Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

shtuka

Ловец
 • Мнения

  35
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  3

shtuka last won the day on Април 30 2012

shtuka had the most liked content!

Относно shtuka

 • Рожден ден 3.01.1973

Допълнителна информация

 • Име
  Георги Георгиев
 • Оръжие
  Различно
 • Куче
  2 Дратхаар,1 Ягдтериер
 • МПС
  Лада Нива
 • Град
  Русе
 • ЛРД
  с.Хотанца
 1. ЗДРАВЕЙТЕ, 

  ЗАПАЗЕНА ЗА КОЛЕГА!

 2. Здравейте колеги, Поради здравословни причини за съжаление трябва да се разделя с едно от любимите ми оръжия. Продавам Sako 85 ,цев вариант, кал 243,монтажа е оригинален на Sako, оптиката е Сваровски Z4i 2,5-10?56. Цена на комплекта 4400лв. Много точно оръжие,ползвана е за лов на хищници с много добри резултати.След всеки лов е смазвана и почиствана. При въпроси за разделяне на комбинацията: Sako 85- 2000лв. Оптика +монтаж 3000лв. Подарък патрони 40 броя. Оръжието се намира в град Русе. Тел.за връзка 0892053245. Георги Георгиев. По късно ще приложа подробни снимки на оръжието.
 3. Здравейте колеги, Насадката е закупена от Алексис Велико Търново 10.2018г.с три години гаранция на стойност 7960лв.с ДДС.Към нея имам закупени два преходника единия за оптика 1,5-10-42 и втория за оптика 2,5-12-56 на стойност общо за двете 900лв с ДДС. Поради здравословни проблеми се налага да се разделя с голяма ми мечта. Ловувах с калибър 243 за хищнищи. Още две години важи гаранцията. Цена за насадката 6000лв. Цена за насадката с преходниците 6500лв. Насадката се намира в Русе. Тел.0886990265 Описание Най-новата иновация на Pulsar в термовизията е насадката Core. Core е мултифункционален термален прибор, проектиран да бъде използван като монокуляр или прикачен към дневен оптичен прибор. Насадката е създадена да бъде използвана денем и нощем, във всякакви климатични условия (мъгла,дъжд, …), да вижда през всякакви препятствия, прикриващи мишената (клони, високи треви, гъсти храсти, …). Като монокуляр Core позволява на използвача да наблюдава обекта на дистанция по-голяма от 1000 метра. За разлика от приборите за нощно виждане работещи с ЕОП, насадката Core не се нуждае от допълнителни източници на светлина и не се ефектира от ярка светлинна експозиция. Насадката има широк спектър от приложения включващи нощно ловуване, наблюдение и теренна ориентация Диапазон на откриване по-голямо от 1 кмТри вида калибриране – ръчно, автоматично и полуавтоматичноБезжично дистанционно управлениеУстоичивост на работа при температура от -25°C до +50° CСтепен на защита IPX7Лек и компактенНапълно водоустоичив https://www.youtube.com/results?search_query=Термална насадка Pulsar Core FXQ55
 4. Продавам мъжки Дратхаар БРУНО ФОМ АБРИТУС на две години,снимки ще прикача по късно. Кучето е,преминало изпитание за злоба и страх от изстрел,отличен ловен помощник. Ловувал е основно на пернато и заек. Тел.0886990265 Регион Русе. Цена 800лв.
 5. Дата на производство 1990 Тип двигател Бензинов Мощност (к.с) 72 Скоростна кутия Ръчна Категория Къса база Пробег 198000 км Особености: Газова уредба, С регистрация, 4x4, 2(3) Врати, Халогенни фарове, Ролбари, Централно заключване, Блокаж на диференциала,Серво усилвател на волана. Автомобила се намира в град Русе Телефон 0886990265-Георги Георгиев Цена 2600лв.
 6. Здравейте колеги, Вчера времето се усмихна и бързо се организирах да се настаня към 19,00ч.на чакалото и зачаках някой гладен чакал.Към 20,00ч.забелязах лисица,която похапваше от рибата без да се притеснява от това,че е залепнала на кръста.Към нея се бяха запътили два чакала и на бегом изгониха досадника,който на бегом мина под чакалото ми.Изчаках да се успокоят и се прицелих в единия в областа на тялото,последва изстрел и когато светнах нямаше чакала,а бях сигурен в изстрела.Бързо потърсих другия със светлината и когато светнаха очичките стрелях,при което се чу тупване и виене от ударения чакал.Постоях още десетнина минути и реших,че ще тръгвам.При преглед на мястото на стрелбата по първия чакал видях доста кръв и по кръвта стигнах до животното,беше изминало 10-15 метра.На 20-тина метра намерих и другия при което падна едно снимане Наслука на всички ловуващи на хищници!
