Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

ilich

Ловец
 • Мнения

  322
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно ilich

 • Рожден ден 4.04.1975

Допълнителна информация

 • Оръжие
  ТОЗ-34ЕР, ИЖ-27ЕМ, Би-6, SLR-95H
 • Куче
  Дратхаар

Последни посетители

854 профилни разглеждания
 1. ... за всичко освен за хвалба. а колко хора ще се сетят да си купуват като ги спрат.... относно имането - според мен, за един любител на оръжието един калашник в касата е задължителен. далеч не е най-добрата "ловна карабина" за каквато се продава достойното БГ копие SLR, но е доказано най-ефективното огнестрелно оръжие в историята на човешката цивилизация.
 2. вземи бърното. по леко, по удобно, ...абе най-добрата флоберка! Би-6 е като стар мерцедес - за любители....
 3. правилно са ти казали. щом автомата е бил точен преди ще е също толкова точен и сега. мушката се мести на ляво и дясно (така се правят хор. поправки) с едно специално ключе което нямаш, и отвива/завива (за вертикала) с ключето от зип-а. моята мушка също е леко изместена но "проблема" е само естетически. за 500лв. не може да очакваш голямо внимание към естетиката на крайния продукт. за това пък функционалноста в случая надхвърля многократно цената. сподели за сгъваемия приклад.... със снимки цени и т.н. п.с. не може да се оправи.
 4. най малкия калибър е .17 с който гаранция може да падне прасе. не съм виждал как пада с .17 но съм виждал как пада с .22лр и пред вид характеристиките на двата калибъра съм сигурен, че с .17 ще падне още по-лесно. стига да го уцели където трябва, но това малко или много важи за всички калибри и най-вече за най-малките. нали това е темата..? както и да е. аз се изненадвам, че Dr. Mengeme пуска толкова подвеждаща тема, която на практика няма отговор. теоретично, най-малкия подходящ калибър сигурно е ..българския чадър, чиято съчма е почти микроскопична и със сигурност ще умъртви прасето само, че малко по късно
 5. благодаря за бързата реакция. м/у другото дървенията ти се е получила много добре в сравнение с оригиналния вид... кой ли естет е подбрал цвета и обработката на дървото в оригиналния му вариант?! много бих желал да се запозная с него и да вникна в творческите му подбуди.
 6. може ли най накрая някой да пусне снимка на това прословуто решение да стане ясно какъв е визуалния резултат след тези заварки. повечето от четящите се притесняват именно от това.
 7. всичко е кръговрат в тоя живот. човек не може да избяга от своята орис и кусури. под съзнателно всеки се стреми да бъде по и най и да има повече. постепенно чрез политики, правителства, закони, властта се централизира икономическият ресурс също и този дизбаланс намира отдушник в една революция, която разбива това статукво за период от няколко десетилетия.... докато отново властта и финансите чрез всички механизми на съвременното общество започнат отново да се съсредоточават в отделни индивиди. това е открито и описано много отдавна, но тесногръдата делба на комунисти и капиталисти размиваше основните принципи и закономерности на тези процеси. какво искам да кажа ли? ми в момента сме във фазата на кулминация на съсредоточаването на властта и парите и в зародиша на общественото недоволство което ще пресече този процес в един момент. не е далеч този момент на срив когато чрез една революция (най вероятно мирна) еволюцията ще даде "рестарт" на обществото за пореден път. в ръцете на всеки от нас е да избере и заеме своето място в историята (независимо дали е от "добрите" или "лошите") или да остане неин анонимен наблюдател. всяко време със своите герои.
 8. да. успях. оказа се, че въпреки руското си образование не съм прочел достатъчно внимателно указанията. а както винаги там има нещо което не е като на запад в горното си мнение цитирам опита (своя и на собственика) на същата пушка като моята само че с 10тина години по-стара и по-стреляла на която седи въпросната оптика.
 9. няма по-лоши резултати. по-скоро реши как ти харесва повече. моето скромно мнение е, че най близкия до армейския вариант на това оръжие е най-добрия. твърдо съм против модела "LUX" - калпави мех. мерници, тежък приклад, излишно голяма дължина. и мен ме интересуваше размера на групата преди да купя пушката но скоро след това осъзнах, че това далеч не е най важното. 7.62, къса цев, без компенсатор, пластмаса. група от прострелка около 10-12см т.е. без особени претенции за точност със стара руска 4х оптика на 100-на метра .. на който му е нужно нещо повече да се научи да стреля.
 10. добро утро! много хора тепърва ще се сетят какво стана, но, като ми пееш пенке ле кой ли ми те слуша??! съветвам всички дружинки с каквито средства разполагат (имам пред вид връзки) да бранят ловните си територии, защото сега в мъглата ще станат много промени като цяло в ущърб на "обикновените хора" - ловци. п.с. имайте пред вид, че новия ЗЛОД се прие на второ четене, предсоят обаче измененията и доп. разпоредби по ППЗЛОД където ще се разкрият истинските намерения зад промените в закона.
 11. ilich

  Mora Of Sweden

  къде във Варна може да се видят ножове на MORA?
 12. пламенчо, като си решил да е слр значи 7.62. ако си решил да е .223 то купи си пушка да подхожда и да оправдава калибъра.
 13. неволята идва на помощ в такива случаи.
 14. от сергия на пазара класическа малка брадвичка от ресор, дръжка от салкъм (акация) някъв мангал я прави/продава, 8лв. - доволен съм. само трябваше лекичко да я пилна с ъгложлайфа (че острието беше супер дебело) и после с камъка и е огин! е, не е Фискарс но е достатъчно добра.
 15. нормално е. всички са така. при по-честа употреба не прави впечатление.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.