Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

student

Ловец
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by student

 1. Отката почти не се усеща колега. Не се притеснявай и стреляй на воля.
 2. Харесал съм бинокъл ЮКОН 10х50WA PRO, за който пише ,че е произведен в Белорусия. Към комплекта на бинокъла има комплект светофилтри и е с далекомерна скала. Проверих в София, но се оказа, че биноклите са без светофилтри, а под номера в който са в каталога имат светофилтри. Може ли да се окаже китайско производство? Ако някой е ползвал или ползва такъв вид бинокъл, моля да сподели впечатленията си.
 3. Стрелял съм с номер 7 и много съм доволен. Има ги в 16кал. всякакви рамери. Най добре купувай и пробвай и сам ще прецениш. Желая ти успех.
 4. Здравейте колеги. Искам да питам, има ли право сдружението, в лицето на неговия председател, организатор и пленума, на който са събрани всички председатели на дружинки, които членуват в сдружението да "уволнят" председателя и секретаря на дадена дружинка преди откриване на ловния сезон, и да назначат временен председател и секретар без съгласието на дружинката, която ги е избрала преди 6 год.
 5. Стрелбата беше от ръка без опора. Пушката ми е с фиксирани шокове - долна цев 0,25, горна цев 0,5. Куршумите ги купих сега от ловното изложение от щанда на Балиста взех подкалибрени на Полевой(така ми казаха), но не пише никакъв грамаж на куршума.Другите са на Мастер, също от изложението подкалибрени с куршум Гуаланди май се казваше и там няма грамаж. Третият тип куршуми е на Братан, тип Вандал и също не пише никъде колко тежи куршума. Куршумите уинчестър ги имам от 10год, но все оше са без грешка.
 6. Здравейте колеги, Изчетох доста информация от форума, но не видях някой да пише при какви температури на въздуха се правят стрелбите. Ще има ли разлика при пробите сега(м.Септември, Октомври) и при температури под нула градуса. На 28.09.08г си прострелвах пушката с различни куршуми( подкалибрени на Бендида, подкалибрени на Балиста, Вандал) и нормални на Уинчестър от 30, 50 и 80м. От 30 и 50м най-добре се представи Уинчестър, а покалибрените даваха разсейки около 20см вдясно със полушока и вляво със шока. На 80м наи - добре се представи Вандал. Пушката е със шокови стеснения 0,25 долна цев и 0
 7. Благодаря за отговорите. Смятам, че до 20 дни ще имам път към пловдив, но къде да търся майстора.
 8. от гр.Козлодуй. Ако знаете добър майстор в ГР.Плевен, Враца или на др.място, пишете.
 9. Колеги, помогнете. Имам пушка ИЖ27 и при изстрел се включва предпазителя и пушката се отключва и се отваря. Препоръчайте добър оръжейник, който да оправи този проблем, че идват сериозни ловове. Благодаря предварително.
 10. Здравей колега. Преди месец видях в Пловдив Чешка карабина .308WIN на цена 1000 лв чисто нова. Това е доста по евтино от тези в София. Ако те интересува този калибър, провери и там.
 11. Колеги, кажете ми какъв е този калибър и за какъв лов може да се използва.
 12. Да, сигурен съм, защото ги провах м. Март и заедно с мен имаше още един ловец, но той пробва само 30-06 а аз пробвах всички. На някои мерника беше по изнесен в дясно, на други по-малко. На мерника имаше някакви чертички с бяла боя и продавача каза, че сигорно се регулира, но при оръжейник.
 13. Когато прикладвам, мерника е изнесен надясно и неговия прорез не застава на линия с мушката
 14. Здравейте колеги със "Застави". През м.Март т.г. бях във ВИП и имаше "Застави" от кал.223 до 30-06. Имам питане: Пробвах всички "Застави" за това, как ми лягат и на всички имаше несъосие между мех.мерник и мушката(мех.мерник беше изместен надясно). Може ли това да се регулира и да се получи съосие. Има ли някаква разлика между пушките с полуложа до края на цевта(май се казваха Щутцен) и другите с открити цеви. Има този проблем както с куршуми Аляска и при кал.223Rem., защото след толкова умуване и писане и четене във форума, май до Нова година ще си купува "Застава" 223Rem.
