Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

ilich

Ловец
 • Мнения

  322
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Всичко публикувано от ilich

 1. ... за всичко освен за хвалба. а колко хора ще се сетят да си купуват като ги спрат.... относно имането - според мен, за един любител на оръжието един калашник в касата е задължителен. далеч не е най-добрата "ловна карабина" за каквато се продава достойното БГ копие SLR, но е доказано най-ефективното огнестрелно оръжие в историята на човешката цивилизация.
 2. вземи бърното. по леко, по удобно, ...абе най-добрата флоберка! Би-6 е като стар мерцедес - за любители....
 3. правилно са ти казали. щом автомата е бил точен преди ще е също толкова точен и сега. мушката се мести на ляво и дясно (така се правят хор. поправки) с едно специално ключе което нямаш, и отвива/завива (за вертикала) с ключето от зип-а. моята мушка също е леко изместена но "проблема" е само естетически. за 500лв. не може да очакваш голямо внимание към естетиката на крайния продукт. за това пък функционалноста в случая надхвърля многократно цената. сподели за сгъваемия приклад.... със снимки цени и т.н. п.с. не може да се оправи.
 4. най малкия калибър е .17 с който гаранция може да падне прасе. не съм виждал как пада с .17 но съм виждал как пада с .22лр и пред вид характеристиките на двата калибъра съм сигурен, че с .17 ще падне още по-лесно. стига да го уцели където трябва, но това малко или много важи за всички калибри и най-вече за най-малките. нали това е темата..? както и да е. аз се изненадвам, че Dr. Mengeme пуска толкова подвеждаща тема, която на практика няма отговор. теоретично, най-малкия подходящ калибър сигурно е ..българския чадър, чиято съчма е почти микроскопична и със сигурност ще умъртви прасето само, че малко по късно
 5. благодаря за бързата реакция. м/у другото дървенията ти се е получила много добре в сравнение с оригиналния вид... кой ли естет е подбрал цвета и обработката на дървото в оригиналния му вариант?! много бих желал да се запозная с него и да вникна в творческите му подбуди.
 6. може ли най накрая някой да пусне снимка на това прословуто решение да стане ясно какъв е визуалния резултат след тези заварки. повечето от четящите се притесняват именно от това.
 7. всичко е кръговрат в тоя живот. човек не може да избяга от своята орис и кусури. под съзнателно всеки се стреми да бъде по и най и да има повече. постепенно чрез политики, правителства, закони, властта се централизира икономическият ресурс също и този дизбаланс намира отдушник в една революция, която разбива това статукво за период от няколко десетилетия.... докато отново властта и финансите чрез всички механизми на съвременното общество започнат отново да се съсредоточават в отделни индивиди. това е открито и описано много отдавна, но тесногръдата делба на комунисти и капиталисти размиваше основните принципи и закономерности на тези процеси. какво искам да кажа ли? ми в момента сме във фазата на кулминация на съсредоточаването на властта и парите и в зародиша на общественото недоволство което ще пресече този процес в един момент. не е далеч този момент на срив когато чрез една революция (най вероятно мирна) еволюцията ще даде "рестарт" на обществото за пореден път. в ръцете на всеки от нас е да избере и заеме своето място в историята (независимо дали е от "добрите" или "лошите") или да остане неин анонимен наблюдател. всяко време със своите герои.
 8. да. успях. оказа се, че въпреки руското си образование не съм прочел достатъчно внимателно указанията. а както винаги там има нещо което не е като на запад в горното си мнение цитирам опита (своя и на собственика) на същата пушка като моята само че с 10тина години по-стара и по-стреляла на която седи въпросната оптика.
 9. няма по-лоши резултати. по-скоро реши как ти харесва повече. моето скромно мнение е, че най близкия до армейския вариант на това оръжие е най-добрия. твърдо съм против модела "LUX" - калпави мех. мерници, тежък приклад, излишно голяма дължина. и мен ме интересуваше размера на групата преди да купя пушката но скоро след това осъзнах, че това далеч не е най важното. 7.62, къса цев, без компенсатор, пластмаса. група от прострелка около 10-12см т.е. без особени претенции за точност със стара руска 4х оптика на 100-на метра .. на който му е нужно нещо повече да се научи да стреля.
 10. добро утро! много хора тепърва ще се сетят какво стана, но, като ми пееш пенке ле кой ли ми те слуша??! съветвам всички дружинки с каквито средства разполагат (имам пред вид връзки) да бранят ловните си територии, защото сега в мъглата ще станат много промени като цяло в ущърб на "обикновените хора" - ловци. п.с. имайте пред вид, че новия ЗЛОД се прие на второ четене, предсоят обаче измененията и доп. разпоредби по ППЗЛОД където ще се разкрият истинските намерения зад промените в закона.
 11. ilich

