Jump to content

GeRaK

Ловец
 • Posts

  629
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

GeRaK last won the day on August 16 2018

GeRaK had the most liked content!

About GeRaK

 • Birthday 06/23/1973

Допълнителна информация

 • Име
  Георги
 • Оръжие
  МЦ 21-12 Броунинг 30 06
 • Куче
  Гончета и курцхаари
 • МПС
  Нисан Патрол
 • Град
  Карлово
 • ЛРД
  карлово

Recent Profile Visitors

4,039 profile views

GeRaK's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1k

Reputation

 1. This advert is COMPLETED!

  • FOR SALE
  • NEW

  Налага ми се да се разделя с част от кучетата си.Имам 4 курцхара,два мъжки и два женски на възраст от 4 до 9 години.Работни кучета с опит в лова на пъдпъдък,яребица заек,някой с опит и в лова на бекас.Причините са много-Лоши съседи,промяна в работата,липса на време,и т.на т.Най важната е че не мога да ловувам с всичките,и само ги мъча.И така,на мен всички са ми скъпи по един или друг начин затова давам право на избор,пък за мен каквото остане.Всички кучета имат отлично претърсване,твърда стойка до пристигане на ловеца работен изпит,родословия,екстериорни оценки.Недостатъци - 2 от кучетата не съм им правил апорт и имат проблем в тази част,което е поправимо,но изисква време което на този етап не мога да отделя.И така цените на кучета са :- Гай от Цветан Цветков - 9 додини,с отличен апорт от суша и вода -600 лв. (запазвам си правото на безплатно заплождане) Дженка от Чаушев - 7 години с мн.добър апорт. от суша и вода 1000 лв (влиза с желание във вода но плува лошо) Ирко от Чаушев - 4 години с много слаб апорт .900 лв.(случвало се е да апортира но рядко защото големите кучета са с повече опит и го изпреварват.Ако ловува сам вероятно ще реагира по друг начин но между 4 кучета е така.) Ищар от Чаушев -4 години с никакъв апорт 3500 лв.(три хиляди и петстотин лв.-твърде ценна ми за бъдещите ми развъдни планове и не бих се разделил на по ниска цена) Намират се в Карлово тел.0888998705 Георги Чаушев

