Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

jackal

Ловец
 • Мнения

  79
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно jackal

 • Рожден ден 9.11.1972

Допълнителна информация

 • Име
  Стайко Раевски
 • Оръжие
  гладкоцевно чифте и автомат
 • Град
  Плождив
 • ЛРД
  Розовец
 1. А за това става дума . Ако искаш пилета ушка ................. , ако иска Едар лов пушка друга точка..... Кратко точно Ясно.!!!
 2. Предпочитан пилишарския лов ,но ще споделя и личното си мнение по принцип, НЯМА УНИВЕРСАЛНА пушка ( лично мнение ) или едно ,или другото . 5 години ловувах на снесено за да разбера какво точно ми доставя наслада да не кажа удоволствие , и за това си купих втората си пушка БЕНЕЛИ крио комфорт, ЗАЩОТО разбрах какво искам от лова.Нека всеки да разбере какво точно иска па тогаз да пита какво му требе. пп. Не искан никой да засегна просто мое мнение . ЕДНА пушка НЕ се копува за цял живот. ппп Наслука на всички на едрия ЛОВ.
 3. Ако тази машинка ,която иска колегата не е с живи мюрета а с пласмасови такива то тя НЕ е забранена от закона и няма да има проблеми с горски и ловни стражари . Нека колегата "batsaak" първо да попита ( защото е по лесно ,вместо да чете закона ) относно "машинариите" ,и тогава да твърди кое е забранено и кое не .
 4. Браво Божка много хубав и поучителен клип благодарим има какво да се види и да се научим . Имам един въпрос мюрето колко вриме издържа с едно зареждани пробвал ли се го ?
 5. Аааа не казвам цената ама не защото не искам а защото не я знам . нека сега да обясня. Ако се вгледате в снимката на патока ще видите ,че той е същия каквито продават по магазините като мюрета без крила за около 30 ина лева . Както колегата така и аз гледах в кабелката механичните патоци и исках да иман такава, но в БГ по магазините нямаше или поне аз не намерих. Но не само че в САЩ струваха доста $ ,но и приятелите които си идваха от там в БГ. , имат ограничение на багажа 20 кг.на човек и не ми беше удобно да ги моля.Та след като този вариант отпадна ,понеже съм си тъп и упорит реших да си я направя сам . Основния проблен който стоеше пред мен беше моторче с необходими "бавни" обороти ,другото беше лесно. Но тъй като това ми е третия опит с подобни мюрита ( първо беше гривяк а второто гургулици но по друг начин)моторчето беше налице и с патока се справих доста по-добре. Има още малко доискусуряване по отношение на наклона и скриването на кабела и акомулатора ,но това ще го реша на място. Важното е че работи и с нетарпение чакам сезона .
 6. Това което съм показал НЕ е забранено от закона въпреки , че е ел.примамка то НЕ е ел. звукова примамка, или жива примамка. Ел. мюре беше поставено за първи и последен път миналия сезон тъй като беше готово във последния ден на ловния сезон , въпреки това успяхме да видим някакъв положителен резултат. До като бях там в онзи ден (защото си тръгнах още преди обяд) дойдоха проверяващи от съседния район ,видяха мюретата видяха свиркита поговорихме си малко и си тръгнаха. Чел съм закона питал съм горски стражар изкуствените мюрета и електрическото ми мюре Не са забранени от сега действащия закон.
 7. Не знам дали успях да прикача снимки. Я стана ,първата е от острова а втората е патока с крилцата .
 8. снимков материал ще може ли да покажеш Знаех си че ще питате ама симките са ми в телефона . Ще се опитм да ги прехвъря в компа но още нямам кабел ще пораработя по въпроса.
 9. Значи как го правя аз. Тъй като там кадето ловувам в реката има остров и ние като по-прости се качваме на един каик (плоскодънна лодка)и акостираме на острова ,па той с навесче а отпред маса с пейки (ако можеха да говорят щаха да реват) . Та от другата страна на острова има утика по-бавно течаща вода и по-залесена в която много обичат да кацат бърнета и юрдек. Там слагам мюретата но не всяко мюре с тежест, защото трябва да се сабират по отделно ,а и водата често се покачва доста и е трудно да се влиза понякога , а вземам един дълък повод от единият край слагам тежест по-голяма и след това на този повод навързвам с малки но с различна дължина поводчета с карабинки мюретата .Хвърлям мюретата с тежеста от брега и края го връзвам за някое дърво с оприделен "корем" за да не се вижда дългото важенце много много. После само го издърпвам и го пребира и така не ми се налага да влизам във водата. Но този номер го правих с 5-6 мюрета ,а сега искам да ги удвоя и затова казах ,че ще ми е малко по-трудно но може и на два повода да бъдат но ще видим.
