Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

NERVEN_

Ловец
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Свилен Попов
 • Град
  Русе
 • ЛРД
  Красен
 1. Ванка, моето търпение се изчерпа и ги почнах
 2. След две неуспешни варди - успех В неделя направихме организация да подхраним и сипем масло по калищата,а аз реших след това да поостана на варда.Та тръгвам аз към селото и още пътьом гледам два едри песа шетат нивата, да ама не, поотминах ги малко, слязох от колата и ... 2:0 за мен.Ето го единия: Другия няма да го качвам, че е грозна картинка. След като свършихме работата към 17 ч. се заложих на една височинка не далеч от селото до сметището по овчарски сигнал. След около час кибичене на около 200 метра се изниза една лисица, на тоя свежозелен фон се виждат доста от далеч, и тръгва към
 3. Аз съм си направил тринога от бамбукови стебла-отиваш на Praktiker, избераш си 3 по тънки и прави пръчки, пробиваш ги с дрелката на желаното място и ги свързваш с капроново въже,като го оставиш малко по дълго за да направиш клуб където ще си промушиш китката-удобно за носене пък и като щека за ходене може да се ползва в сгънато положение! Леко, практечно и с минимални средства. Надявам се да съм бил полезен с предложението! Наслука колеги!
 4. Естествено че са стари,а датата съм я махнал защото ме избива на носталгия по времето, когато беше разрешен отстрелът на котараците Все пак закона си е закон, спазваме го !
 5. И от мен малко снимки
 6. Ползвам VX-3 1,5-5х20 German#4 с подсветка на 30-06spr. , ползвам оръжието предимно за гонка и за сега съм много доволен ! Преди да я купя поисках мнение от Леуполд за използване на VX-III на .375 H&H mag. (тогава още не беше излязъл новия VX-3 модел) и казаха че няма проблеми. Цитирам: "Summary: Leupold Tech Reply Svilen, The VX-III will be fine on your .375 H&H. However, we are introducing a new VX-3 line that is even stronger then our last VX-III line. It uses a 1-piece maintube with a dual erector spring system. This allows the scope to withstand even more recoil and even a
 7. Да ти кажа честно, не съм си и помислял да чакам прасе с подобен боеприпас. За прасе си има ловни куршуми с доказани качества.Не съм привърженик на стрелбата със съчми по прасета или други едри космати добитъци. Стрелях по мишена от чисто експериментаторско любопитство, пък и да си пострелям Поздрави !
 8. Да Master имат такива 3 бр. 13/0 и върху тях голяма съчма без контейнер. Стрелял съм по мишена с тях, защото силно се съмнявах в прецизноста им, но се оказа че са доста точни изстреляни през цев с 1/2 шок. По спомен - от около 30 метра от ръка - голямата съчма на ок. 3 см от центъра и 2 малки на ок. 3-4 см разположени радиално от голямата в посока външната част на мишената.Третата малка съчма липсваше. Относно убойните качества не мога да кажа нищо. Поздрави и наслука !
 9. Той барута беше изпадал от дефектния патрон - патрон 12 калибър снареден с куршум и тапа 16 калибър.Доста странно и нетипично, както казва колегата, за патрони славещи се с безупречно качество. Иначе 2 от прасета тая година паднаха точно с такива куршуми. Колегите казват че са много точни. Аз залагам на нарезното и нямам лични впечатления от този боеприпас. Поздрави и наслука на всички !
 10. За свинския лов съм с 30-06 SAKO Super Hammerhead 11,7 g. На снимката от ляво на дясно: 1. 30-06 SAKO Super Hammerhead 11,7 g 2. 30-06 Federal SP 11,7 g 3. 30-06 S&B SP 11,7 g Поздрави и наслука !
 11. bat-kiffi не става да се завърти, защото кръстът не е симетричен, а е удебелен частично по хоризонтала и в долната част на вертикала. единак ходът на затвора е мек но все пак е 130мм и трябва добър захват, а ако преместя оптиката спрямо ринговете трудно ще я нагласям на фокусно разстояние и ще падне едно целенеее jovani62 за снимката не държа аз пушката, а и нарочно е направена така снимката за да се разбере какъв е точно проблема. Проблемът възниква само при по-скоростно презареждане и мисля че ще се оправи работата само със заобляне на въпросния зъб на вариото. Колеги благодаря за мнен
 12. Предложението на колегата ЛЬОФО също е вариант, за което му благодаря! Може би в комбинация с леко заглаждане ще се получи добре. А както колегата ZKK писа, и аз не съм привърженик на каквито и да е интервенции по лещи и механизми по оптиката, но ако този винт е само за регулиране на усилието но въртене на пръстена, то няма да е проблем да се приправи защото едва ли има общо с вътрешния обем с азота. Варианта с повдигането ни ми харесва, защото 2 мм няма да са никък достатъчни и ще щръкне много. А относно естетиката на пилването-ще се старая да изглежда като "заводско" Колеги, благодаря
 13. Мисля че тези радиостанции използват само свободна радиочистота и лиценз не се изисква. Не съм 100 % сигурен, но при покупката не са ме предупрждавали за по-особен режим на употреба!
 14. Колега, аз имам 2 бр. COBRA MT-975 и съм доволен от тях.До сега съм нямал проблеми. Мисля че основната разлика между двата модела е обхвата: MT-975 - 12 km MT-600 - 5-6 km Естествено тези обхвати са при пряка видимост и попътен вятър Моето мнение е че за тези пари си струва! Моите ги взех от МЕТРО за ок. 100 лв. комплекта. Поздрави!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.