Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

student

Ловец
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About student

 • Birthday 09/27/1957

Recent Profile Visitors

413 profile views
 1. Отката почти не се усеща колега. Не се притеснявай и стреляй на воля.
 2. Харесал съм бинокъл ЮКОН 10х50WA PRO, за който пише ,че е произведен в Белорусия. Към комплекта на бинокъла има комплект светофилтри и е с далекомерна скала. Проверих в София, но се оказа, че биноклите са без светофилтри, а под номера в който са в каталога имат светофилтри. Може ли да се окаже китайско производство? Ако някой е ползвал или ползва такъв вид бинокъл, моля да сподели впечатленията си.
 3. Стрелял съм с номер 7 и много съм доволен. Има ги в 16кал. всякакви рамери. Най добре купувай и пробвай и сам ще прецениш. Желая ти успех.
 4. Здравейте колеги. Искам да питам, има ли право сдружението, в лицето на неговия председател, организатор и пленума, на който са събрани всички председатели на дружинки, които членуват в сдружението да "уволнят" председателя и секретаря на дадена дружинка преди откриване на ловния сезон, и да назначат временен председател и секретар без съгласието на дружинката, която ги е избрала преди 6 год.
 5. Стрелбата беше от ръка без опора. Пушката ми е с фиксирани шокове - долна цев 0,25, горна цев 0,5. Куршумите ги купих сега от ловното изложение от щанда на Балиста взех подкалибрени на Полевой(така ми казаха), но не пише никакъв грамаж на куршума.Другите са на Мастер, също от изложението подкалибрени с куршум Гуаланди май се казваше и там няма грамаж. Третият тип куршуми е на Братан, тип Вандал и също не пише никъде колко тежи куршума. Куршумите уинчестър ги имам от 10год, но все оше са без грешка.
 6. Здравейте колеги, Изчетох доста информация от форума, но не видях някой да пише при какви температури на въздуха се правят стрелбите. Ще има ли разлика при пробите сега(м.Септември, Октомври) и при температури под нула градуса. На 28.09.08г си прострелвах пушката с различни куршуми( подкалибрени на Бендида, подкалибрени на Балиста, Вандал) и нормални на Уинчестър от 30, 50 и 80м. От 30 и 50м най-добре се представи Уинчестър, а покалибрените даваха разсейки около 20см вдясно със полушока и вляво със шока. На 80м наи - добре се представи Вандал. Пушката е със шокови стеснения 0,25 долна цев и 0
 7. Благодаря за отговорите. Смятам, че до 20 дни ще имам път към пловдив, но къде да търся майстора.
 8. от гр.Козлодуй. Ако знаете добър майстор в ГР.Плевен, Враца или на др.място, пишете.
 9. Колеги, помогнете. Имам пушка ИЖ27 и при изстрел се включва предпазителя и пушката се отключва и се отваря. Препоръчайте добър оръжейник, който да оправи този проблем, че идват сериозни ловове. Благодаря предварително.
 10. Здравей колега. Преди месец видях в Пловдив Чешка карабина .308WIN на цена 1000 лв чисто нова. Това е доста по евтино от тези в София. Ако те интересува този калибър, провери и там.
 11. Колеги, кажете ми какъв е този калибър и за какъв лов може да се използва.
 12. Да, сигурен съм, защото ги провах м. Март и заедно с мен имаше още един ловец, но той пробва само 30-06 а аз пробвах всички. На някои мерника беше по изнесен в дясно, на други по-малко. На мерника имаше някакви чертички с бяла боя и продавача каза, че сигорно се регулира, но при оръжейник.
 13. Когато прикладвам, мерника е изнесен надясно и неговия прорез не застава на линия с мушката
 14. Здравейте колеги със "Застави". През м.Март т.г. бях във ВИП и имаше "Застави" от кал.223 до 30-06. Имам питане: Пробвах всички "Застави" за това, как ми лягат и на всички имаше несъосие между мех.мерник и мушката(мех.мерник беше изместен надясно). Може ли това да се регулира и да се получи съосие. Има ли някаква разлика между пушките с полуложа до края на цевта(май се казваха Щутцен) и другите с открити цеви. Има този проблем както с куршуми Аляска и при кал.223Rem., защото след толкова умуване и писане и четене във форума, май до Нова година ще си купува "Застава" 223Rem.
 15. Здравейте колеги със "Застави". През м.Март т.г. бях във ВИП и имаше "Застави" от кал.223 до 30-06. Имам питане: Пробвах всички "Застави" за това, как ми лягат и на всички имаше несъосие между мех.мерник и мушката(мех.мерник беше изместен надясно). Може ли това да се регулира и да се получи съосие. Има ли някаква разлика между пушките с полуложа до края на цевта(май се казваха Щутцен) и другите с открити цеви. Има този проблем както с куршуми Аляска и при кал.223Rem., защото след толкова умуване и писане и четене във форума, май до Нова година ще си купува "Застава" 223Rem.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.