Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2018

petko_bgsf58

Ловец
 • Мнения

  13
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 1. petko_bgsf58

  Курцхаари в развъдник "Балканите"!

  Анди, че това си беше през 2006 година. Хайде от мен: http://www.nalov.com/forum/index.php?showt...звъдник+балкани Моят барбарончо си е много добре. Само за едър лов не става. Все край мен гледа да е! Както и да е много си го обичам!
 2. Като чета постовете по теммата си мисля, че коментираното от други колеги в други теми относно лошата организация на работата и шуробаджанащината в клуб "Българско гонче" си е самата истина. Явно последователите на клуб "Българско гонче" имат много проблеми за разрешаване, но най-напред трябва да се преборят със самите себе си и със своето мислене. Иначе тая "чистокръвна порода", без документирани родословия, няма да просъществува. А като се замисля може и документираните им родословия да се окажат измислица!
 3. Един ветеринарен лекар ме посъветва да направя нещо, което тогава намерих за неуместно, но ще го споделя с всички и ако някой е чул нещо или знае нещо по въпроса моля да направи коментар. Та съвета е да се вземе щипка пудра захар и да се хвърли в окото на кучето. Ветеринарния твърдеше, че помагало за прочистване на окото. Аз не мога да го потвърдя. Не съм го правил.
 4. Благодаря Станкоси, Всичко разбрах. Ясно е! Оше веднъж благодаря!
 5. Г-н Желев, Опитах се да разбера казаното от Станкоси и мисля, че основното разбрах, но не успях да разбера къде точно трябва да се бодне кучето и дали всъщност точното място на убождането има някакво значение. Ако Ви е удобно моля за допълнителен коментар по въпроса, защото и аз като всички ловци си обичам кучето и се притеснявам от факта, че няма страх от други хора. С уважение! petko_bgsf58
 6. petko_bgsf58

  Намерени ловни кучета

  Не знам тук ли му е мястото, да направя това съобщение? Вчера като се прибирах към гр. София по магистрала "Хемус" на около 56-ия км. /разбирай от гр. Ябланица към гр. София -около 1 км преди двете бензиностанции на OMV/ видях да се скита куче Дого Аржентино, с цяла опашка, бяло та чак розово, определяно по цвета на кожата. Кучето беше вътре в заграждението на магистралата, макар че се движеше в зелената част до асфалтовата линия. Ако има ловци които са загубили такова куче по време на гонките да го търсят в този район! С уважение! Петко Пачев
 7. Здравей Конак, Съгласен съм с теб, че в домашни условия е трудно да се балансира дажбата, но аз имах предвид конкретното кученце, което си има проблеми с храненето и не желае да приема гранулирана храна. В този смисъл рецептата на непослушната баба работи. Поне това видях в постовете на Иво. Кучето приема пилешка храна. Храни се. А в случая според мен основния проблем е не с какво да храним кучето, а с какво да го прилъжем за да започне да се храни. Да заякне за да оцелее. След това вече може да се мисли как да се премине към правилното хранене.
 8. Здравей Анди, Уговорката между нас си остава си както се уговорихме по телефона. Това го пиша за да не останат съмнения в участниците от форума, че един от хай-хубавите курцхаари в България отива в град София. Пукнете се от яд завистници и Вие дето не си мърдате пръста за да защитите кинологията в България. Може и да имате много въпроси, но аз за сега не желая да Ви отговорям. Просто най-хубавото куче го спазарих аз! Изпреварих Ви! Чао!
 9. Здравей Анди, Много се хвалиш, ама и аз много ти чета съобщенията и взех, че малко по малко се зарибих от тях. И на Конак сайта прегледах. Много добре се е получил. И кучетата му хубави. Но Конак никъде не е показал цена, та за това реших да те питам теб. Като казваш, че държиш малките от Арис Уинд да останат в България имал ли си предвид да ги даваш на изплащане. Ако е възможен такъв вариант давай да се договорим за едно кутре. За връзка: [email protected] [email protected] 0889902203 Аз твоя мобилен телефон го имам от форумите, но не ми е удобно да го ползвам без съгласие от твоя страна.
 10. Здравей Иво, Не разбрах какво те накара да даваш на малко кученце, с проблеми, гранулирани храни. Стефан е прав във съветите си, но аз си мисля, че и баба ти е права - имам предвид манджите. За малкото куче няма нищо по добро от домашно приготвената храна, но не чакай някой друг да ти я сготви или пък да използваш готови бульони. Направи всичко сам. Постарай се месото да е добре сварено и да е разкъсано на малки хапки. Добави мого добре сварен ориз, пасирани зеленчуци, може и малко хляб. Ако се получи нещо за което мислиш, че може да го ядеш, то бъди сигурен, че и на кучето ще хареса и ще го яде. От друга страна кучето има проблеми. Не мисля, че като му даваш храна по часовник и пак по часовник му я взимаш ще има някаква полза от това. По добре да изяде храната бавно и на части, отколкото въобще да не яде. Успех!
 11. petko_bgsf58

  Кой как се казва?

  petko_bgsf58 -Петко Пачев, София, България, -Хей колеги, оказва се, че аз/1958/ и Петко Щърбанов сме най-възрастни във форума. Така, че уважавайте възрастните, но питайте патило, а не старило. До нови срещи!
 12. petko_bgsf58

  Благороден елен

  Уважаеми колеги, Не мислете, че "службите" не следят форумите. Самият аз би трябвало да съм доказателство за това. И все пак защитавам принципа, че прекаленият светец и богу не е драг. Аз самият ловувам на гости в различни краища на страната. Убеден съм, че трябва да се спазва принципа на ловуване, наложен от местната ловна дружинка. Местните хора най-добре знаят дали е добре да се стрелят сърни, елени или да не се стрелят. Не знам какви са вашите впечатления, но моите са, че дисциплината в ловните дружинки се спазва /дори и когато става дума за незаконен отстрел/. Имам незабравими преживявания с ловците от с. Лопян /Етрополско/, с.Мартиново /Монтанско/, гр. Твърдица /Сливенско/, с. Станьовци и с. Пенкьовци /Трънско/ и др. Убеден съм, че най-хубавото от всеки лов е когато е спазена местната дисциплина и няма разногласие между членовете на ловната дружинка. И в същия смисъл, като гост винаги съм се стремял да спазвам наложените ограничения, независимо, че спрямо мен е имало и случаи на подстрекателство: "Ти си гост - на теб ти е позволено да направиш нарушение и няма да те накажат". Едновременно с горното мога да кажа, че дори и да съм бил свидетел на незаконен отстрел то това никога не е било в голям размер. По скоро е било на принципа "Ловната дружинка да не се завърне с празни ръце". И винаги е завършвало с някакъв вид празненство, когато се събират всички ловци, пряави се анализ на лова, анализ на състоянието на дивеча в района и се набелязват мерки за бъдещи действия за подобряване на обстановката в района.
 13. petko_bgsf58

  Клипче за 4-ри идиота!

  Може да отидете на Putfile.com и да потърсите yougotownedwmv.htm. В Putfile.com има и други клипчета, които може да гледате.
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.