Jump to content

pashankov

Ловец
 • Posts

  844
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

pashankov last won the day on April 1 2016

pashankov had the most liked content!

About pashankov

 • Birthday 03/17/1978

Допълнителна информация

 • Име
  Plamen Pashankov
 • Оръжие
  Иж 58 16/70
 • Град
  Gabrovo
 • ЛРД
  LRD Chardafon

Recent Profile Visitors

3,157 profile views

pashankov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

313

Reputation

 1. Колега, аз по съществото на Вашия спор няма как да взема отношение. Но по темата която повдигна с Word-a и JPEG формата ---> не си прав! Това, което е качено тук е Уърдовски файл, в който има инсъртната (вкаран) графичен обект (снимка, вероятно JPEG файл). Ако не ми вярваш - отвори файла, дай десен бутон на мишката върху съдържанието на този дайл и ще видиш в контекстното меню "edit picture" или вероятно на български "редактирай снимка". Защо е направено така ли? Някой хора така пренасят/представят няколко снимки една след друга, или при сканиране е зададено изходния файл на скенера да е Уърдовски файл и то така се получава. Вече дали този графичен обект е някак преди това манипулиран, това НЕ смея да твърдя. Но това което е качено тук като файл Doc 2.doc неможе да се каже, че е елементарно писано на Уърд с цел манипулация. Разбери ме, това което си написал и това което е качено, чисто компютърджийски не си достатъчно коректен. Иначе по същество Вий си знаете най-добре!
 2. Има логика. Съответно този лост да кара петлето да прави по-малък ход, което от своя страна ще доведе до НЕ опирането му в курока. Има логика Ще го попитам, но на 90 % съм убеден какво ще ми каже за подобни "резервни части". От къде да се намери нещо подобно?!? Ще се изработи нещо, което ще е подобно и ще върши работа! Ще попитам все пак де!
 3. Здравейте, искам да попитам: Някой срещал ли е по - маркови дребни патрони в калибър 16 в номера 2/0; 0; 7; 9 и 11 и ако ДА какво точно и къде точно го е срещал? Благодаря предварително!
 4. Колкото и да НЕ се пише във форума - всяка година има поне по една такава тема. П.С. - Няма нужда да се съди, когато спорът се води аргументирано.
 5. И аз имам същата пушка и при мен има същия проблем с отварянето и същата причина да НЕ се отваря. Спомням си, че преди да я занеса на оръжейника го питам: "Приятелю, я ми кажи може ли да се направи, моето Тозче да се отваря при опънати куроци? А той ми отговоря: "Куроците и отварянето нямат общо. И пушката по принцип се отваря!" Занесох му я след време и му викам: "Ха сега да видиш като ти обяснявам аз" Та той ми каза/показа, а се чудя как аз не съм го видял, че петлето опира в десния курок и това е причината да не се отваря. Специално при мен съм сигурен, че с напъване няма да стане да започне да се отваря. Иначе да се похваля Тозчето е в отлично състояние с оригиналната дървения и настрела му е малък като знам кой му е единствения собственик. Когато преди време за пръв път го докоснах в бащината къща разбрах какво се има в предвид като някой ти каже за избора на пушка "Пробвай, която ти залепне ТЯ е твоята!" ДО скоро си мислех. Това са дрън дрън приказки. На мен що всички ми лепнат... НО!! Като вдигнах Тозчето се изумих и веднага след това го вдигнах още 4 пъти и всеки път съм взел мушката без какво и да било допълнително движение. Сега дали това е ефект от куроците или си ми е оръжие по мярка или и двете смятам да разбера с годините. Поздрави и да набиеш пернатите с Тоза :-)