 10. При мен мюренцата бяха преди свирките (тези които имам сега) , но смятам за новия сезон " ятото " от мюрета да се увеличи значително. Малко е трудно да се закрепят във водата защото е река ,но ще го измисля. За свирките тази която е на zink е за гъска , една подарих на приятел при ,който ходим на гости за водоплаващ и има още дмама колеги които трябва да ги оборувам и тях , че " хора " трябва да прилича на нещо. А и днес този доиде утре не дойде само си ги прехвъляме от един на друг. За новия сезом не съм много сигорен дали ще има "много" юрдек ,но нали за това ги правим тези джаджи аксесуари и т.н. А за изплащането е друга тема , КЕФА цена нема.
 11. Не нее този , на този паток крилата се вартят от вятара а моят е активен с мотор и акомулатор.Подобен на този http://www.cabelas.com/cabelas/en/template...at20831&rid= НО нее от Cabela"s има същите крила и е без дистанционно ,консумацията на ток е малка и няма нужда спиране с цел икономия на ток.
 12. аз да ти кажа ползвам акрилна с двойна пластина за юрдек и акрил с текстолит за гъска но не съм се научил да свиря както трябва още уча се малко по малко а пък както каза божката с една връзка ти се решава проблема Аз също мисля да заложа като втора свирка с две пластинки. Въпреки ,че тази с която боравя на R-N-T http://www.cabelas.com/cabelas/en/template...at20823&rid= дойде в комплект с още 2бр.пластимк и коркчета като резервни, но още ми се струва рано зпочна сам да правя реконструкции засега. А що се отнася до свирките за гъски там изобщо нямам наблюдения , просто зашото при нас ги няма много и затова залагам на юдека . Междо другото последно се сдобих с миюре зеленоглав мъжки паток с въртящи се крила . Продължавам да си угаждам на акъла.
 13. Благодаря , разбах горе доло , ти с колко пластинки свирка ползваш или и с двете боравиш.Защото аз ползвам с една пластина по-добре ми звучи и по-силно, но когато започнат да кражат около мен не съм сигурен дали не ги плаша. А и немога да ги сменям по това време за да не правя излишни движения и да ги изплаша , сподели как процедираш ти ако не е тайна
 14. Ловувам предимно по р. Марица. http://www.nalov.com/forum/index.php?showt...19887&st=60
 15. В темата " лов на патица " от 10 12 2009 съм писа какво и как -според мен- трябва да се ловува , и по каква насока съм решил да се развивам и защо.Вероятно Божидар Николов не си е спомнил какво сме писали по-рано , отчитам го като моя грешка за което се извинявам. Ето нещо написано от мен зад което продължавам да стоя и да искам да се усъваршенствам. Защо прочетете по доло. Радвам се , че се включи Божидар Николов . Понеже имахте турнир скиит и трап вероятно не ти е останало време за лов - а и времето не беше подходящо - и затова не беше взел отношение по тената . По въпроса с юрдешките свирки моите престигнаха още през лятото но все още немога да тествам , а относно вашия юрдешки " хор " от клипчетата е на високо ниво много слука ви пожелавам. Стува ми се (лично мнение), че когато намалява прелета от година на година ,трябва малко повече един ловец да направи за да може един ловен излет да бъде по-успешен. Преди години когато е имало много повече патици , ловците илизат с пушка и 10 патрона за 1-2 часа и се пребират по домовете с отстреляната норма . Да ама вече не е така . Мисълта ми беше ,че е необходимо не да вземем пушка и патрони ,а да си подпомогнем лова и с други законови средства . Свирките , който може да си служи с тях са много подходящи леки и удобни и не на последно място законни. Аз от своя страна искам да наблегна и на пласмасовите мюрета имам 4 женски 3 мъжки и една която и се въртят крилата на стоика . Дано да случи време за да можем да посвирим със свирки ,па после и да погармим с пушки.Не искам да си мислите че съм максималис и всичко което мине трябва да падне нееее не го правя с тази цел, искам да направя повече за да може когато закача "лова" на кръста да знам , че съм направил нещо повече от това да стрелям само . А и УДОВОЛСТВИЕТО ми е по голямо. Ето това са моите свирки: http://www.cabelas.com/cabelas/en/template...at20823&rid= http://www.cabelas.com/cabelas/en/template...&hasJS=true http://www.cabelas.com/cabelas/en/template...&hasJS=true НАСЛУКА И УМНАТА !! http://www.nalov.com/forum/index.php?showt...19887&st=45
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.