Jump to content

Л_о_в_е_ц

Ловец
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  петър стоянов
 • Град
  софия
 • ЛРД
  чехларе

Л_о_в_е_ц's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Reputation

 1. Що се отнася до ,,тези сегашните",отговора е -като предишните и като следващите.Докато ние зависим о тях,а не те от нас,ще е така!
 2. Казваш няма кой да ги чуе.Мисля,че този път ще ни чуят!И надявам се да ни вземат насериозно!
 3. Питаш има ли смисъл да обсъждаме. Отговорът е един-НЯМА!Защото ние просто не съществуваме за тях,ако са искали да ни питат какво мислим за промените,щяха да го направят! В нормалните държави при подобна ситуация моментално се подават оставки! Само че в нормалните!
 4. Искам да внеса малко яснота относно въпросните предложения за промени.До дружествата са изпратени 2 документа,единият е това което обсъждаме,сиреч таблицата с предложенията ,а другият е писмо в което се благодари за ,,експедитивната работа" на председателите и е определена дата за ,,обсъждане" на тези промени-ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-11.02.2015г.!!!!!!!!!!!Писмата са с изходящ номер и дата-34/05.02.2015г.!!!!!!!!!!В тази връзка бих искал да попитам,ако не бях вдигнал шум ,щяхме ли да знаем за тези предложения за промени???????????Освен това някой били ми казал как технически би могло да се осъшестви едно евентуално обсъждане с раята,за каквото всъщност не се споменава никъде в писмото.Това са 2 дни ,днес и утре ,за което време всичките 130000 донори евентуално е трябвало да бъдат запознати с предложенията,същите да бъдат разпечатани,раздадени ,обсъдени,написани отново с поправките и представени на срещата на 11.02.Истината е една,колкото и да не ни харесва,колкото и да не ни се иска да я признаем-ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА ПРОМЕНИ Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДАТ СКРИТИ ОТ ЛОВЦИТЕ И ,,ОБСЪДЕНИ"/подкрепени/ ПОД МАСАТА САМО С ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ДРУЖЕСТВА!!!!!!!!!!И още нещо в подкрепа на съмненията ми-нито ,,нациналния съюз"/не мога да го напиша с по-малки букви/,нито Терзийски са публикували предлложенията за промени,освен тук никъде другате този документ не е публикуван!!!!!!!!!!!!!!!!!Днес е 09.02.2015г.,а срещата в Хисара е на 11.02.2015г.!!!!!!!!!!!!!!!!! А ние обсъждаме ли,обсъждаме!!!!!!!!!! И понеже някъде някой беше написал,че тези предложения не значат нищо,докато не влязат в парламента,бих искал да им кажа точно обратното-тези промени значат много и ще бъдат приети,ако трябваше да бъдат обсъждани,те щяха да бъдат обсъждани.!Освен това не подценявайте националния съюз,техните интереси се разминават с нашите и съвпадат с тези на управляващите,защото те са тези които могат да им покажат вратата,ние не,ние сме раята,безобидна,немислеща и единственно мрънкаща!
 5. Прочетох предложенията,мисля,че съм прав,прочети ги и ти.Юридическо лице е само националното сдружение,което не е случайно.С тази поправка бетонират съществуването си .До следващата поправка,която един господ знае кога ще е .Просто печелене на време.Така или иначе това е поредното отбиване на номера,замазване на очи и отчитане на дейност.Отново поставям въпроса за ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ПОПРАВКА на чл.23 или 26,не съм сигурен,от ППЗЛОД който трябва да изглежда така-,,ПРЕЗАВЕРКАТА НА ЛОВНИТЕ БИЛЕТИ СТАВА В ДГС И ДЛС СЛЕД ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДОКУМЕНТ ЗА ПЛАТЕНА ТАКСА .................и т.н."ОТПАДА -,,............СЛЕД ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЗАВЕРЕНА ЧЛЕНСКА КАРТА...И...." БИХ ИСКАЛ И БИ ТРЯБВАЛО НЯКОЙ ОТ АВТОРИТЕ НА ПОПРАВКИТЕ ДА КОМЕНТИРА !
 6. Първият ми коментар е относно факта,че отново промените нарушават конституцията,а именно-НАРУШЕНО Е ПРАВОТО НА СВОБОДЕН ИЗБОР.Не може ловеца да бъде ограничаван да членува в едно дружсетво,в една дружина и да бъде ЗАДЪЛЖАВАН да членува.Това е ОСНОВНОТО което трябва да залегне в промените.Добре е,че сдруженията няма да бъдат ЮЛ,но пак им се дава правото да наказват и да изключват.Това е недопустимо,защото лова е ХОБИ.Призовавам вносителите на промените да започнат от тук.
 7. Благодаря ти,так се прави,но защо трябваше да се вдига шум и тогава да се получават нещата.Ти нямаш вина,защото явно и ти не знаеше.Коментарите и по тази тема са защото на всички ни ни пука за лова и точно това е нещото което вождовете би трябвало най-после да проумеят.