 6. Не оспорвам това което си написал. Не е редно, не е и честно. Вероятно всеки, който отиде на приличен лов в Африка ще остане с изключителни емоции. Като се замисля---> спорът няма как да е обективен. Едно е да си се родил и израсъл и ходил 1000 + пъти на лов в България. Да си виждал и 2 и 200 както казват хората. Друго е да отидеш в Африка (особено първия път) и то на лов. И на мен а предполагам и на всички е ясно, че ще разказваш историята до края на живота си. Вероятно ти като човек по-често ходещ, когато видиш и лошите страни на лова там след време ще дадеш безпристрастно мнение, което кат нищо може да се различава от сегашното ти. Дано не ти прозвучи самохвално/надменно, но това с кръвта, проследяването, къде е ударено, колкото е голям дивеча и колко евентуално ще го преследваш --> не ме впечатлява. Това съм го виждал и участвал и в България. П.С. За мен ще е удоволствие да прочета малко по-дълъг разказ ....
 7. Здравейте, Георги Димитров, както обещах преди време ще се включа, когато има какво да кажа. Наскоро излезе едно Тълкувателно решение на Върховния Административен съд, което проправя пътя на хората похарчили пари в производство пред Районен съд респективно след това пред Административен съд (като 2-ра Касационна инстанция) и спечелили делото/делата в края, та спечелилите мога да поискат разходите, които са направили по делото да им бъдат възстановени чрез отделно производство по ЗОДОВ пред съответния Административен съд. В твоя случай какво може да направиш (ако ти се заминава разбира се). Отиваш при адвоката, с който си водил делото и му разказваш горните 2 реда като му заявяваш: " Искам да си прибера парите, които ти дадох и вписахме на договора за процесуално представителството, а парите които ще спечелим от хонорарите в тези едно или две дела искам да си разделим. Например: По онова предишното дело доказано си дал 200 лв. В новото дело пишете за първа инстанция 150 лв адвокатски хонорар. За пред евентуална втора инстанция Върховния Административен съд още минимум 250-300. Така ти ще си вземеш онези първите 200 лв и ще разделиш с адвоката едни минимум 400 лв., адвокатски хонорари т.е. ще вземеш още 200 лв. Не ме питай колко е морално това, което те подучвам (а и не само теб), но ако се чувстваш "дълбоко" обиден и имаш време и желание, може да реализираш това за което ти писах. Успех Пламен Пашанков
 8. Ако разгледаме ситуацията шахматно.... Имаш пешка на седмо поле/квадратче , т.е. миг преди да извадиш важна фигура на полето. Та в тази ситуация питаш съперника ( в случая специалиста по лова) "Ще се предадеш ли и така поне от части да запазиш честта си? или да вадя царицата (писмото, с което инж. Кръстев, во'кратце припомня основни положения в ППЗЛОД).... Това ПИСМО може да се погледне от 2 страни. От юридическа: то е едно правно нищо. Нищо не променя! Никого не задължава, с нищо да измени поведението си! От бъдеща съобразителна гледна точка: Не мисля, че има здраво мислещ човек прочел това писмо, който в качеството си на специалист по лова да рискува едни прилични пари от бюджета на дружеството в едно напрактика загубено дело. Браво г-н Карасолак! Браво и на инж. Кръстев, но може и ОЩЕ по-смело, честно и законосъобразно (не само с писмо)!
 9. Не само факта, че си писал тук, а и самата жалба която си изпращал е емоционална. Емоционална, защото говориш много често от първо лице като употребяваш "АЗ". Не се обиждай, но това издава слабост и свеждаш проблема до лична неудовлетвореност. Когато пишеш "стой" на принципна позиция и конкретно по закона, защото когато сведеш "спора" на ниво "на мен не ми разрешават", най - логичното което българинът издал заповедта и българина следящ за спазването и е да си помислят "кой си ти пък бре?!!? аре ....". Та, когато заемаш принципна позиция (но не да говориш от името на всички), та тогава е малко по-различно. Относно евентуални бъдещи твои действия: Имай предвид, че ако искаш разрешително от държавен орган, то същият може и нищо да не ти отговори. Това му се вика "мълчалив отказ" и също се жали по съдебен ред в съответните СРОКОВЕ. Относно обжалване на заповедта: Актовете, които противоречат на закона, може да се жалят по всяко