  Mora Of Sweden

  къде във Варна може да се видят ножове на MORA?
 12. пламенчо, като си решил да е слр значи 7.62. ако си решил да е .223 то купи си пушка да подхожда и да оправдава калибъра.
 13. неволята идва на помощ в такива случаи.
 14. от сергия на пазара класическа малка брадвичка от ресор, дръжка от салкъм (акация) някъв мангал я прави/продава, 8лв. - доволен съм. само трябваше лекичко да я пилна с ъгложлайфа (че острието беше супер дебело) и после с камъка и е огин! е, не е Фискарс но е достатъчно добра.
 15. нормално е. всички са така. при по-честа употреба не прави впечатление.
 16. моята мухобойка... и друг път съм я експонирал, но и сега не можах да се сдържа. Господ здраве да ви дава и весели празници на всички!
 17. тоя фасон с камерите най ми хареса. сега ще има по какво да стрелям с флоберката! ку ку...пляс и няма никой на екрана. във варненското лесничейство тази дето лепи стикерите искам да и направя една сесия на пияна глава - за плитките, на задна прашка и дий конче дийй!! одавна ми е идея фикс! бе и на Барозу вече му втръсна да се занимава с наще тъпаци. чуди се човека как да им го каже пред камерите по-учтиво. а че народеца ни е насран това си е чистата истина. вижте в Гърция какво става. всички са единни в общата борба. на улицата излизат пенсионери, родители, учители, работници - всички сплотени зад общата идея. тук най много 20-30 човека (обикновено пенции) викат около едно плакатче и в новините жалко репортажче от едно изречение ако някой депутат не се е обадил предварително да го забрани. как да се промени нещо?! та в парламента дори не знаят, че някой протестира. вижте какво става със зърнопроизводителите - изкараха тракторите на магистралата и моментално отидоха 20-тина полицаи и почнаха да им пишат актове на поразия - що не ти свети фара на трактора?що не спазваш дистанция от предния трактор? що ти е мека гумата? и ...селяните слушат и се подчиняват?!?! та нали ако тея не копат земята и вие, тъпи фуражки, няма да има какво да ядете!!!! в съседна Гърция селскостопанските производители като затворят пътищата с тракторите полицията не смее да припари до барикадите (да не говорим че дори са солидарни с протестиращите) и държавата блокира - няма да им обърнат внимание ама гражданска война става правителства падат и политиците са наясно че шега не бива. а тук пишат актове.... жалка картинка. жалко, че и младежта ни е същата. в Гърция заради убийството на един ученик цялата младеж и не само се мобилизира в цялата страна. вече 10 дена няма спиране. при аналогичен случай в студентски град 10-тина студенчета се събрали около бареков на една полянка и се карат кой има най много заслуги за организацията на жалкото ществие днес и треперят от страх да не ги натупат мутрите от съседната дискотека след прякото предаване. докато не излезнем на улицата нама как да се промени нещо нама как да ни обърнат внимание НЯМА!!! изборите са по един ден на 4 години. а от избори до избори за тези които избираме нама нищо друго освен лапачка. другите народи, които живеят в "демокрация" отдавна са прозрели тази грандиозна манипулация и как може да и се противодейства. остава да се научим от тях. протестират пенсионерите - излез и ги подкрепи, учениците-излез и ги подкрепи, ловците - излез и ги подкрепи. та нима в семейството на всеки от нас нама пенсионер, ученик, лекар, работник, ловец и т.н. ???!!! от дивана у вас не можеш да промениш НИЩО освен канала на телевизора...
