Jump to content

ronaldo

Ловец
 • Posts

  112
 • Joined

 • Last visited

About ronaldo

 • Birthday 12/29/1975

Допълнителна информация

 • Име
  Румен Генчев
 • Оръжие
  ИЖ 58 МА/ИЖ 18/ТОЗ 63/Армсан Фенома
 • Град
  Бургас
 • ЛРД
  Карнобат

Recent Profile Visitors

962 profile views

ronaldo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Исках само да разнеса добрата която може би повечето от вас знаят или очакват.
 2. На 8 август официално ще бъде открит ловният сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина, съобщиха от министерството на земеделието. Ловуването се извършва само с писмени разрешения (по образец), в които се вписват датата, имената на ловците, името на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, видът и броят на разрешения за отстрел дивеч. Груповото и индивидуално ловуване е разрешен само в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници. На водоплаващ дивеч този лов е разрешен след 1 януари и в сряда, поясниха от ведомството. Груповото ловуване и лов на мигриращ дивеч се извършва само през деня – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето. От агроведомството припомнят още, че задължително трябва да се спазват установените норми за отстрел от един ловец за един ловен излет, разписани в правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча. Един ловец може да простреля до 15 пъдпъдъка до 10 гривяци и гургулици, горски бекас и обикновена бекасина. Забранява се използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки и други забранени средства и методи за ловуване. Във връзка със зачестилите в последните години смъртни случаи и наранявания на ловци при ловните излети е необходимо стриктно спазване на нормативната уредба и правилата за безопасност при ловуване. Сред основните причини за влошаване на черната статистика са лошата дисциплина, неспазване на мерките за безопасност и неправилното боравене с оръжието. Ловното оръжие е лично и не се предоставя на друг, дори ако той е правоспособен ловец. Пушаката или карабината се носи в калъф и изпразнено при движение в населени места или извън тях до мястото на ловуването. Не е позволено неговото сглобяване и зареждане на разстояние по-малко от 200 метра от населено място. По време на лов оръжието се носи с цеви, насочени нагоре или надолу — никога хоризонтално. При заемане на стрелкова позиция се отива с празно оръжие. Стрелбата от позиция се извършва само напред или назад в два противоположни сектора, като ловецът се съобразява с местоположението на останалите участници. Стреля се само по ясно видима цел и никога по посока на шум или по предполагаемо движение на дивеч. Не се стреля, когато целта е извън пределната дистанция за сигурно поразяване, която за гладкоцевното оръжие е около 40-50 м. По време на почивка на терена оръжието се оставя отворено до ловеца. Забранява се заредената пушка да бъде подпряна на стена, дърво, превозни средства и други.
 3. под.32000 Лом от 94 до 96г. Кемаф аааааааааааааааааааааааааа
 4. Честит празник на всички рожденници да сте живи и здрави и много успехи в живота и по ловните поля.НАЗДРАВЕ
 5. Прилики много ама и еднаразлика да кажа:Пушката поема само неиния си калибар ама жената какъвто доиде.
 6. Айтос. Мъж е починал, след като и бил прострелян по време на лов край Айтос, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Вчера около 12.25 ч. в Районно управление на МВР - Айтос е получено съобщение за това, че в землището на с. Пещерско в местността "Мандра баир", по време на законно организиран ловен излет е прострелян 49-годишният Х.Х. от с. Пещерско. Малко по-късно на път за МБАЛ Бургас Х.Х. е починал в линейката. В резултат на бързите оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия, предприети от полицейските служители, са установени всички участници лова, взети са им натривки за барутни частици, както подобни действия са осъществени и за ловните оръжия на всички. Установено е, че извършител на прострелването е 28-годишния Г.С. от с. Пещерско, осъществено със законно притежавана ловна пушка ИЖ-27. Три от съчмите са проникнало в тялото на Х.