 7. Здравейте и наслука на всички практикуващи лова на хищници! В последно време само четях вашите успехи,но този успех не трябва да остава неразказан. Вчера реших да помръзна и 18,30ч.бях заел позиция на стървилището,времето беше студено около -8 градуса спокойно време.След половин час забелязах движение от ляво на мен,двойка чакали бързащи да гласуват.Последва изстрел и единия остана,другия побягна и след около 200 метра се спря.Не бях премръзнал и реших да изчакам,не мина и половин час и в нивата пред мен забелязах 5-6 хищника,които спокойно се шляеха и бавно се предвижваха към храната.Единия беше много напорист и реши да изпревари всички,на около 60-70 метра спря завинаги.Зарадван от успеха при наличието на толкова хищници трябваше да се възползвам затова зачаках.След около час чакалите обикаляха около повалените(за пореден път се убедих,че се притесняват от труповете) и не се доближиха до изстрел разстояние.Към 21,00ч.вече премръзнал свалих фенера за да тръгвам и видях лиско да напира за храна(интересното беше да се види чакалите го гонеха в нивата,но той нахален),последва изстрел,който ми стопли душата с 3 хищника за тази варда. Днес при този снеговалеж,ще се мръзне,че хищници много.
 8. Здравейте колеги, Вчера реших да разнеса раздадените от ловното ваксините за бяс във района в който ловувам.Обиколих и стървилищата,при което установих,че след ожънване на житата посещенията бяха намалели,може би намират по лесно храна.Застанах до прясно ожъната нива и надух свирката,поседях 1-2 часа без никакъв резултат реших,че този ден няма да има успех.Реших да се прибирам и в съседната нива забелязах силует на животно на разстояние около 100м,което ловеше мишки.Слязох от колата подложих си раницата и чако влезе в оптиката.Изглежда ме усети и все да се изнизва за първи път(досега само съм гледал,че хищника спира) реших да му свирна с уста да спре,първия път без успех,при второто по силно изсвирване от мен чако се спря за винаги.Разстоянието след това измерено 130 метра.
 9. Благодаря за мнението на всички!!А дали е китайска не знам колегата *** как разбра? Изглежда,че никой не е ползвал такава оптика за да има изчерпателен и задоволителен отговор.Все още се двоумя каква оптика да използвам за гонка на Щаера кал 30-06?? Тази оптика ми попадна в магазин на цена 180лв+монтажа 160лв. и сметнах,че за 340лв. оптика за гонка е добра идея.
 10. Колеги,никой ли не е ползвал такава оптика???
 11. Здравейте колеги, Моля за коментар и мнения за тази оптика,мисля да я ползвам на 30-06. http://www.google.bg...ZFA3_CUgAygtrlA
 12. Здравейте колеги, Вчера към 20,00ч.се маскирах в синора до една прясно ожъната нива и с надежда за хищник надух свирката и зачаках.Не минаха и 10-15 минутки и видях от синора да излиза забързана лисица и да се ослушва за звука.На разстояние около 50-60 метра се спря и взе да позира за снимка през оптиката,последва изстрел и лисицата изчезна сякаш излетя с оловото.Реших да изчакам за чако още 2-3 часа и към 22ч. не можах да издържам повече на комарите налитаха като добермани реших да си тръгвам.При приближаване към лисицата забелязах,че има нещо в устата,част от малко зайче. Наслука на всички!!
 13. Здравейте колеги, Вчера ми остана време за варда и към 19,30ч. се бях разположил на новото място,където от един месец храня и по изяждането виждам,че има посещение от много на брой хищници.Поради високата растителност направих стъртвилище в един изоставен циментов язовир.Всичко беше благоприятно за успешна варда,нетърпеливо зачаках да започне да се смрачава и към 20,30ч.видях силует да се приближава нетърпелив и гладен чакал.При разстояние около 40-50 метра чакала се спря на удобна позиция за стрелба,последва изстрел и животното падна подкосено.Когато отидох видях,че това е женски раждал чакал,входната е през врата,а изходната е през задницата.Поседях до 23.00ч.с надежда за втори,но може би изстрела ги отказа.С нетърпение чакам да започне жътвата и си вземам отпуска. Наслука на всички ловуващи на хищници.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.