Jump to content

kokonikolov

Ловец
 • Posts

  154
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

kokonikolov last won the day on November 7 2016

kokonikolov had the most liked content!

About kokonikolov

 • Birthday 04/14/1983

Допълнителна информация

 • Име
  Николай Николов
 • Оръжие
  winchester sx3 12/76, ИЖ 27 ЕМ, Silma 12/76, Verney carron becassier, Мосин-наган, Tikka T3 lite 30-06
 • Куче
  Епаньол Бретон MOKKA AMRITA OT NACHEV FARM
 • МПС
  МАЗДА Б2500
 • Град
  София
 • ЛРД
  Червен бряг

Recent Profile Visitors

1,869 profile views

kokonikolov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

156

Reputation

 1. Тази седмица ги търсих навсякъде, но ги няма. Миналата година по това време при нас вече бяха тук.
 2. Май започна движението. Лошото време тази седмица дано им спомогне. Важно е, че го открих за тази година
 3. Днес свинския ни забави, но все пак се разписахме, отидох чак към 16:30. Вдигнах един още в началото, след това няколко фазана и започна да се стъмва, поради което прекратих. Отлична работа на кучето, държа на стойка бекаса повече от 45 секунди, ако не го бях подканил можеше и още да държи. Стрелбата беше на ниво, още с първия изстрел го свалих. На прибиране последваха снимки малко тъмни.
 4. В събота и неделя опитах от магическия лов на бекас. От много време подозирах, че и при нас има от тези птички, но няма от кой да се уча, тъй като никой не го практикува в района. Разполагам с младо куче епаньол бретон, точно на 18 месеца, с което досега ловувам успешно на фазан. Първи досег на кучето с бекас беше в събота, а втория в неделя. В събота сутринта опитах в по високите части и загубих 3 часа, след което се насочих в близост до р.Искър и стари корита пълни с вода за 1 час вдигнах 3 бройки, като бретона направи на единия стойка. Резултата в стрелбата беше НУЛА. Стрелях все едно не съм стрелял никога, отдавам го на адреналина който получих още след първия вдигнат бекас, сложността на самия изстрел и факта, че просто не съм "свикнал" с този лов. След съботата, дойде неделята, макар и по бавно дойде. Семейно се разходихме до урните и към 10:30 бях в гората. В неделя отидох направо там където вдигнах предния ден бекас, след два фазана, дойде ред на бекасите. Първият бекас - стойка на кучето повече от 20 секунди, оглеждах се в гъстото, но не можах да видя къде точно е кучето, а бях на не повече от 5 метра, когато направих поредна крачка точно на 5 метра от мен бекаса се вдигна(тогава видях че муцуната на кучето беше на 50 сантиметра от бекаса). Стрелях два пъти толкова бързо, че даже не разбрах кога. За съжаление пак НУЛА, кучето ме гледа и сигурно си вика тоя колко е зле на 5 метра два пъти стреля и не можа да го уцели. Вторият - отново стойка на кучето, пак се оглеждах и пак не можах да го видя, но този път изстрелите бяха успешни, с първия започна да пикира, а с втория падна, кучето го донесе, а аз в транс целувам кучето, а то се чуди какво става. Спрях, изключих бийпъра на кучето и две минути се осъзнавам, разглеждам бекаса и си викам еб..и птичката, много трудно пада. Докато се "възстановявам" от преживяното с периферията виждам кучето на 15 метра от мен отново на стойка, да ама пушката ми на земята без патрони. Не знам колко време е седяло на стойка (защо му изключих бийпъра не знам), но тъкмо вдигам пушката и се опитвам да заредя и бекаса се вдига. Както винаги става последния бекас се вдигна на най чистото място с перфектна видимост и на разстояние 10 метра, а аз не можах и да стрелям. Трябваше да пътувам за София и прекратих в 12:00 часа. Повече снимки съм направил, но все пак ми е първи.
 5. Изключително компетентен анализ, за което благодаря. Тъй като пушката ми е с долна цев с нарези, смятам да използвам само патрони с тапа. Напълно съм съгласен за домашни патрони(съвсем скоро ще започна да правя сам боеприпаса). Цената на тези са 80 ст., което е твърде много, но пък изглеждат класни. Още съм начинаещ в лова на бекас, така че се радвам, когато пишат колеги за този уникален лов. Хубаво е когато всички, които пишат и имат повече време да давате и районите в които ловуват, условията в които ловуват и всичко което е от значение, тъй като смятам че не само в района на еленския балкан, по поречието на р. Дунав и Струма и морете са разпространени тези птички. В събота бях на лов на фазан в близост до р. Искър(в района на Червен бряг) и вдигнахме също бекас, но не бях подготвен, другата седмица със сигурност ще съм подготвен.
 6. Някой използвал ли е този боеприпас и евентуално отзиви
 7. Ние си знаем лова за фазани и така. Снимача малко се отнесе ама гледах кучето, не телефона
 8. Много ценна информация. Затварянето предполагам е звезда. Долната цев на атата слугова ли е?
 9. за празниците ще набавя кадри и снимки
 10. Горе долу знаем защо излизаме. Марка на фазан Марка на яребици
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.