  900.00 BGN

 2. Виж обявата КУРЦХААРИ - 2 ОТ 4 Налага ми се да се разделя с част от кучетата си.Имам 4 курцхара,два мъжки и два женски на възраст от 4 до 9 години.Работни кучета с опит в лова на пъдпъдък,яребица заек,някой с опит и в лова на бекас.Причините са много-Лоши съседи,промяна в работата,липса на време,и т.на т.Най важната е че не мога да ловувам с всичките,и само ги мъча.И така,на мен всички са ми скъпи по един или друг начин затова давам право на избор,пък за мен каквото остане.Всички кучета имат отлично претърсване,твърда стойка до пристигане на ловеца работен изпит,родословия,екстериорни оценки.Недостатъци - 2 от кучетата не съм им правил апорт и имат проблем в тази част,което е поправимо,но изисква време което на този етап не мога да отделя.И така цените на кучета са :- Гай от Цветан Цветков - 9 додини,с отличен апорт от суша и вода -600 лв. (запазвам си правото на безплатно заплождане) Дженка от Чаушев - 7 години с мн.добър апорт. от суша и вода 1000 лв (влиза с желание във вода но плува лошо) Ирко от Чаушев - 4 години с много слаб апорт .900 лв.(случвало се е да апортира но рядко защото големите кучета са с повече опит и го изпреварват.Ако ловува сам вероятно ще реагира по друг начин но между 4 кучета е така.) Ищар от Чаушев -4 години с никакъв апорт 3500 лв.(три хиляди и петстотин лв.-твърде ценна ми за бъдещите ми развъдни планове и не бих се разделил на по ниска цена) Намират се в Карлово тел.0888998705 Георги Чаушев Автор GeRaK Дата 16.08.2017 Цена 900,00 лв Категория Кучета
 3. Офффф...пак ли ! Не ви ли писна ! Доктора вече не е председател ! Прав грешен той е в миналото ! Имаме ново ръководство - А пътя на клуба е същия.За мен Правилния ! Явно Доктора не е бил толкова грешен. Всеки който е имал предложение е имал възможност да го предложи на общото събрание и да бъде гласувано. Ако не е било прието,явно е имало причина.И тя не е Доктора а мнението на цялото общо събрание.Сори-Пряка демокрация ! И който не е бил доволен напусна. Сега моля, тези който не са в клуба да не дават съвети. Всеки който иска и може да помогне на клуба,и да работи за него - добре дошъл с молба за членство. Иначе се получава малко като да даваш акъл на съседа,как да опъва жена си. Извинете ме ама ....на мен ми е "Уеко" обидно някой да ми казва къде да го мушна. На Рашайков бих искал да кажа няколко думи,но първо ще потърся възможност да му ги кажа лично,а после да пиша по форумите.Така е правилно,и винаги така съм постъпвал.Да се черви сам,а на пред публика.Макар че като гледам .... май вече няма значение.
 4. И аз това казвам бе Светославе,във форума е лесно.В гората е истината,и там всеки е силен,особено когато никой не го вижда.А когато въведохме изпитна система в реални условия на собствен терен-никой .... ?Що така .....не разбрах.А уж там бе истината. Иначе за съдиите.....и аз съм съдил,и ти също и много други.Всеки е прав да оцени това което вижда.а съобразявайки се със Стандарта.Съдения от своя страна след като е влязал в ринга или в гатера,значи е съгласен и приема съдията за компетентен,и е длъжен да приеме оценката.Има съдии с различни виждания - едни виждат определено куче като жаба,други виждат мъжко куче като женско,трети виждат определен шампион като кон.В края на краищата всеки сам решава къде да заплоди-на коня ли,на женското мъжко,или на жабата-демокрация брат.Явно и развъдчиците като съдийте всеки с различен вкус
 5. Не е никак трудно. Даже напротив-на мен ми е супер лесно. Трудно ще е на тези който гледат в своя двор с розови очила а в чуждите дворове с черни. Стандарта си е стандарт-като Евангелието-Въпрос на гледна точка е как го тълкува сатаната и как светия отец.
 6. Поздравявам те за последното изречение.Сега се надявам да дадеш пример като започнеш да правиш необходимото.Аз обещавам да те последвам.
