Jump to content

emtod

Ловец
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by emtod

 1. Не съм объркал нищо колега ! .243 win
 2. Продавам пушка за ценители, ловна карабина Krico – кал. 243 win., цяла ложа(щуцен), два спусъка(шнелер), 6-канална цев с дължина 570 мм., баварски приклад. Пушката е закупена преди години от „Кинтекс“ и е в отлично състояние. Продава се в комплект с българска оптика ОМЗ 3-9х40 с подсветка, която също е в отлично състояние. Цена 2200 лева. Освен прикачените снимки можете да видите и този клип на същата пушка като моята. Пушката се продава в София. Тел. За контакти 0888 796 157
 3. Каквото и да си говорим, май ни излъгаха.....
 4. Колеги както си карах Ферозата и изведнъж .... като загърмя нещо от долу, абе не е за разправяне! В първия момент реших, че се е скъсало нещо от генерацията. Наведох се, но не се виждаше нищо. Прибрах се леко в къщи, легнах и видях, че точно пред катализатора от тръбата нещо липсва. Там двете тръби- тази която идва от двуцевката и тази която влиза в катализатора, бяха на разстояние от няколко сантиметра една от друга. Те са с еднакъв диаметър и нещо ги държи, но не знам какво е то. Някаква скоба ли е, муфа ли е или нещо друго ? Вероятно тази част няма да мога да я намеря никъде. Ако отида в сервиз за ауспуси, ще кажат, че няма друг начин освен заварка, ама много не ми се иска. Ще му бъда благодарен на този колега който ми направи една снимка от неговата генерация точно на това място, и ми я изпрати като л.с., ако ли пък не, кажете какво да правя. Благодаря Ви предварително !
 5. Това също е добро предложение и има смисъл, защото тогава няма скрито -покрито !
 6. На годишното отчетно -изборно събрание председетеля на дружинката каза, че такова изискване имало "ОТГОРЕ" и трябвало да бъдат определени такива ловци само от местните. Разбира се, че не се мотивира кое налага това, и набързо бяха определени няколко човека които ще се заемат с тази ОТГОВОРНА задача... Личното ми мнение е, че тези привелигировани хора няма да представят нито един отстрелян хищник, но за сметка на това ще отсрелят някое и друго прасе в овеса през лятото на "варда". Няма какво да се лъжем, единия отбор/добрите/ са местните които гледат на дивеча като на своя стока, и другите/сафиянци, пришълци, навлеци, виладжии и т.н./, които трябва да плащат част от бележката за излета. Та въпроса ми е, има ли такова изискване и това пише ли го някъде ? А при Вас как е ? Поздрави !
 7. Може би и аз ще се ориентирам натам ! Благодаря!
 8. БЛАГОДАРЯ ЗА НАВРЕМЕНАТА ПОДКРЕПА ! Имам чувството, че не ми вярват някой колеги, но не знам защо ...
 9. Ами ако върнатите ги продаде, на теб например и ти се окажеш в същата ситуция ?
 10. Търсих, но не можах да открия. Мисля да направя основно почистване, ама не знам от къде да почна, защото не зная последователността на разглобяване. Ако намерите от някъде, моля да ме насочите. Благодаря !
 11. Да ти кажа откровено, продавачите са свестни хора, пък и те са на заплата, но собственика....
 12. Колеги, цяла година ходихме по магазини, изложения, гледахме списания и взаимно се настървявахме като обсъждахме във форумите как ще бием глиганите през този сезон. Пръснахме сума ти пари за да посрешнем достойно предизвикателството наречено ЛОВ. И така съкровенния момент дойде..., седя си аз в буките и чакам да мине сънуваният неведнъж глиган, и нещеш ли, стана чудо! Към мен тичат гадовете мръсни ! Цели 6 прасока идват към моят полуавтоматичен Брауниг, застрашително насочен към най-голямото /някъде около 120-140 кг./, натиснах спусъка и ....