Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

vgdtr

Ловец
 • Мнения

  86
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно vgdtr

 • Рожден ден 12.04.1963

Допълнителна информация

 • Име
  vasil
 • Оръжие
  ИЖ- 49година; ХАРИС-PARDNER mod. SBI
 • Куче
  гончета-собствен профил, ягдтериер
 1. Аз лично съм съгласен с твоето мнение, но никой в парламента и правителството няма да допусне това. Ще се почне с атаки по платените медии, като за целта ще се наблегне на някои битови инциденти. Управляващите в нашата страна се страхуват от народа си и затова постоянно ограничават правата му и се стремят към увеличаване на правомощията на полицията.
 2. Валентина явно много рязбира от лов. Нали мъжа им е с баш наемателите на ловни полета в Котел. Докато такива управници подкрепяни от противоконституционна партия раздават ловни площи и раазиграват търгове за добив на дървесина - жална ни майка.
 3. Браво на полицаите за добре двършената работа. Явно редовите полицаи могат когато им позволят да работят както тлябва и без самолети, специални джипове, тюлени, барети и всякакви други маскирани бабаити. Добре че не са били с хамериканските пушки струващи 1500 долара, а всъщност струващи на Българския данъкоплатеца 6000 и кусур лева бройката.
 4. Цялата им акция е грешна и по идея и по изпълнение. Действат срещу Български гражданин пък бил той и изперкал като срещу враг, с цел да го смачкат и унищожат. Получиха си заслуженото в случая и вместо да си подадат оставките стоварват вината и наказват Българския народ с репресивни действия. Виновните се опитват да се изкарат герои и стоварват тежестта на закона върху главите на невинните Българи. ВИНОВНАТА полиция вместо наказание получава правомощия да започне тормоз над БЪЛГАРИТЕ с проверки въпреки че БЪЛГАРСКИТЕ гражданите притежаващи разрешителни за носене на оръжие с нищо не са виновни.
 5. Това е действителността и виновни сме всички ние че търпим такива управляващи на всички нива и ввласти. Заради малоумната акция която е проведена абсолютно незаконно и не по правилата отново ще имитират дейност и ще стоварят вината на гърба на невинни. Вместо оставки на поне три нива от поне три институции отнова ще страда народа и виновните ще упражняват власт и терор. Няма такава държава и такъв търпелив народ.
 6. Не сте прави по отношение на проведената акция. Много по трагично щеше да е ако бяха паднали със Спартана. И не сме скапана държава щом си пзвляваме да атакуваме изперкал пишман ловец със самолет и калашници закупени от САЩ за по 1500 долара парчето. Нашите в Казанлък стоят без работа а купуваме ментаци от САЩ на десеторна цена. И един незасегнат аспект. Преди 6,00 часа сутринта маскирани атакуват частен дом - има ли право Българинът в такъв случай да защити правото си на живот.
 7. Със здраве и е време за наздраве. Мое лично мнение е че автентичните бракониери с нищо не вредят на дивечовите популации. Тези които реват че няма животни в гората и немогат да отстрелят нищо просто са си объркали хобито. Аз лично съм се отказал от активно ловуване понеже съм преценил че съм отстрелял дстатъчн дивеч и пожелавам на всеки колега да има поне моята слука. Имаше и при нас такива индивиди които мислеха че някой им избива дивеча. Сега не го избива , но дано празните им раници ги убедят че завистта е порок. Навсягаде има тюфлеци които са се докопали до дадена дружинка, започват да дават акъл, да обвиняват местните лоовци че не се спират. Резултатът е че истинските ловци не излизат на лов, а тюфлеците реват че няма дивеч и следа не се вижда. Най рентабилно е да си скове човек кочина да се осигури спокойствие и да се храни както повелява МАЙКАТА, па събери приятели гърми, пърли, разфасовай и пак ще си прекараш прекрасно. Кой за кво е учил.
 8. Пламенчо, сериозно си се потрудил но вземи и се обърни назад за да видиш какво си натворил. Никоя мутра в РБ не с нищо повече от обикновенните ловци за да се обръщаш към тях пренебрежително. В едно порочно стопанство лова продължава от октомври до март което грубо сметнато са около 24 седмици и тъй като лобисткият закон позволява там да се ловува и през седмицата излетите стават около72. Според твоите скромни сметки по 25 отстреляни прасета - 1800. Дори и на половина да е вярно. Как си смятате честно изкараните доходи е тва не ми е ясно. Много си изписал, обърни си прочети го внимателно че нямам време да коментирам всяка глупост. То според някой мутрите са най-честните, най-изпълнителните в България. Да се чуди човек защо държавата ни се разпада и кой краде парите.