време. Съдът ги обявява за НИЩОЖНИ. Няма времеви период след който един противоречащ на закона акт да НЕ може да бъде атакуван, така, че спокойно. Стига да искаш да се бориш време бол! Относно, че в североизтока сте онеправдани при този тип лов: Ако това малко ще те успокои --> Не сте само там! И за да сме безкрайно честни и спрямо държавните органи... На всички е ясно защо се е наложило издаването на тази заповед. На всички е ясно, че се опитват да осъществят служителите в горското контрол върху излизането "УЖ" за хищници и превръщането му в безкрайна разходка из ловното поле с мисълта "Абе аз съм за хищници, но ако излезе нещо, вече според ситуацията ще му мисля". Да де ... ама така с тази заповед се атакува по-скоро коректния ловец като му се създава известен дискомфорд. Ако погледна от собствената си камбанария, а предполагам огромен процент от ловците мислят така. Та на мен ми се иска да си взема бележка, да излезна в удобен за мен ден, да седна накрая на някоя гора, да посвиря, да попазя до мръкване и ако има слука, има! Е не ми е ама никак удобно, първо да търся и после да мъкна по горите чували с мърша/карантия. Който го влече подобно занимание, да си го упражнява! Вероятно и ще отстрелва повече, но при мен лично не ми е тръпка по този начин да се случи. Да се върна на темата със закона и всички надолу по йерархията актове, които се издават. Драги колеги, няма как с подзаконови актове или устави да избягате от рамката (духа), която закона слага. Няма как също така и да доразвивате закона от към хипотези, диспозиции и санкции. Действията са в режим на обвързана компетентност. Ако все пак някой много държи нещо да се промени, то по реда прави постъпления за промяна на закона. Времето ще покаже дали действията му са били в интерес на ловното дело в България.
 10. Поздравления колега! Хубава тема си подхванал. В следващите няколко реда, които ще напиша ги приеми като мнение и безплатен съвет. Подобна битка я имам и аз като едно наум, но се надявам до момента, в който меракът му за индивидуален лов на хищници надделее, то разума и нормативната база да са на друго ниво. Като начало ще стъпя на думите на колегата Росен Генов, че за да постигнеш резултат ти трябва или адвокат да ти движи проблема или детайлно да те съветва адвокат, а ти да ходиш по съдилищата и да се надяваш търпелив съдия да те изслуша внимателно за да ти вникне в проблема, респективно да отсъди в твоя полза. Адвокат ти трябва не за друго (вероятно знаеш закона по-добре от доста адвокати), а ти трябва за да изгради правилна стратегия за атакуване на отказа който ти правят. Това включва като начало добре написана жалба, подадена пред надлежния орган, сезирайки надлежния съд, след това се следят разпореждания/определения/решения на съда и сроковете по тях. Знаеш адвокатските услуги не са от най-евтините, но в това дело няма кой знае каква фактическа и правна сложност, а личното ми мнение е, че шансовете ти за успех са добри, от което следва, че в един момент ще имаш възможността да си поискаш от съда направените адвокатски разноски. Жалбата, която си постнал тук... Както и колегата Генов правилно е отбелязал и вероятно забелязал, та хубаво си я написал от към емоция и чиста човещина, но почти сигурно няма да породи желания от теб ефект и от юридическа гледна точка не се обиждай, ама ... не изглежда добре. Един въпрос: Кой точно ти отказва разрешителното за индивидуален лов на хищници? Съвет: Относно контактите/кореспонденцията която водиш по въпроса с разрешителното, та всичко го прави в писмена форма, щото рекъл, казал в съда после трудно минава. Относно това кой ти отказва разрешителното, на какво основание ще зависи и пред кого и ще се жалваш или къде ще водиш делото. Единият път според мен ако се атакува заповедта, пред Русенски Административен Съд след това вероятно ще се