 15. Здравейте колеги със "Застави". През м.Март т.г. бях във ВИП и имаше "Застави" от кал.223 до 30-06. Имам питане: Пробвах всички "Застави" за това, как ми лягат и на всички имаше несъосие между мех.мерник и мушката(мех.мерник беше изместен надясно). Може ли това да се регулира и да се получи съосие. Има ли някаква разлика между пушките с полуложа до края на цевта(май се казваха Щутцен) и другите с открити цеви. Има този проблем както с куршуми Аляска и при кал.223Rem., защото след толкова умуване и писане и четене във форума, май до Нова година ще си купува "Застава" 223Rem.
 16. Здравейте, колеги. Видях тази пушка в магазина срещу Халите в София, но калибърът е 357Mag., за който нямам никаква информация. Пушката струва 1500лв, но не знам за какво може да се използва в този калибър. Ако имате лични впечатления или друга информация, пишете.
 17. Здравейте колеги. Искам да прочета по подробно за тази карабина, но не знам къде да търся подобна информация. Ако можете, помогнете ми.
 18. Цената беше около 780лв.Колегата с ТОЗ 122 може ли даде някакви данни за групираност на попадения, някакви дефекти оказала ли е до момента и може ли да стреля с руски патрони 7,62х51 и със западни .308WIN, или само с едни от тях и кои. Каква подходяща оптика еветуално да и търся и като цевта е хромирана, прави ли се т.н. "утъпкване"на цевта.
 19. Здравейте, колеги. Дайте някаква информация за карабина ТОЗ 122 .308WIN. Видях такава в магазина на ул."Витоша" №36. Казаха, че кал.е 308 и има някаква планка с напречни бразди върху нея, като ми казаха, че е за монтаж на оптика. Не съм сигурен дали е 308 или 7.62х51, защото прочетох във форума, че имало разлика между тези калибри, а продавача твърди, че е 308 и честно казано не знам дали да му вярвам и пише ли някъде по нея заводски какъв калибър е.
 20. Предполагам, нямя да имаш проблем със вкарването на пушката, ако нямаш проблеми със закупуването и пренасянянето и до България. Аз през 1995г си купих пушка от Франция, оставих я на нашата митница на летището.Имаше някакъв срок(не помня вече), да си изкарам разрешително от КОС. Отидох в Дирекция на полицията(до Лъвов мост на Сливница),дойде КОСа и до 15.00часа на същия ден ми издаде разрешителното.Трябва да си носиш с теб всички документи(лична карта, заверен ловен билет, удостоверение за подборен отстрел(за карабина)и заверена ловна карта от дружеството в което членуваш, защото КОСа проверява
 21. Смятам да ловувам само на хищници и сърна. Ако някой от вас има или е имал SLR 223Rem, нека си каже мнението за калашника за този вид лов. Кажете кой е за предпочитане-с по къса или по дълга цев, защото се носи слух, че дъгите цеви имали по големи вибрации и не били нацелили стъпката на нарезите. Ако съм написал някоя глупост, моля да ме извините, защото това ще е първото ми нарезно оръжие и нямам никакъв опит нито за качествата на карабината,нито каква оптика да търся за нея, ако окончателно се спра на калашника, след като се запозная и взема впредвид вашите съвети.
 22. Според вас и опита който имате, каква оптика бихте ми препоръчали за SLR и за това за което ми трябва.
 23. Oптиката ми трябва за карабина кал.223Rem. Още не мога да избера каква да взема-SLR Kaлашников, Иж-18МН като най- достъпни финансово. За калашника се колебая-дълга или къса цев, защото колеги ме разубеждават за дългата цев, че нещо не са нацелили стъпката и има големи вибрации цевта. Този калибър ми трябва предимно за хищници и сърни.
 24. Има ли някой преки впечатления за оптики "Уинчестър". Има ги в магазина срещу халите и там казаха,че дават гаранция 30 год. Цената е около 280 лв за 3,5 до 12 х 56 с подсветка на скалата(червена точка в средата на скалата).
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.