 7. Няма как да се съглася и не намирам логика в нито един от дадените доводи. Не се чувствам засегнат от решението, и всеки който се съмнява може да помоли админите и на двата сайта да провери моите обяви че всички са на цена 400-500 лв.Но има едни хора който мисля ще бъдат ощетени. Хора който наистина имаха качествен материал но не са активни в интернет пространството по ред причини. Хора като Данчо от Цалапица, имаше един мъж Васко някъде от пловдивско, един възрастен мъж мисля Христо се казваше някаде от Врачанско или Монтанско.и още много други. Тези хора нямат възможност да си правят реклама в нета, и остават в сянка но произвеждат великолепен материал.А това че някой си е подарил евтиното куче и купил три пъти по скъпо ...-съществуват и точно обратните примери и то не малко.Хора с възможности решили че скъпото е най добро и подплатено и със скъпи такси за професионален тренъор и резултата нулев Стига се до там тренъора да отказва хоноари защото вижда че е безнадежно.Следва Евтино кутре което не стига до тренъор защото показва вроденото от изключително ранна възраст и т,на т.Та примери всякакви, но да не мачкаме хората от който сме се учили. Цената няма да реши качеството на популацията.Вдигнете критерийте за влизане в разплод-по строги изпити на ИВК и ИП-там е истината. Тази порода е създадена за лов, ползва се за лов и там трябва да се наблегне.
 8. Странна работа. Ако себестойността на кутрета ми е 250-300 лв. и не иска да печеля от тях защото се препитавам от друго що трябва да натоварвам излишно някой сиромах ловец ?Който иска да печели от кучета ще се потруди малко повече, че да си заслужи парите. Цял свят се бори срещу картелите а ние картел на сила си спретваме.
 9. На вниманието на всички членове на клуба и заинтересовани от породата. Родословие на куче А-Цезар НР 01591/12 е невалидно.
 10. Днес 24 03 2015 г. още две кучета покриха ИВК в реални условия. Аякс от Георги Зозиков собственост на Георги Зозиков покри тест на заек със 120 т. и II приз. Рива собственост на Георги Зозиков покри тест на Хищник със 86 т. и III приз.
 11. За съжаление такава статистика не мога да изготвя.Причината е че в класиранията от нашите мероприятия,имената на кучетата не са изписани точно.Какво имам предвид.Куче Арда произведена от Васил Гюров (примерно) е вписана като Арда на Георги Чаушев. Итъй като не знам точно коя Арда е купил Георги Чаушев от 34 съществуващи в племенната книга няма как да стане.А-Горан,не е Горан.Защото има Горан от Чаушев,и Горан от Гюров и А- Горан от Зозиков и не знам кой се е явил..Затова настоявах по мероприятия и изпитания да се вписват точно имената както са по документи. Съжалявам.
 12. Илийка,нека спрем да търсим конфронтации помежду си.Това няма да доведе до нищо позитивно. Много от гатерните шампиони са силни и в гората-и това е безспорен факт.Също така много силни кучета в гората не дават никаква работа в гатер-също факт.Аз лично съм виждал едно легендарно куче на реален лов което имаше в гората 17 или 19 живи прасета хванати,как в гатера се срещна с прасето и се размина с него все едно не го е видяло.Учудих се защото го бях виждал на лов но...факт. Факт е също че гатера е най лесния начин да се изпитат голям брой кучета за най-кратко време.Добър или лош,реален или не,друг начин все още не е измислен.ИВК само в реални условия ще измъчи съдийската комисия.На практика е невъзможно.Не мога да си представя и в най богатия на дивеч терен как ще се изпитат повече от 3-4 кучета за ден.В гатер 30.Един гатер отменя 10 реални изпита. Еофорията отминава вече.Вчера ми звънна един от членовете кой заяви че напуска клуба и ми каза че е размислил. С диалог се постига повече от всеки спор. П.П.Между другото на клубния имейл няма постъпила една официална заявка за напускане на клуба.Има само една,която ако не бъркам е преди казуса с правилника.Мисля че нашите членове са разбрали че има и по добри начини за решаване на проблемите.
 13. Илийка,аз съм за правилата въпреки че не ги подкрепих на гласуването.Не ме разбирай погрешно. Не ги подкрипих,защото знам колко труд съм хвърлил и знам че голяма част от него ще отиде на вятъра.Боли ме. Но той и сега от части беше на вятъра.Има хора и сега не регистрират кучила,или поне не целите а само тия дето ще им вземат стотинките.Така е било,така и ще бъде.И не само в нашата порода.Криви хора дето ни се водят ни се карат все ще има. Искам правилата,защото без тях се налага да издавам родословия на кучета който после като ги видя ми иде да потъна в земята, Защото моя подпис е на техните документи.Полудявам като отида някаде на лов,и видя куче на което аз съм издал документ,как цял ден ходи зад стопанина си.Полудявам и после като видя същото куче във форума снимано върху някое прасе,все едно е заслужило с нещо тая чест. Нагледах се на кучешки селфита.Но без правила е така. Да не се оправдаваме с правилата.Толкова са лесни и прости,че чак смешни.Всеки може да ги покрие.Въпрос на желание е. От друга страна аз смятам че нашата отговорност е доста по голяма.В момента ние изграждаме облика на породата.