Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

kaligula

Ловец
 • Мнения

  353
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Всичко публикувано от kaligula

 1. Абе според мен не е лошо в ,,тясна цевичка да се вкарва шомпол,, :cap:
 2. Кой номер са сачмите в патрон на селиер белот с надпис на капачката SSG ?
 3. Третата цев със сигурност е нарезна.Ясно се вижда.Ако имам възможност ще направя още снимки в това число и на нея.
 4. Не съм го теглил но със сигурност е под три кг. и е много прикладист. Забравих да пиша , че на на мерната планка има прибиращ се мерник с надписи 50 и 150 от ляво и дясно на прореза на мерника.
 5. Приклада не е сменян.А като гледах патронника по-скоро калибъра е .45-70 Government.
 6. Някои има ли идея какво производство и марка е тази пушка ? Външно няма никакви надписи ,гладките цеви са 16 кал. от дамаскова стомана около 60 см. а нарезната е около 11-12мм за патрон с ранд подобен на 22 лр.Пушката не е моя,а е иззета като незаконна.Не можах да и сваля полуложата за да видя дали има някакви надписи или клейма под цевите.
 7. kaligula

  Вицове

  В тази връзка при разговор по телефона не е удачно да се казва ,, паля колата и идвам ,, Разговарят двама софиянци - Какъв цвят ти е колата ? Отговор -пепел от гуми . Разговарят двама софиянци - Колко ти гори колата ? Отговор между 5 и 7 минути,зависи кога ще пристигне пожарната.
 8. Така е колега! Техниката не може да я спрем! Важното е да се ползува по същество и при деиствителна необходимост.
 9. Чувал съм ,че подкалибрените куршуми е по-добре да се стрелят през по-голям шок.Аз съм с фиксиран и не съм експериментирал. Проба му е майката.
 10. Балистата са перфектни за цената си.Наслука през предстояшият сезон!
 11. В кръга на истината ти питаш за нарезните патрони.Другите в джоба!
 12. Разстоянието от ,,патрондашчето,, до патронника е много късо и презареждането става много бързо.
 13. И сега какво излиза- ако гледаме обложките на разрешителните- с разр.обр.2 мога само да нося, а не и да ползвам ловно оръжие , за разлика от това обр.3.Не се дърля а просто искам да покажа многото пропуски , недуразумения и противоречия в законите.Прав ще излезе мой познат ,който каза ,че законите се мислят от адвокатите за да могат по-лесно да обжалват различните санкции.
 14. По кои закон ? И член ? По ЗОБВВПИ ,нама такъв. По ЗЛОД излиза,че това не е лов- пак не става.
 15. От всичко написано се разбира .че скитащо куче не е дивеч освен ако не е в извън населено място т.е. в ловностопански район и стрелба по него в населено място не може да се санкционира по ЗЛОД. В старият ЗКВВООБ имаше един член (май,че 25-ти ,точката не я помня) в който пишеше,цитирам по памет ,, Не се издава разрешение а издаденото се отнема на лице,което използва оръжието не по предназначение и по начин създаващ опасност за живота и здравето на гражданите ,, . В новият ЗОБВВПИ такъв член НЯМА ! И кво праим ???
 16. В чл.5 ал.2 т.3 от ЗЛОД е написано ,че става дума за стрелба в ловностопански район ,а населеното място не е такъв район.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.