Jump to content

nikolay

Ловец
 • Posts

  511
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

nikolay last won the day on October 31 2012

nikolay had the most liked content!

About nikolay

 • Birthday 09/28/1972

Допълнителна информация

 • Име
  Николай
 • Оръжие
  ИЖ-43 М , SLR-100 кал.223, CZ-527 кал.223
 • Куче
  Дратхаар, 2 Сръбски трицветни гончета
 • Град
  Луковит
 • ЛРД
  "Сокол"- Луковит
 • Skype
  kokopi4a3019

nikolay's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

688

Reputation

 1. Eй, троянската група се задейства! Честита слука!
 2. Все още рядко се намира време за варда, но скоро се надявам да не е така! Ти гледай да не вардиш само вълци, ами потренирай и на по-дребен хищник, щото и при вас има доста!
 3. Снощи в 17,20 часа вече бях седнал на вишката, която вече покрих, и остава още малко работа по нея, за да я приготвя да е уютна през зимата. На 60 м от нея от няколко дни подхвърлям рибни деликатеси и понеже полето горя и е пълна чернилка на фона на тъмнината, импровизирах със ситен талаш от чам белота, която ме улеснява да видя появата на хищник там. В 17,50 часа се появи лисица, която така и не стигна да стървилището, защото се спря на около 15 м. от него и това й беше грешката!Не помръдна! Реших, че ще чакам поне до 20.00 часа , но никакъв хищник не се появи! Тръгнах си без да я снимам, защото не исках да оставям дирята си около стървилището и тази сутрин за моя изненада я намерих завлечена на около 30 м. по-вдясно от лобното й място, като дори беше дърпана козината й около раната! Рибените карантии бяха изядени! Използвания боеприпас е Dinamit Nobel SP 55 gr. Т-мантел! Разстоянието на попадението е около 75 м. Ето и наколко снимки от мястото на вардата:
 4. Честито за добрата слука! Тази вечер направих една варда , с която "окървавих" новата си придобивка CZ-527! За сега само това ще кажа, защото не исках да оставям дирята си до убитата лисана, която падна на около 10-ина метра от стървилището, на което от 5 дни изсипвам по малко риба и рибени карантии! Утре сутринта ще снимам и ще опиша подробно случилото се!
 5. Благодаря за добрите пожелания, дано скоро остане малко свободно време за варда, щото от няколко месеца само чета и се радвам на успехите ви, за което ви честитя!
 6. Честита слука, бат Кифи! Аз пък днес едва отскубнах 2 часа да прострелям новата придобивка CZ -527 .223! Мисля, че резултата не е лош , имайки впредвид ,че оръжието е ново и непознато за мен , досега съм ги стрелял с СЛР-а! Пробвах 2 вида патрони - досегашните, доказали се с СЛР-а Даг-чета и RWS SP - 55 грейнови! Първо стрелях 3 пъти с Даг и направи добра група и след това 3 пъти с RWS-а! Този сезон ще стрелям с RWS-а и последва корекция на оптиката! Ето и няколко снимки : След още 1 корекция и се получи това: П.П Попадението отдолу е на мой приятел, който стреля един път с ДАГ след вече направената прострелка от мен с RWS-а ! Явно Дага ги бие по-надолу !
 7. Каквато е държавата, такива са и ловците /с малки изключения/, за съжаление!
 8. Явно съм ти кадемлия.....! Браво за успешната варда!
 9. Баев, къде се спотайваш бе, човек?! Русенската група постепенно се активизира....!
 10. Честито, Дидо! Това Хорнади ще излезе много люто, бре! Замислям се, какво ги чака чакалеросите и лисаните от тук нататък, ама за това и ти ще имаш вина !
 11. Браво, колега! Много добър лов и добър пост , подплътен с видео!
 12. Всичко става по трудния начин ,защото няма кой да си търси правата! Успех в лова на хищници!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.