за шума или да посегне на мен детето или съпругата ми ? 2. Откъде аз мога да съдя за "намерението" на психично болен, който ми разбива вратата на жилището-нима трябва да седна на дивана и да го изчакам след като проникне да видя дали ще иде да си легне в спалнята, защото си мисли че къщата е негова или пък да вземе ножа от кухнята и да се разправи с детето/жената или мен ? 3.Какво ще е това "дете" което ще проникне с взлом/ ако не се лъжа, по дефиницията на НК, "взлом" е всяко насилствено проникване/преодоляване/разрушаване на преграда здраво направена, за да осуети достъп до имот/ ? п.с. Имам едни съседчета, "деца" на по 16-17 г., ама ако ги видите-по 80-90 кг. и по 1.90 см високи, че и някое такова да ми разбие и вратата на жилището...
 3. През изминалите няколко дни изчетох доста от информациите за случая в печатни и електронни медии, и като че ли освен личната драма на едно семейство, апатията и некадърността на ръководството на МВР, на очи особено се набива и некомпетентността на пишещите по случая "журналя". Как не си направи един труда, да прочете нормативната база уреждаща придобиването, ползването и лишаването от право на носене/съхранение/ползване на огнестрелни оръжия, а пишат такива откровени глупости ! А, че писанията им( в едни новинарски интернет сайт даже прочетох, че убиецът се разхождал по двора си с 3-4 РПГ !!!), според мен, ще имат доста голям политически и "нормотворчески" отзвук (хаотичен, прибързан и недодялан) е безспорно.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.