Да така смятам,и това не е никак пресилено.Мина доста време от как развъдника в Русе затвори.Наследството ни от там за съжаление е толкова малко че по скоро нищожно.Тук там някое чисто кученце,и много други омешени с месни гончета.Само спомени за хубавите кучета.Със спомени трудно се работи.Аз смятам че нашият клуб в момента изпълнява функциите на развъдника в Русе, и това не е превилегия а само отговорност.Отговорност защото от това дето ще оставим след нас за поколенията ,по него ще ни оценят или съдят.И не искам внуците ми да викат-"Абе дядката е бил голям тъпак,виж на к'ви мастии е подписвал документите." Не казвам че нямаме брак-имаме и още как.Но с правилника ще го отсеем.Поне една част.Без правилника тия дето сега ги плюеш с кривите зъби,сетерските опашки глави като керпич и не знам си к'ви още ги затвърдим,вместо да ги намалим.И по страшното ще затвърдим и кучетата "компанъони". Знаете че работим по стария стандарт-там нищо не е променяно.Отворете и прочетете първите 5-6 реда: Класификация по FCI Група 6 -гончета кръвоследници и сродни породи секция 1 - Гончета С работен изпит ................................. Без изпити сме извън стандарта даже.И к'во правим тогава ???
 14. Аз момчета няма да взема страна по спора.Мотиви за и против правилника всеки може да изказва колкото поиска,че и повече даже.А правилника е така на правен че всичко е напразни оправдания.Ще ви кажа две приказки,с който може да засегна стари приятели,а и някой по нови но ми е кофти и ще си си изпея песента,пък тия дето наистина са приятели ще ме разберат.(Надявам се) И аз като някой от вас не съм съгласен с всичко що се случва.И аз по някой въпроси имам друго мнение,но когато 30 души ми кажат:-"така е по добре" се замислям "Абре дали не бъркам аз",и се поспирам.Поспирам се,но не бягам,и не хвърлям тапиите и бумагите, щото тая порода ми е мила,и си викам "ще дойде видъов ден-ще видим кой крив и кой прав". Да ме прощавате ама ако верно обичате тая порода,не е тоя начина.Ок,напускате клуба.Ваша воля-така да е.И с кво по тоя начин допринасяте за развитието и ? Ще произведете неродословни кучета,ще ги пръснете из страната.Едни ще станат майстори и убавци,други не толкова.След година две те ще станат родители и тн.тн. и поколенията им ще се множат като овце без история.Евала.Може след години да се намери някой друг идиот и да тръгне от град на град,и от двор на двор да ги опише.Може и да не се намери. Има и друг вариант-една година няма да кучете.Ще се свърши света ли ? Или толкова ще закъсате за кучета ? Едва ли. Догодина пак ще се сберем,ще теглим чертата и ще видим сбъркахме ли или не. Има и трети вариант-Отворете една тема-анкета гласувайте там кой е за правилника и кой против.Вижте в устава колко души са необходими за да предизвикат извънаредно общо събрание.Съберете се,подайте искане за извънередно общо събрание с една единствена точка-Да влезе ли в сила или не правилника, и след един месец от подаването ще се насрочи такова. Вероятно има и четвърти и пети вариант ....... И така варианти има.Стига да има желаещи да работят. Но да се правим на обидени като ощипани моми,файда няма. За "шампионите"- и тук да ви кажа две приказки: Навремето имаше само един съдия,и един помощник.Все те,все под зоркия поглед на поп Груйо Бански.И не бяхте доволни.И решихме-различни съдии за всяко мероприятия,за да е безпристрастно и справедливо. Така и направихме. Добре ама сега как може да имаме такива шампиони?.Ами такива съдий сме си покани,те така са преценили.Догодина няма да ги каним.Ще съдят клубни съдии-Но там пък се почва друга песен:-Ма той лансира неговите си кучете-не става.Друга една теза чух,че клубните ни съдии били ниско образовани,и е обидно да съдят високоинтелигентни хора, съдии без тяхното оброзавоние. Ами сега ??? Угода няма. Аз на това му казвам криво разбрана демокрация.Всеки има право на глас и всеки гласува.Но явно и доста хора имат толкова голямо самочувствие, че видите ли когато множеството им каже не си прав,се фръцват и бягат. Аз няма да избягам.На избягалите пожелавам на добър път,много хубави моменти с верните кучета от любимата порода. И нека съвестта им бъде чиста за действията или бездействията по пътя им в извън клубната дейност. Без лоши чувства към никой.Хора сме и извън кучкарлъка-нека си останем приятели.
 15. И не само на НКК. И друг клуб има обявено мероприятие на същата дата още преди НКК да обяви.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.