 9. Данчо, много лесно възприемаш НАГЛАСЕНИТЕ - все едно че са в реда на нещата. Това са ПРЕСТЪПЛЕНИЯ извършени от ПРЕСТЪПНИЦИ. Държавата ни не е на този хал от тези които лаят отдолу , а именно от тази мафия обсебваща всичко останало ни от миналото и вместо реформи и преструкториране унищожават бъдещето на децата ни. Печелил съм държавни поръчки от същото министерство много преди теб и то без подкрепа от зад.
 10. Влизаме в излищна полемика.За да коментирам конкретен търг трябва да съм запознат с конкретните тържни книжа , което няма как ДА СЕ СЛУЧИ. Все пак имам близък и почти служебен поглед към някои търгове и твърдя че условията са за определени участници. Пример - бонус точки при участие в такъв търг са за участник вложил пари в конкретният обект за изграждане, ремонт и подобряване на ловностопанските съораженя. Кой има достъп за подобряване на тези съоражения. Винаги при нагласените търгове истинските конкуренти се отстраняват чрез непризнаване на някои или липса на част от тържните книжа, като понякога те не са уведомени че част от тях се изискват изобщо. Не пиша за коткретният търг.
 11. Благодаря че все пак се обърна към скромната ми личност с колега. Първо - не някои, а всички от взетите. Второ - в останалите не взети все още си ловуват пак същите герои, като пускат и един лов за служителите на горските стопанства и полицията и пак с участието на бизнесмени. Трето - при тези закони и така наречени търгове с условия за определен участник, всяко нарушение е равносилно на престъпление от глупост. Четвърто - там където няма взети на концесия стопанства, има такива невзети и там именно е главното излавяне с капани от държавни хрантутници и изнасяне към концисионерите. И последно но не разбирасе по значение, все пак се надявам че не сме врагове, а спорим с надежда да намерим ИСТИНАТА и да изберем ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ.
 12. Данчо дивеча не е нито на дружинките нито на мутрите. Вярно е че мутрите са окупирали най-перспективните територии но под предтекст че извършват стопанска дейност унищожават всичко що мърда както и това което не мърда, а именно нашите гори. Всички които са ходили на лов виждат какво се случва с гората. Е същите герои се грижат и за дивеча.
 13. Пак много умен и интелигентен ве. Кучето не си давало кокала. Моето мнение е че докато има заградени така наречени стопанства, ще трябва някой да ги зарежда с така нареченият дивеч. Само хитруляк би си позволил та твърди че там ще се отглежда местен дивеч чрез високоинтелектуални грижи. А фотографа земляк може да отиде до зоологическата градина и да си представи че няма клетки. И да обясня на ловците само в заградени територии полудивеча излиза да се храни по светло при нормални метеоролични условия. Там великите ловци го таблюдават от чакалото и го застрелват. Единственото удоволствие от подобен лов е ако ти доставя положителни емоции умъртвяването на добичета. Да отидат в кланиците и срещу минимално заплащане ще получат максимални узоволствия.
 14. Те немъчените пари се харчат с кеф. Повечето ловци не можем да си хозволим оръжия за 20 000 хиляди лева. Темата тук е за масовото избиване на дивеча в определени участъци от определени ловци. Дискусията изяснява кой коя теза защитава. Някои ходят в Африка и плащат за да застрелят слон от упор. За мен това е позорно и недостойно дело.
 15. За резултати те им знам от личен опит. Да обясня мненията си още веднъж - проблемите са от лобисткият закон който дава различни права на отделни групи ловци. А за който иска да ловува в едродивечовите стопанства се свежда до поканените - обикновенно местните велможи, служители на полицията и на Горските стопанства. Да ви е честито и сигурно се чувствате нещо повече от нормалните ловци.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.