Jump to content

IvanI

Ловец
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Ivan
 • Оръжие
  =
 • Куче
  =
 • МПС
  =
 • Град
  Kozloduj
 • ЛРД
  Ogosta
 • Skype
  =

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

IvanI's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Въпроса ми е колко време Ви отнема това удоволствие. Стрелям с различни марки и номера патрони. Ако след лова пушката е мокра я подсушавам и оставям да изсъхне където не мога да достигна с кърпата. После я напръсквам обилно с Балистол и на другия ден минавам цевите с телената четка от шомпола. След това с парцалче от техзух закрепено на шомпола претривам цевите и те светват като нови. Другата част с механизма още веднъж го напръсквам обилно с Балистол докато прокапе чиста смазка. Изчаквам го да се отцеди от смазката. Изтривам хубаво навсякъде да няма смазка и съм готов. Ако няма да ползвам скоро пушката с мекото кече което предварително леко съм омаслил минавам цевите. Преди лов пак забърсвам цялата пушка и минавам с чисто техзухче цевите да отстраня смазката и толкова. Питам дали е грешно това мое почистване защото съм гледал как колега си чисти пушката по два дни. То е разглобяване, то е чегъртане с телената четка из цевите, то е пръскане с различни почистващи спрейове. Необходимо ли е цялото това разглобяване след всеки лов, та дори след всеки сезон?
 2. Яви се един спор между колеги дали 13 нули с концентратор могат да се стрелят през шок 1мм. Едни казват, че е опасно за пушката, други казват, че е безопасно но няма точност, трети казват, че си стрелят и са доволни. Моля колегите от форума с повече опит да кажат кое е вярно. Аз през шока съм стрелял максимум 7 нули и съм доволен. Спора е за пушка с постоянен шок 1мм.
 3. Няма нищо по-дразнещо от пушка която бие накриво(поне за мен). Скоро на едно стрелбище постреляхме с колеги с различни пушки и различни патрони. Работата хич не ми хареса. Решил съм да си купя втора пушка и сега съм малко объркан. Ми то и скъпите пушки не са по-различни. Стреляхме на 25 метра по лист А4 и резултатите са от лоши по-лоши. Една ижовка вкарваше точно но само с едната цев, другата ляво долу. Полуавтомата мр155 от три един от собственика, аз нито един. Берета от 3 два са по периферията. Фабарм от 3 един. И така. Стрелях и аз, стреляха и собствениците. Не сме снайперисти ама на 25 метра не е нещо за специалисти. Та въпроса ми е каква пушка да си купя за да не ме дразни. Няма значение дали е турска, руска или ... бюджета е до 2500-2700 лева. Също няма значение дали е надцевка, двуцевка, полуавтомат или тек, .Един точен изстрел е много по-добър от няколко неточни Нека колегите споделят как стои въпроса с точността на оръжието им. Нека е реално и изпитано а не от типа >чух, че ...>
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.