Jump to content

benchrest

Ловец
 • Posts

  162
 • Joined

 • Last visited

About benchrest

 • Birthday 02/22/1978

Допълнителна информация

 • Куче
  Ne

benchrest's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputation

 1. За да се стабилизира БГ видовете трябва нов вид система за вземане не ловен билет. В САЩ е на принципа на томбола. Има квота за колко сърни трябва да се отстрелят за дадена година, ти се регистрираш и ако те изтеглят имаш право да убиеш една сърна или най много две. Билета е $15 за една и $30 за две. Мился 4е това е добър компромис за БГ за въстановяването на дивеча, вместо да забраняват лова. Мисля 4е за подборен лов трябва да се отхлабат изискванията а за баркониерите да има само ефективни присъди, примерно както е в САЩ за убита незаконно сърна $1000 глоба, още $1000 за въстановяване на сърната и/или затвор от 5 до 90 дена. А след като те цапнат с такава санкция иди и си търси работа, никои няма да те вземе на работа никаде. Квотата за отстрел в Мичиган примерно за 2009 е около 700 000 сърни, в сравнение в цяла БГ сигорно няма и 50 000 сърни. А за внасането на бело-опашатата сърна има добри аргументи и срещу.
 2. JPB, казваш да остават сърните, последен проблем са, по-добре да вкарат малко сиво вещество в тая държава 4е савсем е изтекло... :)
 3. Какво ще кажете за идеята да внесат и размножат бело-опашата сърна от САЩ в България? Те са по големи, мъжките тежат между 60 и 130кг а женските между 40 и 90кг. Вснасали са я и в други европейски страни като Чехия и Финландия http://en.wikipedia.org/wiki/White-tailed_deer това е българската сърна: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0
 4. Тоя па как се издъни зна4и, аз си казах няколко поста над твоя....промити мозъци и шоколад да им даваш пак ще те обвинят 4е ги храниш с ! Не само 4е някой не осъзнава в какво положение е лова в БГ, но и отри4а нужното за да се подобри....така е после ще стреляш по дънери и пак ще ти взимат по 50 или 60 лв за "ловен билет" Писнами от интелектуални ....и стигам до извода до който отдавна са стигнали БГ политиците...манипулираи като индустриална сурувина овците и им взимай парите, ма4каи ги без капка 4увство, па кво бъде...те са интелекуални и свикват мн добре!
 5. Вие май сте полудели тука...Котарака дава съвсем добровъвестна и добра идея да има ПОВЕЧЕ лов, почнахте да развивате теории как бил си изкарвал комплекси и т.н. Абе генетично задръстени и промити мозъци и шоколад да им даваш, пак ще те обвинят че ги храниш с говна!
 6. Напълно те подкрепям ! аз съм на 23 и съм имал подобни идеии, тука по4ти вси4ки не мислят по начин за постоянно подобрение. Всичко може да се подобри, и най доброто... така трябва да се мисли и се радвам 4е младите хора като нас го правят (японски на4ин на мислене). Но също така трябва да има от4етност и да се вижда къде отиват парите от ловните билети...втори наи важен компонент!
 7. големи идиоти а cerebration? вместо да отговорите на момчето, коментирате правописа...че кой ви пита ? cerebration незнам как стоят нещата в БГ, като интересен факт за теб в САЩ може да ловуваш от 12 или 13 годишна възраст (не съм сигорен точно) с придружение от възрастен.
 8. Като един от празнуващите ще честитя и на всики форумци адаши/адашки, и на служештите в Българските въоръжени сили. Честит Гергьовден!
 9. Ами ефекта от оръжието не винаги е такъв какъвто изглежда на пръв поглед...Някой си мислят 4е като има оръжие следва да има война или много престрелки,..То4но обратното става, особено в държави със строги наказателни закони като САЩ. От една страна политиците нема да се ебават с хората, от друга ти знаеш 4е ако насо4ат оръжие срещу теб, единственото справедливо решение е да отговориш по същия начин. Така4е никои не смее да прави глупости, и политиците и гражданите, и полицията са по отговорни в това как говорят и какво правят.
 10. хехе супер е....особено в добра компания или самичак, няма зна4ение...
 11. Ето ги мойте пури, на втората снимка пурата е 23 см дълга и 2.5 см дебела...добър снаряд за около 6 часа пушене
 12. jovani62 имаш добри ножици, баш като aficionado, Доволен ли си от тях, в смисал по ли са добри от гелотината? Иначе италианските пури с какъв тотюн се прават, ориенталски има ли в тях?
 13. Колега, това не съм пробвал, но ще пробвам, звучи интересно. Иначе мисля 4е е жалко че пушенето на пури се е превърнало в нещо гъзарско или тежкарско...аз лично не го права за това ами за да си почина или да се нааслада на приятния аромат. Но е вярно, имиджа който е създаден от рекламирането на пури е снобско....жалко
 14. Здравейте колеги, от няколко месеца почнах да се интересувам от пури и всичко останало около тях. Казвайте какви обичате, по колко пушите, кога, къде и т.н. Ще ми бъде интересно да разбера. Нямам любима марка още, но любимите са ми тези пури с Короджо обвивка (Corojo wrapper). А любимия ми размер е 44-54gauge (17-22мм) дебелина и дължина 140-170мм. Сиреч (за тези който рабират) обичам Lonsdale, Corona Gorda, и Robusto. А любимата ми форма е торпедо.
 15. Добри Новини От весник Днес: http://www.dnes.bg/article.php?id=70052 Форумите в интернет луднаха по миналогодишна петиция, качена в мрежата, която призовава българите да защитят езика си. До момента близо 130 хиляди души са положили подписа си в защита на българския език, след като миналата година политици и общественици съобщиха за идеята на шефа на парламентарната комисия по образование Лютви Местан да отпаднат стандартите за изучаването му. Петицията беше инициирана през лятото на 2008 г. заради предложението за отпадане на държавното общообразователно изискване за усвояването на книжовния български език – чл.16, т. 4 от Закона за народната просвета. Тогава огромна част от сънародниците ни разтълкуваха случилото се като отпадане на изискването да се изучава книжовният език, но всъщност няма такова нещо, защото учебните програми по български език и литература за всеки клас и етап съдържат подробно и конкретно разработени стандарти. Ето какво пише в закона: Г л а в а в т о р а ДЪРЖАВНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ Чл. 16. (Изм., ДВ, бр. 36 от 1998 г.) Държавните образователни изисквания се отнасят за: 1. предучилищното възпитание и подготовка; 2. степента на образование, общообразователния минимум и учебния план; 3. учебно съдържание; 4. усвояването на книжовния български език; 5. системата за оценяване… В Закона за народната просвета има още една клауза, която защитава изучаването на книжовния български език: Чл. 8. (1) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 1998 г.) В детските градини, училищата и обслужващите звена официалният език е българският. Училищното обучение осигурява условия за усвояването на книжовния български език. Още едно доказателство, че българският език няма да бъде заличен, са думите на образователния министър Даниел Вълчев, казани през август 2008 г.: "Няма да отпадне държавното образователно изискване за задължително изучаване на български език в училище", каза той. Тогава Вълчев заяви, че е готов да инициира и участва в подготовката на закон за българския език. "Важно е, да се знае, да се говори правилен български език", подчерта Вълчев.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.