продължи към Върховен административен съд. По вероятно е обаче тази заповед да е абсорбирана от местното ЛРД под някаква форма, вероятно от Управителния му съвет (вероятно то ЛРД-то ти отказва разрешителното), тогава пътят да се жалваш е пред общото събрания на Дружеството, а ако то потвърди това решение, сиреч отсъдят и те в твой ущърб, то решението на Общото събрание се жали пред Окръжен съд в случая за теб Русе. Според МЕН както и да се развият нещата твоето дело в районен съд няма да ходи. Съвет 2: Прежали го това, което си написал и започни отначало но с идеята, че ще водиш дори ако се наложи съдебна битка. Отиваш там от където търсиш да ти издадат разрешително и носиш 2 еднакви заявления, с които искаш издаване на разрешително за индивидуален лов за месеца Х. Даваш копията на секретарката/деловодителката и искаш от нея да ги входира като ти сложи входящо номерче. Ако са малко от малко адаптивни ще им светне крушката, че тук нещата отиват на съд, но има голяма вероятност да те оставят без какъв и да било последващ отговор, така че съветваш се с адвокат и ги чакаш да видиш накъде ще избият. Съвет 3: Зареди се с търпение. Вероятно няма да стане бързо, но ако спечелиш, ще си като Левски (спечелил за цял народ)!
 11. На последната снимка гледам сте сложили 2 шишета с бира за да може Иво да мокри ръцете за карначетата :-)
 12. Колеги, реших да пусна тема, в която да обменим опит в приготвянето на един характерен около лова продукт - суджука. Ще се радвам ако се намерят колеги, които да споделят опит като за направата му - видове месо, пропорции, подправки, начини на напълване, така и по отношение на времето за направа (месец в година) и начин на съхнене и съхранение. Ако пък някой украси темата с някой снимка съвсем ще живнат нещата. Весели преживявания и наслука!
 13. Интересно, все още никой не е писал за подвизи в духа на темата регистрирани по официалния ред.
 14. Шашава тема... като онази с Иван Недков да се чудиш от къде да почнеш да пишеш. Сега това с винетките .... ?!!? Само срока ли ще се променя на билета или и други неща ще се взаимстват от винетките. Различни МПС-та = различни цени на винетките => Различни мераци/видове дивеч за лов = различни цени на билета Различен период на винетката = различна цена => Различен период на лов = различни цени на билета Ако е само срока -> удачно е. Макар, че голяма част от ловците ходят на патици, гъски, фазан (в определени случаи), така че .. ако ще се бута срока, то датата да е след февруари. Примерно билета да важи: 1 март - 28 февруари Без да съм проверявал, но си мисля, че ЗЛОД не е най-променяния закон и няма нужда са се говори така малко "ангро". ЗУТ и Изборния кодекс например ги побутват мисля по-често. „В момента няма значение дали се убиват 10 или 15 екземпляра, никой не губи освен държавата и природата". Е нали има норми за отстрел? Те за какво са въведени. Всичко над тях или пък неописано си е бракониерство и от там следва да и наказуемо..!?! "Държавата губи" --> за природата съм съгласен, но за държавата не мога да се съглася, Ако толкова са загрижени всички (а би трябвало) то (хващам се за последните думи от интервюто на г-н Пиперков, следва да се обжалват разпоредбите, които карат арендаторите да изорават скорострелно, а и напротив да бъдат задължени ДА НЕ изорават определени насаждения с цел опазване на дивечовото разнообразие. Мисля си че дори тези действия на арендаторите да са в следствие на европейска правна норма, то същата би била успешно атакувана от страна наши държавни а и неправителствени организация ангажирани с опазване на природата и дивечът в нея. За мнението на Георги Младенов... Мнение на поне 90% от ловците в страната. Другите 10% ги оставям за хора, които все пак ще извлекат полза от горепредложените промени.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.