Jump to content

hrisimir

Ловец
 • Posts

  225
 • Joined

 • Last visited

About hrisimir

 • Birthday 10/10/1958

Допълнителна информация

 • Име
  Димитров
 • Оръжие
  ИЖ 43м

Recent Profile Visitors

2,909 profile views

hrisimir's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

40

Reputation

 1. Беше вече в далечната 1992г.Тъкмо станах ловец,може би на втория-третия излет след откриването на сезона.Вече бяхме си тръгнали към селото и вървяхме един след друг 7-8 ловеца и изведнъж най доброто ни куче залая на място в един гъстак.Всички за секунда се пръснаха кой наляво кой на дясно и аз като не зная на къде да бягам останах на място.След малко прасето се вдигна и право при мен.Между едни хвойни сколасах да гръмна само един път и за мое учудване кучетата залаяха радостно на 50 метра в едно дере.Беше глиганче около 100 кила.Ех голяма радост беше,а така отървахме и капото този ден!
 2. Девет малки прасенца,но сигурно от две майки нали
 3. Винаги съм си пълнил трофеите със парафин,но последният реших да експериментирам със силикон.Получи се много добре и е по лесно.
 4. Много точно колега,затова не бях се сетил,още в събота ще му напълнил торбичката с кръв и да си направи кюфтета
 5. Да но първия стрелец ,излезе с големи претенции,че имало кръв и бил го нашарил яко,само че прасето го няма.
 6. По време на лов се случва често едно прасе да бъде гърмяно от няколко ловци докато падне. При нас се случи така,че прасето излиза на колега,той го гърми,но то продължава своя път. Някъде около километър кучетата го спират в едно дере,явно прасето е ударено но не смъртоносно. Започва се борба между прасето и кучетата,в която едно куче пострада леко.След което едно бренеке на друг колега довърши прасето.Първия стрелец не преследва раненото животно,нито знае къде е паднало,нито е участвал в дрането и пренасянето,защото до там не може да стигне джип. От първата стрелба прасето беше само със счупен преден крак,затова не е паднало на място.Та при вас как е.Кой се обявява за майстор,който първи го гърми,или последния стрелец?
 7. Колеги в някои сдружения започна подписка за промяна срока за ловуване на дива свиня.Предложението е да започне да се ловува от 15септември до 31 декември.
 8. Обяснението колега че започваме да остаряваме и занапред ще правим все повече пропуски.Миналата събота и на мен се случи подобна история и аз не можах да повярвам как глигана си отиде,но тази неделя поправих грешката.
 9. Заради голямата миграция от Предбалкана през отминалия сезон майсторите този път са други,здраве да е!
 10. Ние в ловните дни преди нова година пък почистихме гората от ранени прасета.Едното беше без двата задни крака, а другото без долна челюст нерче било около 150кг.останало кожа и кости,понеже карало само на вода поне месец.Хайде кой ще познае с какво са гърмяни?
 11. Вече ще е така колега ,но нали знаеш че някои ситуации в гората трудно се повтарят по същия начин. Наслука.
 12. На някой колега такъв карък дали му се е случвал.Вчера съм вдигнал пушката чакам прасето да ми изкочи,кучето бавно ми ги тикаше от гъсталака към мен и вече е на ръба да се покаже и в тоя момент ми звъни телефона и прасето даде на заден...и чао.
 13. Възможно е!Но този сезон никак ги няма прасетата и на мен ми понамирисва че колегата ги трепе в някое ловно стопанство,освен ако всички не са се събрали в тяхното ловно поле.
 14. Това за кучетата ми хареса и аз бях до тук ,няма смисъл само да си чешим езиците след като няма кой да те чуе,ще се видим може би във вечните ловни полета,а дотогава чао.
 15. Те се изписаха вече три страници и още не е открита.Хайде кой ще гръмне първи че да ги почваме праслаците.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.