Jump to content

PDimitrov

Ловец
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by PDimitrov

 1. Продавам клещи Lee Slug Molds 1oz за леене на подкалибрени куршуми 12 кал. Клещите са нови с тях са отляти около 50 бр. куршуми.Цената е 100лв. За връзка 0899/583630 на лични или на на имейл. П Димитров. Клещи Лии 12кал. подкалибрен куршум 1oz..doc
 2. Продавам револвер Смит/Уесън 357 магнум М65-3 в отлично състояние. Телефон за връзка 0899617140.
 3. Продавам револвер/в отлично състояние/ Смит/Уесен 357 Магнум модел-М65-3 .Револвера се намира в гр. Пловдив Цена по договаряне. Тел. за връзка 0899617140
 4. Подлагам стотинка ,пробвал съм цилиндър ,подобрен цилиндър и полушок със концентратори и стапи и контейнери остава да пробвам с 075 шокова втулка.Какво имаш предвид/щом си със сменяеми шокове..../ Споздрав.
 5. Колега Снайпер концентратора е италиански подложена е монета от 1ст. стреляно е с цилиндър,подобрен цил.полушок ,остава да опитам с шокова втулка 075 .Не мога да разбера какво разбираш под понятието калибрация на куршума след като той излиза с определен диаметър от клещите!!!С поздрав .
 6. Така е колега но в момента става жъпрос за идеята и реномето /миджа/ ??? на куршума Лии. Поздрав.
 7. Ако гр. Първомай е близо до твоето местожителство давай ще ми е много приятно да обменим и по чаша мисли по случая.Поздрав.
 8. Бисере, прочел съм всичко което си публикувал по темата куршум Лии,както и на останалите колеги писали по форумите. В резултат на което се запалих и аз, купих си клещи за куршума и от там започнаха мъките.При снаредяването което използваш диаметъра на куршума с контейнера е 19,2мм.За мен остава загадка как преминава през 17,2мм какъвто е диаметъра на лявата шокова цев на Иж-54 като диам.на куршума е 17,2мм при върха му.Не е ли по удачно да се ползва цилиндър/18,3/ или подобрен цилиндър/18,2/ както е при моя случай.Поздрав.
 9. Колега Zais писал съм ти на лични.Ако искаш можеш да ми пишеш на лични или на [email protected] или на скайп bitnik50 . Поздрав Петко.
 10. Пподавам преса за преснаредяване на патрони Lee ALL ii 12 калибър плюс комплект за автоматично подаване на капсулите. цена 150 лв. тел.0893583630
 11. Предлагам Lee с устройство за авт. подаване на капси за 150 лв. тел. 0893583630.
 12. Предлагам Lee s с устройство за автоматично подаване на капсите тел. 0893583630.
 13. Ако не си закупил колега ,понеже си закупих МЕС 600 ти предлагам Lee с устроство за автоматично подаване на капси за сумата от 150 лв. тел. 0893583630.
 14. Колега Иво обстойно съм прочел,разгледал и изпробвал всичко което си написал по темата но... Никъде не пишеш на каква височина режеш контейнера на концентратора ,с каква марка пушка стреляш,през коя цев и каква група постигаш.Не знам какво имаш против понятието шок и куршум ,но нали все пак говорим за подкалибрен /патрон/ куршум и се стремим да напаснем едното с другото за да постигнем добри резултати.
 15. Здравейте колеги,прочетох че,някои от Вас постигат добри групи с куршум на Lee и затова реших да се допитам дали бихте споделили опита си с мен.Пушката ми е Бенели Рафаело 123 цевта не е слугова .Правих патрони с барут Сокол в навеска 2,2/2,1/2,0/1,9/1,8/и1,7гр.На разстояние 45м не постигам никаква група , куршума бяга горе,долу и в ляво от центъра на около 25см.Пробвал съм с шокови втулки цилиндър ,подобрен цилиндър и полушок Цилиндъра ми е 18,4мм.подобр.цилиндър 18,25мм. полушока 17,95мм.Мисля че проблема идва от следното, диаметъра на Лии е17,2мм.дебелината на стената на контейнера е 1мм.