 8. Този документ трябва да бъде публикуван както на сайта на нацио;алния сьюз, така и тук.. Така се прави и така трябва да бъде,защото ние сме тези които трябва да кажат Да или Не на тези промени,не председателите и не съюза. А относно хобито лов, въпроса не може да бъде разглеждан по твоя начин. Ти ми казваш-или ще играеш по моята свирка или няма да си ловец. Говорим за това, че живеем в демократично общество, което означава най-вече спазване на законите. Би ли ми казал как ЗЛОД спазва върховния закон Конституцията след като отнема основно право-правото на СВОБОДНО сдружаване. Аз искам да съм ловец, но да не съм член на ловно дружество. Мога ли-не мога. Мога ли да не плащам членски внос-не мога. Могс ли да си презаверя ловния билет без членска карта-не мога. Това в момента на което са подложени ловците в България се нарича принуда, а парите които плащат - рекет. Естественно, че има много колеги нямат нищо против да си плащат и да членуват, но в случая говорим за онези които си обичат хобито, но не искат да бъдат принуждавани насила дачленуват някъде. Ето защо трябва да отпадне зависимостта ловния билет да се презаверява еди нстве нно при представяне на заверена членска карта, всеки да може да решава сам. Товае демократичното. След малко ще кача документите.
 9. Тъй като явно някои хора не ми вярват,преди да публикувам двата документа/единият е инструкция,другия е таблица с предложенията за промени/,бих искал всички които четат темата ,а и всички други с които имате връзка да се обадят на председателите на дружествата си и да ги попитат получавали ли са миналата седмица писмо от националния съюз с предложения за промени на ЗЛОД.След което нека всеки си направи съответните изводи,като например колко струваме всички ние за тях и дали е нормално националния съюз и председателите да пишат правилата,а ние само да ги изпълняваме.Далеч съм от мислълта,че всички председатели на дружества са маскари или че няма положителни предложения,но въпросът е принципен,а той е ЗАЩО СЕ КРИЕ ОТ НАС?Това,че всички сте изненадани означава,че на никой от вас не е казано.Мисля,че много хора ни дължат най-малкото обяснение,за да не кажа и нещо повече-оставки,защото в устава на всяко дружество е залегнал един основен принцип-прозрачност и информираност! Очаквам вашите отговори.
 10. Все по-често си задавам въпроса на какво сме се превърнали,уж сме ловци,уж ни е хоби/не включвам бракониерите/,но не се замисляме на какво са ни превърнали.Винаги съм отстоявал свободата си,защото това е основата на демокрацията.Ние обаче не искаме да сме свободни,искаме да сме роби,роби на едни частни посреднически измислени образования наречени ,,сдружения" Някой може ли да ми каже къде е правото на свободно сдружаване което ни дава Конституцията?!Няма такова,защото всеки от нас е ДЛЪЖЕН да членува ДОБРОВОЛНО единственно и само в ловно дружество!Никой от нас не може да си презавери ловния билет ако не представи ЧЛЕНСКА КАРТА ОТ ЛОВНО ДРУЖЕСТВО.А този който иска да членува в сдружението на зарзаватчиите,а ако не иска да членува никъде!Няма шанс!И как тогава този същия български гражданин,който спазва Конституцията може да упражнявам хобито си?!Въпроси,въпроси!А в същия момент тези които живеят на наш гръб,които нищо не работят и които си живеят бейски благодарение на безплатния обяд който ние плащаме,крият от същите тези наивници такива важни документи.Аз не мога да кажа нищо повече,просто нямам думи,вие-не знам!
 11. Oпитах да предизвикам тези които крият тези проектопромени да ги публикуват,но явно на тях не им пука.Има такъв ,,документ" и аз разполагам с него,но защо трябва да бъде публикуван от редови ловец,а не от авторите.Провери в националния съюз,ако изобщо вече може да се нарече такъв и ги попитай?Ще ти дам още един жокер-тези промени ще бъдат ,,обсъждани" на Хисара. Поздрави А за теорията на конспирацията-това е друга тема
 12. Проект за промени на злод от нлрс изпратен само на председателите на дружества, който се крие от ловците!Защо????????????????И ДО КОГА????????????
 13. Казваш срещу кого. Срещу тези които ни направиха роби, които превърнаха хобито ни в свой доходоносен бизне с- сдружения, съюзи.А тези срещу които допуснаха това да се случи са политиците ни, тези в министерството и т~зи в парламента. Така че ще п~отестираме срещу законотворците, съюзите. Винаги съм казвал, че сдруженията в този си вид са ненужни, нещо повече, те са вредни за лова. Конституцията е дала право на всеки български гражданин право на свободно сдружаване. Къде е това наше право в закона за лова?! Няма такова, то просто ни е отнето, което не е случайно, защото със з@дължителното членство феодалите в съюзите и дружествата имат 130000 сигурни спонсори, 130000 крепостни роби без никакви права. Още нещо, бих могъл да публикувам предложенията за промени на закона, кпито трябваше да бъдат предоставени на внимзнието на всички ловци, но неясно защо се крият. Протестите са задължителни, ако искаме ловът отново да стане хоби, а не бизнес за една шепа хора в лицето на сдуженията и съюза.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.