Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

kartechar

Ловец
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Пламен
 • Град
  Ловеч
 • ЛРД
  Ловеч

Recent Profile Visitors

656 profile views
 1. Това какво е - отчет, хвалба или...?
 2. Презареждането при "Стожер"-а е на друг принцип.
 3. 31/10,5/15 съответствуват на 265/75R15.
 4. Дай Боже всекиму такъв улов! Ама то дивеч - каквото излезне, такова... Чини ми се обаче, колега, че си ловувал подборно за такъв трофей!
 5. CZ означава Чешка Збройовка и се произвеждаше в Ухерски Брод, а твоята е Збройовка Брно модел ZH 301. И двете марки отдавна са американска собственост и моделите им от онези години вече не се произвеждат. При сегашната глобализация на производството е трудно да се каже кой модел и кои части къде се произвеждат - в Чехия, САЩ или Турция. Относно използуването на 76 мм патрони в патронник 70 мм не знам какво да кажа , но според мен е щастливо стечение на обстоятелствата стрелящият с тях да не е по-нисък с една глава или броят на горните му крайници да не е нечетно число. В крайна сметка какви па
 6. Колега nikek, модела на оръжието ти не е CZ 301, а ZH 301. Моделите на CZ се правеха не в Бърно, а в Ухерски брод. С моята ZH 301 съм стрелял с бренекета къс магнум, на които е отбелязано налягане 1050 бара и не съм имал проблеми. Изхождайки от типа заключване, според мен ZH 301 би трябвало да издържи на по-високо налягане от ИЖ-овките.
 7. Здравейте, колеги! Аз не съм собственик на Паджеро 2,5, но провокиран от последното мнение, имам въпрос към разбиращите: дали ако си сменя "резервара", ще успея да сваля разхода на Тойотата 3.0 тд от 10 до поне 8 л. на 100 км.?
 8. Темата не е във възход, но не можах да се стърпя да изкажа сърдечната си признателност на моята съпруга за съпричастността й към моето ловно увлечение и търпението й вече 20 години! За 50-годишния ми юбилей бях сюрнризиран от нея и дъщеря ми с този сладкарски шедьовър!
 9. Най-вероятно това е годината на производство, защото на моята , която е закупена от магазин през 1994 г., клеймото е 93.
 10. Великият Карамоджо Бел е познавал в абсолютни подробности анатомията и зоните за поразяване на ловувания дивеч. При хладнокръвен и добре пласиран изстрел, не е необходим калибър с ужасяващ откат. Проблем при доста от нашите колеги вече се явява не само стремежа към по-голям калибър, но и към възможността за повече изстрели, сякаш тези два фактора ще компенсират нервната и неточна стрелба. Изстрелът и попадението /и то в убойна зона/ не са бракосъчетани. Автоматчиците стрелят повече, но мерачите уцелват по-често. Наслука!
 11. Поне с тези 180 кг. при изстрел откатът няма да го вади от ботушите!
 12. Интересно ми е за какъв луфт и шепа строшени игли говорят колегите?
 13. Там е цялата тънкост - в осъществяването на въпросната среща. Аз лично на гонка ловувам с щуцер BRNO ZH 348 в калибър 7Х65R и проблеми не съм имал, стига правилно да съм задал времето и мястото на срещата. Тежестта на двете нарезни цеви прави отката практически нулев, има избор на боеприпаси на поносими цени. Уцелено и ненамерено животно нямам. А иначе най-много дивечови души съм преселил с надцевка 12/70! Поздрави и много Слука, защото когато тя не е с нас и авиационна картечница ще ни се струва "слабичка"!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.