Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

стамов

Ловец
 • Мнения

  3
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  михаил
 • Град
  стара загора
 • ЛРД
  03.12.1979
 1. Да няма проблем с телефоните, не мога да се свържа с никой цял ден...
 2. Без да коментирам в детайли поредните словоблудни и антибългарски излияния на лицето Кънев, не могат да не направят впечатление, поне на малко запознатите с наказателно-правната теория логическите и юридически пропуски в статията...Без да навлизам в подробности, ще обсъдя само 3-те му "хипотези" с които "аргументира" тезата си за свиване на приложното поле на неизбежната отбрана: 1."Възрастният съсед" с какво право влиза насила в дома ми и откъде аз мога да предположа намерението му-да се разправя за шума или да посегне на мен детето или съпругата ми ? 2. Откъде аз мога да съдя за "намерението" на психично болен, който ми разбива вратата на жилището-нима трябва да седна на дивана и да го изчакам след като проникне да видя дали ще иде да си легне в спалнята, защото си мисли че къщата е негова или пък да вземе ножа от кухнята и да се разправи с детето/жената или мен ? 3.Какво ще е това "дете" което ще проникне с взлом/ ако не се лъжа, по дефиницията на НК, "взлом" е всяко насилствено проникване/преодоляване/разрушаване на преграда здраво направена, за да осуети достъп до имот/ ? п.с. Имам едни съседчета, "деца" на по 16-17 г., ама ако ги видите-по 80-90 кг. и по 1.90 см високи, че и някое такова да ми разбие и вратата на жилището...
 3. През изминалите няколко дни изчетох доста от информациите за случая в печатни и електронни медии, и като че ли освен личната драма на едно семейство, апатията и некадърността на ръководството на МВР, на очи особено се набива и некомпетентността на пишещите по случая "журналя". Как не си направи един труда, да прочете нормативната база уреждаща придобиването, ползването и лишаването от право на носене/съхранение/ползване на огнестрелни оръжия, а пишат такива откровени глупости ! А, че писанията им( в едни новинарски интернет сайт даже прочетох, че убиецът се разхождал по двора си с 3-4 РПГ !!!), според мен, ще имат доста голям политически и "нормотворчески" отзвук (хаотичен, прибързан и недодялан) е безспорно.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.