Jump to content

toshho

Ловец
 • Posts

  451
 • Joined

 • Last visited

About toshho

 • Birthday 07/21/1964

Допълнителна информация

 • Име
  Стойчев
 • Оръжие
  Иж-54,Верней Карон 12/76,CZ-ZKM-452 Standart,Барета -686 ONIX, HZ-301-12/12,7x57R/12
 • Куче
  Курцхаари
 • МПС
  Магаре LJ-70
 • Град
  Главиница
 • ЛРД
  Главиница

Recent Profile Visitors

2,465 profile views

toshho's Achievements

 1. И аз се оглеждам, но по ми допада 6,5 х55!?Имам в предвид за лов.И все пак ще поживеем и ще видим!
 2. За използването на калиев метабисулфат- аз ползвам само него,както и селектирани дрожди задължително.Преди години дрождите бяха разделени за бели и червени вина, но от две години на пазара намирам само едни за всички видове вина.След прекъсването на ферментацията тази година на 6-ти Септември, при 13.0 алк и 5.5 захарност в разстояние на два месеца съм претакал 5/пет/ пъти.
 3. Ако се готви рибена чорба, тя се прави по десетки рецепти. А при виното те са стотици!? Първо се разделят по цветове: бяло, розе и червено, всеки цвят си има и нюанси и само до тук бъркотията е станала! И какво виждам, през последните години средно статистическия българин се отказва от гледането на лозе и производство на вино. Т.е. той произвежда собствено вино от купено грозде-без да е жив хан Крум,неговият закон за изкореняване/изостовяне/ на лозята действа и днес.Аз съм само на 49 лета и в близкото минало/преди 30-40 год./ съм бил свидетел, че ако нямаш лозе не пиеш вино! Днес нещата са други, и аз купувам мускато отонел и си правя бяло, наистина бяло вино.И то по мояси технология, научена и крадена от много хора, занимавали се с вино преди мен.
 4. Понамаля пъдпъдъка, но за сметка на това ловът е много по спокоен и приятен, кучетата работят по упорито и не се раздвояват по друга миризма.Това за час днес сутринта, но заваля и прекратихме лова.Вечерта продължих но няма фото.
 5. Пъдпъдъка е повече от миналата година, поне при нас.
 6. Ето го и новото попълнение, в левия коловоз две малки фазанчета.Майката се покри в тревата докато оправя фотото, малките бяха поне десет и са на възраст не повече от 3-4 дни. http://vbox7.com/play:874d884e65
 7. А от зад на ДТ-54 без триточковата навесна система, но машинката си е супер!
 8. Много вярни неща са изписани по-горе, човек ги добива с практика.Аз имам телетакт от 2007 год./първия/и сам го предостъпвал на няколко колети.Виждал съм и как с него се разваля куче.Най-важното нещо не го прочетох горе, макар че всички го знаят, и се опитват да го кажат. Първо се подава команда/разбира се с която кучето е запознато и не я чува за пръв път/ и след това се натиска копчето. Преди това силата на тока се регулира според реякцията на всяка куче. И кучето когато гони сърни или нещо др. не е необходимо да се бие с ток.Просто и ясно трябва да изпълни команда за спиране: "не", "Стоп","Тук", и др.който се заучават като "домашно възпитание".В противен случай може да се приложи "тока". А смея да кажа, че преди повече от 10 год.ги нямаше тия "джажи" и си учех кучетата с прашка и пълен джоб с зелени джанки, със ситни речни камъчета в джоба примесени с пъсък, който се хвърлат с шепата.Както и с 20 м въже овито около кръста ми. И си мисля, че имах по-добри кучета!? И нека не забравяме, че гладът е по-силен и от трифазния ток! И това важи при обучението най-много!
 9. От 2002 год.се занимавам с обучение на птичари.Започнох с дратхаар и курцхаари.За вторите мога да кажа, че почти всяко второ куче е реагирало негативно на изстрел.Кое бяга на края на полето, кое под колата или се отделя на 20-30 метра от мен и пази дистанция!? Трудно ми е да си мисля, че порода създадена за лов трябва генетично да пренебрегва изстрел! Така както учиме на апорт и вода, така трябва да учиме кучетата да пренебрегват изстрели. А те в последствие винаги се радват на изстрел и започват по-бързо и упорито да претърсват, но трябва да свързват изстрела с нещо хубаво. И когато подхранвам малки кутрета заедно винаги подхвърлям по пиратка.Няколко от кучилото се стряскат, но след като останалите хрупат гранули и те "поемат". С това кутретата свързват изстрела с храната, а пък гладът е по силен и от трифазния ток!
 10. И аз съм вадил от топ..те си кърлеж, както и от много места от тялото си, и накрая един в пъпа ми излезе по сериозен.Реших както всички други до тогава да се справя сам, легнах първо по гръб и напълних вдлъбнатината на пъпа с олио.Целта е била да се спре дастапа на кислород?! След издърпването със завъртане с пенсети кърлежа се скъса.И от там на сетне на хирург,беше лесно.Праблемите дойдоха в последствие от това че раната не зарастваше.Непрекъснато превръзки и стерилизация.Беше средата на лятото, жегите и потта пречеха за зараствонето.
 11. То тъй .. ама като съм научен само да събувам женски чорапогащници?! Как да ги обувам, не знам?
 12. Ами то и аз съм в земеделието и не ми се е налагало да охранявам полетата с оръжие, независимо че стоят пет броя в касата.Или си мислите, че точно заради това.... А не че не се е налагало, понеже нашего брата с по тъмна кожа обича да впряга дребното конче на свечеряване и да бастисва, де царевица,де слънчоглед, пък и дърва от пояситеи т.н. и т.н. Та охраната е наистина необходима, но говориме за различни неща!? И ако сравниме щетите от животни то на първо место са стадата от населените места и на последно места дивеча.Братята са по средата.И наетите охранителни фирми имат "трески за дялане", те не знаят утре дали ще са там където са днеска.Заради това си позволяват непозволеното.
 13. За цифри спор няма! Но си мисля, че лисицата е доста по-молко от чакала, поне при нас.До преди 5-6 год.се виждаха много лисици по полетата и през зимата на снега.И най-вече през размножителният и период-м.Февруари.Т.е. виждах ги всеки ден, а сега на седмица по една.При нас лисицата намали популацията си по мое виждане.И си мисля, че това е за сметка на чакала!? Но и чакала последните 3-4 год.намалява популацията, и си мисля че е заради хранителната база.А чакала при нас се храни с царевица, колкото и да ви е чудно, почти всеки отстрелян чакал ака царевица.Другият, и най-големият проблем на чакала са вълците, и си мисля че те регулират нещата по-добре от нас!?
 14. И потърси на старо един БПЦ-Съветско производство, до 7-8 кратно увеличение дори са по-добри от Цайс.Имам БПЦ 12х40 и 7х35, е вторият е прекрасен.А при покупката на първият 12х40 правих сравнение с Цайс-с други параметри, някалко пъти гледах последователно през двата и не "вярвах на очите си" - БПЦ 12х40 "виждаше" супер.По-горе колегата е писал, че 7-8 кратно увеличение е оптимално за ползване в ръце, от там нагоре трябва опора,изгасяне на двигателя на а-ла, за да се премахнат трептенията, а те оказват влияние дори при ударите на сърцето.Така че 7х35 за мен е изпитано и изпробвано е по-добро, но се надявам в скоро време да го сравня на полето с 7-8х50 и да видим....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.