Jump to content

buhil4u

Ловец
 • Posts

  76
 • Joined

 • Last visited

About buhil4u

 • Birthday 09/22/1977

Допълнителна информация

 • Име
  Борис
 • Оръжие
  Fabarm XLR5 12/76 , Franchi 612 VS, Тоз 63 к.16, Remington 597 22lr, Zastava m-98 30-06
 • Куче
  Два броя помияри ;)
 • Град
  Бургас
 • ЛРД
  Лебед
 • Skype
  skochev

buhil4u's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Здравейте колеги, чувам нещо напоследък за очаквани нови изменения в закона за лова, за приравняване на нашето с немското или френското законодателство и драстични завишения на цените на годишната такса от рода на 700 лв. Някой случайно да има някаква информация по темата ?
 2. а някой да ги хрупка, по стара немска рецепта, с кисело зелце /сойките/
 3. "Когато станах ловец, бях влюбен в ТОЗ-16кал. с петлета, но ме разубедиха и си взех 12кал. Миналата година, се здобих с такава и рабрах че каквото ти казва сърцето е по-доре от хорските изводи! Патрони има и цената не по различна от 12кал."Мен ме радва много повече 16 ката, бързи патрони, далечен бой, за прелетен предпочитам нея отколкото някоя от двете ми 12ки, а по тема автомат ... без да броим едър лов, много рядко стрелям повече от 1-2 патрона ... а за тези с "ми малко са съчмите" ми колеги вземете си 10и или 8и калибър там са повече
 4. ще потренирам с въздухарката... но мисълта ми е че масово по вилите се пускат кучетата със седмици и повече, гората е на не повече от 300м. Според вас дали не дават фира де що лепнат живина? от друга страна /онзи ден ги броих осве тук там от "откъсналите се" си има и 3-5 постоянни/ всичките са си с нашийници, и се знаят на кого са. Въпросът е дали въздушна, дали 6/0 или трябва да се санкционира стопанина.... Според мен хем 6/0 хем санкция иначе подивели ще има каквото и да става, ноооо санкционирания е комшията и да си скапем отношенията?
 5. Хайде колеги още нещо - теоретична и не само постановка. имам вила (вилна зона) на около доста вилички. Аз не мога да реша какво да правя, споделете мисли и вие. 1во цяла зима всички си пускат кучетата и не иходят с месеци. 2ро редовно има някое което е прескочило/скъсало/прокопало под оградата и се вмъкнало в дворът ми. 3то случвало се е вечер нечие пуснато комшииско хайванче да изкара акъла на децата ми. Хайде сега кажете според вас какво да правя, с поне 3ма съм говорил да си внимават с кучетата и всики казвата ааа не е било моето, следващия път пак същата.
 6. Сега говорих с младежите в Грифон - Казанлък.Казват, че ще оправят патронника, ако е той или ежектора ако е той . Вероятно в събота ще скокна до там. Да видим какво ще излезе.
 7. Това ми отговориха вчера, но дори и две години да е, те вече са изтекли. Отговорът беше" 12 месеца, но ако нещо се разберете с шефовете, ама те не са в българия". Грешката си е изцяло моя, подведох се по смазването на ежекторите, а е възможно и при смазването влязлата в патронника смазка да улеснява екстракцията. Както и да е. Че се прецаках сам се прецаках, да видим как може и дали да се оправи. Не ме разбирайте погрешно не плюя оръжието /за това е гаранцията дефектните модули да си покажат/ по скоро моята кратуна, че вместо да го изкоментирам тук или с оръжейник слушам продавач който гледа да си улесни живота.
 8. Мда, единственото за което съжалявам е, че не пуснах темата когато се появи проблема още първият ловен сезон, а чаках до сега. Но поне ми се иска да се пробвам да изкарам със симичката още някоя годинка, докато я преименувам на тек и премине в режим - тренировка - само.
 9. Точно това гледах снощи.Остава да си работи само пружината. Вероятно ако беше екстрактор /лостова система/ изобщо нямаше да разбера за проблема
 10. Довечера ще извадя ежекторите и ще видя какво е усилието. Снимах и патронниците не съм специалист, но ми се виждат доста грубо обработени /в сравнение с ZH-301 и Франчи с които мога да ги сравня. Та мисълта ми е, ако я занеса в Казанлък дали би могло с някаква полировка да се отнемат тези няколко н.м. които е вероятно да са се набили? Абе и на мен така ми се струва, но се опитвам да си обясня какво е станало. А пушката сумарно е може би м/у 2 500 и 3 500 изстрела. Ако беше на 15к, бих приел за нормално подбиване или раздуване някакво локално.
 11. Честно казано съм напълно съгласен, че май се е получило някакво конусовидно набиване на патронника, макар да не се вижда и усеща. Днес пробвах с много висока чашка мисля стоманена и няма проблем, поне на 15ината изстрела които направих с тях. То днес всъщност никой не ми остана в патронника а си ги изхвърли като момченце. Ако е деформация в патронника... решение? Или както казва колегата Georginenov, да търся патрони с който най-малко го прави? И на Силма не съм убеден,че може да се обърне в екстрактор. Идеи? п.с. Другият за мен много интересен момент е ЗАЩО? Дали е мека стоманата на патронника, или нещо друго. Ако /както изглежда/ нараняването е от чашката то тогава е от 12/70 30г. патрони, с които стрелям по панички. Означава ли това ,че със силма трябва да се стреля с 12/76 които са си с висока чашка.
 12. Такааа. Резултатът от опита е следния : 1. изстреляна гилза с къса чашка /глава/ изобщо не влиза в нито едната от двете цеви? /зелената/ 2. Гилза с по висока чашка /глава/ влиза и в двете цеви като, че в последния мм на горната цев /с работещия ежектор/ леееко запъва. В същото време се появява лека драскулка на чашката, отговаряща на дълбочината на късата./черната/ 3. имам усещането, че пружината на работещия ежектор е по натегната. п.с. какъв е шансът патроните кьопави с ниска чашка да са вкопали ръбче в патронникът ? и когато чашката е по-мека или ежекторът не добре смазан да /раздува/ и заклинва в следствие на двата дефекта ? п.п.с. за гарнцията била 12 месеца ...
 13. Надявам се да не се окаже, че насред сезона ще я взимам /беретата/. Но определено приключих с тази марка при покупка, а в действителност ми допадна много.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.