Jump to content

galoff

Ловец
 • Posts

  169
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

galoff last won the day on November 26 2010

galoff had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  Маринов
 • Оръжие
  KHAN MATRIX
 • Град
  Плевен
 • ЛРД
  Д. Митрополия

galoff's Achievements

 1. Здравейте! Пускам подобна тема, защото с търсачката не намерих отговори на въпросите си. Изчетох заглавията около 20 страници назад и стигнах до около 2010, 2011 г., а въпросната пушка май се внася около 2015 и вече няма внос. Та след 14 години с успоредка се сдобих с този полуавтомат в началото на годината. Бюджетът ми стигаше и за други, по- популярни пушки от този ценови клас, но тази пушчица така добре ми лепна.... Нежна, с тънка ложа и тънка шийка на приклада, въобще ме доближи най-много до комфорта на старата ми пушка... Успях да направя с нея три излета на фазан, сравнително успешни откъм наличие на дивеч, но нещо не мога да й свикна... Това смятам е преодолимо с практиката, но въпросите ми са в друга посока... Някой съфорумец притежава ли или има ли опит с подобна пушка, може и нейната газова сестра (тази е инерционна). Направих доста проби с различни бренекета и двете втулки - цилиндър и полушок, но сякаш не постигнах удовлетворяващи ме резултати. Пушката се продава с три втулки - шок, полушок и цилиндър. Ако има тук притежател на такова оръжие нека сподели с коя втулка и какъв боеприпас куршум е намерил своя най-добър резултат. И още нещо - шоковете са PRIMO 7см, с на кои други пушки са съвместими, за да си набавя стеснение 0.25, което ми се струва най-удачно за някои цели?
 2. Абе айде вие сте някакви концесионери и търсите да си избиете, ама Глиганчо си е прав...... На средно богат към беден район и такси да туриш - чакай ти хора да се съберат за лов..! Че и на богати на дивеч райони не виждам що да е така, ама .... търговия - к'во да прайш!
 3. Темата така се разводни с препирни, че забравихме идеята за отварянето й. Последният писал по същество май е колегата БигХънтър. Все пак да не забравяме, че идеята тук е да отправяме и приемаме покани, а прословутите икономически условия ще се договарят в движение....
 4. Мммм.... Има известен резон, но великодушието ти, колега, може би се простира според чергата ти. А не може ли, за да имам аз очи да гостувам да дам гощавка и мисля, че домакините пак ще са доволни.. П.П. Хехе, представям си какъв имидж си създадох с постовете в тази тема - на някой заклет дзифтар. Не, паля се принципно, а и съм с по-голяма душа от портфейла.. Наслука утре на всички - всеки, който има страст я заслужава!!
 5. Въпросът е принципен и сарказмът, който се долавя е излишен. Наслука утре и дано Ви дойдат канарчета този уикенд да ги скубнете!! Айде стига, наистина Наслука! На мен утре ще ми е първият излет на прасета за този сезон.
 6. Благодаря ти, че ми изясни какво е ДДС, колега ! Тук в разговора изобщо изключваме 100% - та гаранция. Никой здраво мислещ човек не би поставил такъв въпрос. Евала за подхранването - май всички дружинки влагат тези допълнителни средства по този начин, но.. става танто за кукуриго!!! А не може ли ловците от всяка дружинка да влагат собствени средста, колкото могат, а на место това да си гостуваме наистина на напълно свободен другарски принцип?! Уф, няма да преобърнем практиката в цяла България ами да вземем да спрем спора, а ?! ..П.П. Само да добавя - то при нас се взимат най-много четири бележки за сезон и понякога не можем да прилъжем хора колкото за една свястна гонка, ами и такса сме въвели!!! Айде наздраве!
 7. Мнооого съм съгласен.. ! То за един емоционален лов като гостуващ даже не бих се натискал за дял изобщо, ама чак пък да се таксува горница.. Май се отклоняваме от съратничеството в хобито и го обръщаме на търговия!! И при нас се прие някаква такса, макар нито от прасета да бъка, нито от фазан, ама ей така - да приличаме и ние на истинска дружинка. О това страдат по-средностатистическите по жизнен стандарт ловци (като мен), които се налага да си натискат парцалите, че иначе късаш от залъка за такива нерегламентиране такси.
 8. Хаха...! Сетих се, че ми се оплака скоро един колега ловец, с когото се виждам понякога служебно.... Бил е гостуващ на свински лов някъде по влашките села наоколо (не искам да обидя никого с израза!). Разправя, платих десет лева такса, източиха ми бензина и накрая скриха прасетата - не ща да чувам за гостуване вече!!!
 9. Така, ама.. как да се почувстваш сред приятели, като са те издоили, за да споделиш с тях общото хоби?! Да си на дивечовъдна станция - да, ама...! И аз не го харесвам този принцип с таксуване на гостите над бележката! А за гаранцията то е ясно!
 10. От мен е по-далечко, но.... някой ловен ден мога да сколасам да се вейна...
 11. Къде покрай Дунав е това? Давайте да помагаме за кворума..!
 12. Това имах предвид...! Виждам, че си земляк - да не би да е някаква епидемия по места това?! П.П. Радвам се, че малко възродих темата - то й е време!!!!
 13. Малко късно, но да поднеса и аз моите адмирации като евентуално възползвал се от покана за гости. Дружинката има твърде беден на прасета район, а някои съседи с по-добър лов гледат кофти на гостуващите, сякаш ще им вземем дела от торбата, а няма преди всичко да споделяме ловна страст. Само как бих могъл да се рефанширм при евентуално гостуване се чудя....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.