о ужас мой ! НЕ гръмна този гаден Уинчестър 30-06, закупен от „Стар Форс”. Прасетата в този миг замръзнаха на място и започнаха да се ослушват, а аз вцепенен гладах пушката и се чудех какво стана. Бързо дръпнах затвора, вкарах нов патрон, но нали знаете какво става в такъв момент ? Когато бях готов отново за стрелба, ТЯХ ги нямаше... След гонката реших да видя дали другите ще гръмнат, оказа се, че от пълнителя/ с 4 патрона/ не гръмна още един от тях,който за съжаление го загубих в шумата, в яда си изхвърлих цялата кутия прад очите на колегите си. Вбесен от качеството на партидата отидох при собственика на Стар Форс, който ми каза, че може да ми смени САМО този патрон, които можете да го видите и Вие, уважаеми колеги. Казах му, че би могъл да ми ПОДАРИ една кутия, от друга марка като компенсация, но той ми каза, че това не е възможно ! Е, колеги мисля, че не е честно, но на кой му пука? Важното е на пълничкия търговец да му върви бизнеса. И така не купувайте от тези НЕКАЧЕСТВЕНИ ПАТРОНИ ! Да ви кажа честно, ако беше ме компенсирал с една кутия патрони, може би нямаше да пиша тези редове, но сега вече не мога да мълча, нали ?
 13. Аимпоинт 9000 SC - Това е бързомереца ! Купих си такъв в началото на миналия сезон от ВИП-а за 770 лв. Монтирах го на Броунинг Композит 30-06. Имам два глигана с него през сезона. Много е прецизен, все пак точката започва от 2 МОА. Ако ти тряват монтажи, те съветвам да си вземеш Леополд от Стар форс, защото са стоманени и са с 40 лева по-евтини от ВИП-а. Аз се насочих към този модел и защото е по защитен, т.е. не се вижда прозорчето като на някой модели.
 14. Колеги вече Ви поисках консултация какъв ловен нож да си купя от Америка. Имаше няколко преложения и да Ви призная имах голямото желание да си купя Фолкнивен, по съвета на Суворов. Не си мислете, че има много магазини за тези неща. След няколко дневно търсене успях да намеря BUCK, който е един от малкото хубави американски ножове които са разпространени, но не много. Намерих и BOKER, но аржентинско изпълнение.За радост посетих един много голям ловно-рибарски магазин на фирмата SPORTSMAN"S в които имаше всякъкви известни марки ножове, разбира се китайско производство. Единственото което ми хареса беше този/тези/ нож модел BUSH CAMP COMBO, които ще го видите на снимките. Мога да Ви кажа, че е от инструментална стомана D2, с невероятно хубава и удобна дръжка и изключително агресивно заводско заточване. Както вече видяхте, има и по-малко ножче, което също би имало приложение, например за храна, но просто нямаше друг избор за такъв ловен нож.Канията е от хубава дебела кожа, добре изработена. Цената му е 129 долара. Купих си и комплект за заточване марка LANSKY по препоръка на продавачката с диамантени пили с 4 различни едрини на заточващите пили, въпреки, че имаше и много по евтини комлекти. Цената му е 65 долара. ТУК ТУК И ТУК
 15. Дано да успея да намеря някой фолкнивен, ако успея въобще няма да се замислям...
 16. Колеги, както вече ви писах, че искам съвет от Вас какъв нож да си донеса от Щатите, попаднах в един магазин на един KATZ. Трябва да Ви кажа, че ножа е великолепен, има страхотен захват, острието е много дебело, месля 4-5 мм. Единственото което ме притеснява е, че острието е малко късо. За да добиете визуална представа вижте тази препратка, но цената не я гледайтеq защото в магазина е около 90 долара. Моля да ми дадете съвет, при избора между него и BUCK, въпреки, че продавача каза, че са на едно ниво като качество. Благодаря ! http://katzknives.com/Merchant2/merchant.m...tegory_Code=BKF
 17. Благодаря колеги, ще си запиша моделите и ще разгледам по магазините. Ако купя някой, веднага ще го видите !
 18. Колеги, имам реалната възможност да си купя нож от САЩ, защото в момента съм командировка тук. При първата си обиколка видях Уинчестер-18 щ.д.и BUCK-55 щ.д. Трябва ми хубав ловен нож, който да става за дране и да не е сгъваем. Разчитам за навременната Ви консултация. Благодаря !
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.