 16. Благодаря колега Мирчев . Наистина е описано всичко дори клеймата за изпитванията .Интересното е,че толкова пъти съм я разглобявал тази пушка и никога не съм се заглеждал в тзи надписи.
 17. Колеги може ли някой да ми посочи от къде да намеря стойноста на диаметъра на цевния канал на въпросното оръжие ?В ръководството, което притежавам не е посочен нито този параметър нито параметрите на петте шокови втулки .Параметрите са ми необходими заради стрелба с калибрен и подкалибрен куршум .Благодаря на всички които са решили да ми окажат съдействие.
 18. Ама чудесно си ги описал колега , сбирщина от бетонни глави които не искат да има промени а от там и смяна на статуквото защото около 20/30 от тях са окупирали сдружението и го имат като своя собственост и на всичкото отгоре тълкуват закона и правилника както натях им е изгодно . Ами попитай тия същите как преди 20г. се ставаше ловец и кой можеше да стане.... Аз мисля че ти като интелигентен човек въобще няма да се учудиш от факта че 90 процента от председателите на дружинките не са виждали закона за лова и опазване на дивеча да не говорим за правилника .Те такива хора ръководят здружението и
 19. Ей Нисоооо !!! Ам чи ти опетла светилата на форума с тая немецка каргия направо ша ги заболят главите от мислене бре готин ,направо неми се мисли ей...Ами шо не им кайш как опука гудето от потрета с тая сбъркана тръба а... Цели 280 чила че и огоре малко. Ам чи така кату читъ дан би дае Читайска направия бре .Тогаа сичко си е в точну па точну дажи фмного точну кат сичку ЧИТАЙСКО. Ха сиге фмного поздрави от батти Пеци.
 20. Колеги били се наел някой с познания в тази материя да систематизира видовете приклади(като английски , баварски,монте карло...и.т.н )и да даде и снимков материал за съответните видове. Повдигам тази тема защото си мисля , че не всички имаме добри познания и няма да е зле да ги обогатим от по информираните ни колеги ако решат да споделят познанията си с нас. Благодаря.
 21. [quote name='metero' date=В крайна сметка- съжалявам, не мога да отговоря точно без да знам каква е партидата Марс Марс- парт. 01от2009г. сребристи люспи с диаметър около 2мм. 1.9гр. за 32гр. съчми Вега- парт. А от1997г.сивосребристи люспи с диам. около 1мм. 1.8гр. за 32гр. Вега М опитна партида до2.2гр. за 32гр. Сокол парт. 05 от 2004г.четвъртити парченца 2.0гр. за 32гр. Унгарски 100гр. парафинирана кутия зеленикави кръгли люспи окло2мм. 1.9гр. за32 гр. От последните два съм пресн
 22. Благодаря колега metero винаги съм се възхищавал на твоята ерудиция и способността ти по най- достъпен начин да предадеш своите знания и опит(които по мнение на значителна част от колегите а и по мое мнение са доста сериозни) към колегите си .Зададох въпроса по тоя начин защото като се ровех из форума прочетох следното... Мини-магнум патрон се прави само с увеличаване на теглото на снаряда ( сачми, бренеке, камъни...каквото има там.). Това вдига налягането в началото на изстрела ( поради по-голямата инерция тежкия снаряд не се мръдва ) , а високо налягане- висока скорост. Само да не се преви
 23. Колега аз си мислех че форума е създаден за обмяна на опит и знание между колеги ловци .Тъй че ти ако си по знаещ не е необходимо да се държиш високомерно и невъзпитано - поне елементарното възпитание го изисква това. Виж сега какво пише по форумите.. Българските барути по скорост на горене се подреждат така най-бърз- МАГИЯ после - СОКОЛ след това - ВЕГА най-бавен- МАРС МАГИЯ е разработван за дребни съчни ВЕГА - за едри съчми (нули) МАРС - за магнуми и бренекета СОКОЛ .. е руски барут .. и става за нули и бренекета за дребни съчми е прекалено бавен
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.