 18. примера със седемнайсетте изстрела беше върха на сладоледа.. любопитен съм при какви условия прасето е било стреляно толкова пъти и в крайна сметка оцеляло. а дали калашника "става"... един познат ходи на платен лов в едно ДДС и понеже няма карабина му дадоха един "идеално прострелян" мазалат с оптика. привечер излезнаха животни, стреля и нищо.... на другия ден пак ходи но си беше взел флоберката в чакалото и с нея събори прасето. с едно стингърче. в друга тема колега е изложил снимка на бренеке, което според разказа му е минало през цялото прасе по дължина от пред на зад и въпреки това животното още дълго е живяло. тези които си мислят, че 30-06 или някой по-голям калибър дето и да го уцелиш пада моментално а 7.62х39 е само за нова година и свадби май само във форума висят.
 19. дулния до колкото зная се маха не много трудно и резултата е добър. съветвам те да избиеш/разпробиеш щифта и след това да изтеглиш втулката вместо да режеш. при всички положения белата ще е по-малка, тъй като след като отрежеш ще искаш да го махнеш а вече ще е по-трудно. п.с. ...разбира се процедурата е препоръчително да се извърши от грамотен човек с опит и подходящо оборудване. п.сс. в интернет се продават всякакви модели пламегасители, компенсатори за АК/СЛР може да си харесаш някой да смениш сегашния.
 20. планката наистина мърда но с бързомера не вярвам да има толкова голямо значение колкото с оптиката. освен това отклонението е по хоризонтала. преди малко изстрелях 30-тина патрона и така и не можах да прострелям бързомера. ще търся причините като се прибера в къщи. имам едно подозрение но ... за сега само подозирам.
 21. проучвал съм въпроса също като Бъчи. на иж не може да се определи кога е правена пушката по цифри от серийния номер. единсвено големите разбирачи (разбирай производителите) могат да определят и то приблизително в кой период е произведена по детайли от конструкцията. пушката все пак се произвежда от около 30г и вече има над 2 милиона екземпляра.
 22. ..в продължение на горното. куфара пристигна на време. първите впечатления за качеството са много добри (за цената). калъпа е италиански а на ключалките пише solingen...на не очевидно място. мерките ми излезнаха правилни и мисля че от идеята могат да се възползват и други. ето колко ми струваше: 75лв куфар 10лв куриер (пристигна на другия ден). а ето и как изглежда новата къща и новодомеца затваря се лесно и плътно не мърда/трака в никоя посока при носене и остава доста място за пълнители патрони и др. препоръчвам го безрезервно. има и по-дълъг вариант 110см който предполагам ще заспи на дългия слр. п.с. сега като си мисля цялото това удоволствие ми е струвало до момента под 900лв. .... в Америка биха го оценили за разлика от тук.
 23. това важи за всички официални представителства и "оригинални" рез части. иначе до колкото зная за чероки може да се намери почти всичко на "свободния пазар" и то на поносими цени. проблема е с тоя мотор. не е много държелив и си е създал лошо име а и поради някои специфики е трудоемък за ремонт. това е и причината моделите с тоя мотор да са на доста изгодни цени на пазара. въпрос на компромис - както всичко.
 24. стария армейски камуфлаж е мега здрав (ама от комунистическия че сегашния е като от чаршафи). верно, мокри се лесно, шубата тежи като умрял циганин особено като се намокри но в драките съм ги признал. а с подплатата топлят яко.
 25. мерси, колега! току що го поръчах модела със заключване от Сотис. утре ще дойде до колкото разбрах. ако стане ще публикувам снимка с пушката в него за всички заинтересовани.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.