Jump to content

майора

Ловец
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

майора last won the day on September 2 2020

майора had the most liked content!

About майора

 • Birthday 12/12/1962

Допълнителна информация

 • Име
  Иван Иванов
 • Оръжие
  Берета,Фабарм Евро 3, Тоз 34, Иж 18 7,62х39, Иж 16
 • Куче
  Пойнтери - 2 кучки, български трицветни гончета,
 • Град
  ямбол
 • ЛРД
  ямбол
 • Skype
  Inspektora62

Recent Profile Visitors

1,620 profile views

майора's Achievements

 1. Колеги произвежда ли се още карабината "Ивайло" и къде може да се намери.
 2. На 12.05.2009г. от с.Кабиле обл.Ямбол е откраднат джак ръсел териер женски на седем месеца, окраска бяло с кафяво и тъмно кафяво. Кучето е откраднато от набит мъж приличащ на циганин с червен гащиризон. Снимки на кучето не мога да кача защото няма. Ако някой има информация пишете.
 3. Съботният лов за водоплаващ дивеч, а кой казва, че пойнтерите се боят от водата.
 4. Колега наистина е красавица, но може ли да кажеш кои са родителите и и от кой развъдник си я взел.
 5. А ето и последното кученце от тазгодишното кучило.
 6. А ето и снимки на Александра като малко кученце и със братята и сестрите си.
 7. За колегата Go4ev качвам снимка на родителите на неговата Александра . Много се радвам, че е попаднало в него защото той ще се грижи добре за нея и тя ще го радва в лова.На първата е бащата, а на втората са двамата родители. Това е денят на тяхната сватба в гр.Пловдив на 06.03.2007г., а Александра е родена на 06.05.2007г..
 8. Колеги погледнете в обявите във форума какви трицветни гончета се предлагат от Момчилград . Там преди 25 години съм виждал прекрасни представители на породата и като гледам са се запазили и до днес такива.
 9. Конак много точно е написал, че за америка това си е нормален стандарт. Кучетата са много хубави и красиви белоснежни. И пак повтарям, че да се постиге чисто бял цвят трябва сериозна селекция и задължително инбридинг. В моят град преди петнайсетина години едни момчета си поставиха за цел да селектират чисто бели боксери и го постигнаха, направиха инбридинг на няколко поколения и от кафяви боксери селектираха чисто бели. Интересното беше, че поколенията също бяха бели. Затова не се учудвам, че в Америка има чисто бели пойнтери. Те американците направиха от френския булдог бостън териер. За великата америка всичко е разрешено вземат дадена порода и я моделират както си искат.
 10. Когато има чисто бял екземпляр това е белег за близко родствено съешаване .
 11. Колеги уж сте пойнтерджии, пък казвате, че нямало значение, че е чисто бял. Такъв екземпляр в Европа въобще не се допуска , това се сочи като порок за породата и се отстранява от състезания и изложби. Бак правилно ви казва, че има стандарти. Ами то като не е важен стандарта според вас кръстосайте дратхар с пойнтер, че ще може и във вода да влиза. Белият цвят се счита като разпад на породата.
 12. Така разсъждават млади момчета като тебе, защото не знаят колко красиво гонче беше това. Но как да го знаеш като може би не си бил роден когато породата започна да запада. Ако всички мислеха като теб в света щеше да има само няколко примитивни породи. Мечтите са двигатели на прогреса.
 13. Вярно е колеги, че изисква време, за създаване на една порода. Но преди 25-30 години в странджанския край и източна България имаше най-малко 200 еднакви български трицветни гончета. И пак повтарям превъзхождаха сръбските по ръст, по продължителност и издръжливост при работа. Бяха по елегантни от сръбските , по дългокраки и стройни. Но след като българската федерация не можа да се пребори за регистрацията на породата, сърбите ни изпревариха и тя постепенно западна. А сега както винаги българите се кланяме на чуждото започваме да хвалим сръбските кучета, макар, те да откраднаха от нас тази порода.
 14. За колегата американец, няма ли да излезе по евтино да си вземе кученце от България. Според мен българските пойнтери са с по добри работни и екстериорни качества от американските. Хем ще си направи една екскурзия до България хем ще си вземе куче. Като гледам във форума продават една кучка с родословие и много добри екстериорни качества за 500 евро.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.