Х. над кръста, а четвъртата - в лицевата част около носа. Г.С. е задържан за 24 часа в Районно управление на МВР Айтос. Предстои провеждането на разпити и на други свидетели и назначаването на експертизи Видин. 71-годишен мъж e прострелян по време на лов във Видинско, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Видин. Около 07.30 часа вчера в землището на с. Слана бара В. В., 45-годишен, жител на селото и редовен ловец, по време на ловен излет при стрелба по бездомно куче със законно притежавана ловна пушка „ЧЗ” калибър 12 е ранил 71-годишен жител на същото село и ловец от същата ловна дружина. Мъжът е транспортиран в спешния медицински център в града, където са установени следи от ловни сачми в областта на лявото бедро, тялото и дясната ръка. След оказана медицинска помощ пострадалият е освободен без опасност за живота. По случая работи Районното управление във Видин. пускам тези препечатки тука защото това е наи четената тема в момента мое мнение и питам какво правим на лов за хора ли сме тръгнали?Защо хобито ни се превръща в нещо страшно за 2-3кг.месо.Именно това е една от причините да не ходя на гости по други ловни дружинки защото дисциплината е доста слаба.На всички колеги споделили радостта си в снимки много успехи и да внимаваме на лов се ходи с ОРЪЖИЕ и не е детска игра.
 7. И при нас имаше излет на яребица ама незнам дали от времето или от какво ама яребиците се вдигаха много далече 70-80 метра пред кучето просто немога да си го обясня времето беше дъждовно и имашедоста вятър пробвахме и срещо вятъра резултата същия това е всепак само спорт догодина пак.
 8. Наслука и от мене и нека помним човешкият живот е безценен пожелавам на всички весело изкарване и без произшествия да преключим сезона живи и здрави.
 9. Колеги като гледам откакто пуснах моята обява за откраднато куче колко още се появиха и преобладават дратхаари маи ми намирисва на нещо организирано защото за моя никои не се обади никои нищо не каза сякаш потъна в дън земя маи при всички е така.малко повече трябва да сме хора а мисля си че които е гледал куче никога няма да посегне на друго,ама все пак лова е колективен спорт и всеки от нас му прави впечетление ако се появи ново куче в раионаили маи ако работи всички се възползвати си траят призовава да бъдем повече хора и по малко месари.Всеки които е гледал кучеот маничко знае с каква любов се обгрижва наи е лесно да го вземеш готово и да се хвалиш/ако на някого са продали моето куче моля да се обади на ЛС ще му въстановя парите само да ми каже каи му го е дал а аз на него маиката ще зарадвам.
 10. явно няма реакция на моят зов за помощ.все пак ако някои получи няква информация нека ми звъне на 0878661121 ще бъда много благодарен ако се намери.
 11. колеги моля за помощ на 2.05.09 откраднаха дртхара.беше пуснат да си играе с детето и някой маи го хвана до сега не се е върнал.в гр.Карнобат ако някои в района му предложат куче от таззи порода моля да се обади.кучето не е много добро за лов просто синът ми е много привързан към него и от както го няма е като болен,всеки ден ходи да гледа дали се е върнал.кучето се казва пирин обещавам и възнагражедение само да се намери.моля пишете на ЛС
 12. На колегата дето се чуди дали е направил добър избор мога да кажа само едно просто ПЕРФЕКТЕН избор.съотношението цена качество за тази пушка е невероятно.за качествата и като оръжиевсеки собственик може да сподели аз имам такава ИЖ 58 МА 12к.и не си я давам за нищо това ми е 1 пушка а тя е като първта любов.
 13. И при нас проблема е същият ,само че нали се сещате че половината дружинка са от селото барабар с кмета които е и наи едрият живтновъд.Какво да правим незнам сипваме храна на другият ден тяхните животни на хранилката.Даваите съвети каквоа се прави.
 14. МЪКА МЪКА и тази седмица мъката е голяма жегата е жестока вчера сутрината нямаше даже и роса.Ударихме по 3-4 пътпъдъка на човек то и толкова се вдигнаха горе долу.А бяхме 5 човека какво да се прави съдба .Миналата година се кефехме по една норма за 2 часа,сега една норма на цялта група НАСЛУКА на всички.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.