Jump to content

emil5koff

Ловец
 • Posts

  489
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

emil5koff last won the day on August 1 2011

emil5koff had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  Емо Петков
 • Оръжие
  Browning Phoenix 12x76,Silma Model M70EJ,Иж-58 МА, Tikka T-3 battue lite 308, ЧЗ-75 Д Компакт
 • МПС
  Теранозавър двойка
 • Град
  Пазарджик
 • ЛРД
  "Сокол"

Recent Profile Visitors

2,454 profile views

emil5koff's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

318

Reputation

 1. Не знам дали завода е съветски, но със сигурност има няколко цеха!?Като чета мнения, а и като гледам снимки, качени от колеги си мисля, че действително става въпрос за пушки произведени на различно място.Това са актуални снимка на моята. Пушката е купена през 2008 година, нова, след участие в някакво ловно изложение.За времето от тогава, не е жалена, но и не е прибирана непочистена.Разбира се, има нормални следи от употреба по оксидацията и дървенията, но няма идея за ръжда, падане на лак и др. такива. Даже и с раните от експлоатацията, все още хваща окото:
 2. Трябва да има нещо сбъркано в данните на Тераното! Няма Терано 2 (R 20) с двигател 2,7 ТДИ от 100 коня. Ако е 2,7 ТДИ, трябва да е 125 коня, но тогава трябва да е поне от 1996 г., т.е. след фейслифта. По качените снимки, отвън ми прилича точно на такова! Ако е 100 коня и е 1995 г., вероятно е 2,7ТД, но на снимките ясно се вижда отвора на предния капак за охлаждане на интеркулера(ако има) и двата кръгли фара на решетката!?Жалко, че няма снимка на двигателя.
 3. http://www.burrisoptics.com/russite/Laserscope%20manual-Russian.pdf Страница 28
 4. Струва ми се, че има нужда от малко пояснение! Иж 58 М е с екстрактор, без автоматичен предпазител; Иж 58 МА е същата, но с Автоматичен предпазител; Иж 58 МАЕ е с Ежектори
 5. Темата стана повод да проверя наличността в касата.След изминалия "успешен" сезон, се оказа, че като за началото, патрони не е нужно да се купуват.Разбира се, дано да не стигнат, но тогава ще го мислим!
 6. Хвърли едно око на това, мисля че долу-горе става ясно: http://forum.guns.ru/forummessage/171/282564.html
 7. Не значи, че е произведена през 2008 г. Моята започва с 13, а съм я купил нова през 2008 г.
 8. Общото е, че за да ти се даде нещо, трябва да го поискаш и да се потрудиш за да го получиш, включително и от независимия български съд!В случая, трябва да го поиска прокурора.Нещата,обаче се случват по пътя на най-малкото съпротивление, адвоката стиска ръка с прокуратурата, т.е. постига се споразумение и всички са доволни.Престъпникът получава минимума, адвокатът заслужено(казвам го без ирония) спечелените пари, прокуратурата отмята поредното обвинение с осъдителна присъда, а претрупания независим български съд, доволен от бързото съдопроизводство, не им троши хатъра.И така, N-пъти!В този случай, разбира се, минимума ще е повече от пробация или условно, но принципа е същия!
 9. Ами Главния, вместо да брои законно притежаваните пушките и да разсъждава над това колко броя са разумно достатъчни за самоохрана и лов, да вземе да набие чемберите на подопечните си прокурори. Не е тайна, че в изключително редките случаи, когато се стига до осъдителна присъда с ефективно наказание, обикновено то е минималното предвидено от Закона!Иначе, обичайна практика е пробация или отложено (условно) наказание!
 10. Не си посочил за какво точно смяташ да го ползваш, затова се налага да гадаем!И трите не стават за прецизна стрелба, ако целта е да се постигнат някакви впечатляващи резултати на стрелбище.За стоене в касата и самоотбрана в къщи, всичките вършат работа.За ежедневно носене, моят избор от трите би бил Р30.Понеже се спомена за Валтер, в този ценови клас, можеш да видиш и Валтер PPQ. Лично, аз съм с ЧЗ 75 Д Компакт, ама това е защото съм старомоден!
 11. „Действителната цена на всяка вещ, това, което всяка вещ действително струва на онзи, който иска да я придобие, са усилието и затруднението, необходими за нейното придобиване. Това, което всяка вещ действително струва на онзи, който я е придобил и който желае да разполага с нея или иска да я размени за нещо друго, са усилието и затруднението, които тази вещ може да му спести и това, с което може да направи впечатление на другите хора.“ ( “Богатството на народите”, книга 1, глава V) Изглежда Адам Смит, когато е писал това, е имал предвид точно тази тема
 12. Напълно подкрепям колегата! Подсветката която има на някои оптики в този ценови клас, повече пречи от колкото помага.Цената на нова прилична оптика с подсветка, която да ти върши работа в сумрак, с параметрите които си посочил, е от 1500 лв. нагоре. Ако се откажеш от подсветката, има доста прилични предложения за бюджета ти.
 13. Не съдете по глупостта на началниците им, за подготовката и възможностите на тези момчета... И най-добрия меч е просто меч! Ако ръката която го държи трепери и умът който го направлява е дебилен и Ескалибур да е, ще си е просто тенеке
 14. Колеги, не бързайте да съдите или оправдавате! Едва ли сме, достатъчно наясно с фактите за да взимаме страна. Още повече, че случилото се си има предистория! Преди време, заради спорни граници между двете сдружения, незаслужено наказаха свестен човек за нищо. Сега нещата се обръщат! Една несправедливост, не с оправя с друга такава.Да се надяваме, че компетентните органи, този път ще си свършат работата! А, ако някой е виновен и е допуснал нарушение, да си носи "кръста"!
 15. Като начало,за да добиеш представа, виж как изглеждат: после хвърли едно око и на това видео:
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.