Jump to content

Dian NZ

Ловец
 • Content Count

  151
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dian NZ

 1. Какво мислите ?

 2. Какво мислите ?

 3. Да,а ма как да го обясниш на ето http://forthenature.org/petitions/6/start/0хора,които станаха причина да не се ловува до края на февруари, и то с някакви си 6000 подписа ни го забиха отзад.
 4. Много прилича на този фазан,Королевский фазан,само че е още малък
 5. Стоичков защо вкарва голове -защото знае каде да застане. и наслука на всички.
 6. Както каза колегата извади спусаковият механизъм,отключи го,задръж спусака натиснат и дръпни ударника ,който удря иглата назад,трябва да зацепи.Ако се връща обратно имаш проблем,може чопа да ти се е изтъркал,каквато и да е причината би трябвало да я видиш.
 7. Кучето се възтановява от 5,6 дни ,не трепери,чува и има голям апетит,ходи си нормално и за сега няма признаци на нещо негативно.След ,като го лекувах 3 дни за гана,бях се отказал и му спрях ихджекциите,но след няколко дена кучето оздравя,като от веднъж.Сега се надявам,че и нюхът му е същия и ,че ще продължавам да му се радвам още доста време.
 8. Но се случи това Само дето не съм го пробвал как е по баирите.
 9. Благодаря Ви на всички,от 4,5 часа взе да се изправя и да помръдва по малко,като пак си има някакви тикове но поне седи изправено ,и залита.А до това за кашленето бих го забелязал ако е кашлело,винаги има хора покрайнего и все на някой щеше да му направи впечатление
 10. Преди около 15 год.един познат си беше изгубил Немската овчарка,след доста време разбра кой я е намерил и отиди да си я вземе,но помня че имаше проблеми и така и не успя.Човекът който я е намерил беше от т.н. новоизлюпени богаташи със здрав адвокат,оказа се че за да докажеш собственост кучето трябва да има кръвна проба.Някой чувал ли е има ли такова нещо и как е сега .Предполагам,че кучето е имало паспорт и снимка ,нима това не е достатъчно ?
 11. Наистина има вероятност да е отровено,преди два дни кучето е повърнало веднъж и вчера нямаше голям апетитит,повече му се пиеше вода,сега се мъчи да се изправя но задницата му не държи и изобщо не е адекватно.Доколкото до лечението ,ако е гана можело да се мъчи с месеци,а и изхода не се знае,утре пак ще го водя на лекар и ще решя,какво да правя,но като го гледам направо ми е жал и не мисля да се мъчи докато умре,което е най вероятно в този случай на гана,а в случай,че е натравяне какви са му шансовете,може ли да се въстанови напълно или пак оставя някакъв недъг у него ?
 12. Днес кучето ми получи тикове,падна и не може да се изправи ,гърчи се около 1,2 минути,после се стабилизира за около 5 мин и отново всичко се повтаря,като гърчовете са придрожени с тракане сас зъби.Ветиринаря му би оспокоителни ,вля му и система и някакви други инджекции,каза ,че е тежка форма на Гана-нервнопаралитчна .Няма температура,нито секрети от носа,но се запенва.Кучето е на 6г.и след третата няма ваксина за гана.Възможно ли е възрасно куче да боледува от тази болест и какъв ще е изхода от болеста?Доктора ми предложи да го преспи,но за сега мисла да изчакам.Моля ви споделете някакво мне
 13. Много слабо колега,големите риби не са никак активни,засега.А иначе по малко платика,червенопера и каракуда,на царевица излиза почти по целия язовир,но засега не си струва ходенето,освен ако не е сапътствано с добра компания ,голяма скара и претъпкана маса,това поне си струва.Наслука от мен.
 14. Да,ама не.То вече има пусната тема относно безопасноста в гонките и образователната му цел.,същото клане ама този път с показ,кое как не трябва да се прави.Ако изгледаш и втората част забележи,че накрая,там кадето е снегът всички кадри са от филма със Стоичков ,само дето са го изрязали как се качва на вишката.Филма не е лош,като цяло,така,че гледайте го внимателно и сами ще си обясните доста неща относно ловът.
 15. Не е точно така както го описа,човек знае 2,знае и 200.Аз пък ти казвам,че няма свестен джип за 50 000 лв, вярваш ли ми ??????,всеки скача според летвата ........нали,затова да не подценяваме малкия клас джипове и старите модели ,или това въобще не са джипове.Всеки джип си има недостатъци и предимство,че е джип.А относно това дали ще дадеш три пъти по толкова за да го направиш читав ,не е необходимо,освен ако не искаш да участваш в „Троян Трофи” .
 16. Колеги някой може ли да ми каже става ли стървище само от кокоши яйца.Дали гадините ще проявът интерес към купчина с яйца ,да ги натроша ли всичките или да оставя и цели.Да се надявам,че някой го е пробвал и ще сподели резултата.
 17. но мисля че вероятноста за рикушет е никаква когато се стреля под ъгъл, имам предвид от по-високо към по- ниско особено пък ако има слабо вълнение, говоря за Дунава, когато патиците са на 100-на м. и нямаш никаква възможност да ги доближиш за стрелба с ловна пушка ако някой има друго мнение да каже.......... В повечето случаи при стрелба стоешком от брегът на язовира се получава рекошет.Това се вижда много добре в спокойни води,даже и при вълненение,вижда се каде пада куршума след рекошета.Разтоянието което изминава не е много,но пак зависи и от боеприпаса..,затова ми се струва доста опас
 18. Вижте финалистите от националното от миналата година.Да се надяваме,че и сега ще е интересно и забавно,както беше на регионалното в Баня - много кучета,скара и бира.Наистина този полигон е най добрият,а и прасето си го бива и то доста.
 19. Честито и от мен за новата придобивка,пожелавам ти много демонстрации през идния сезон,а и имаш време да свикнеш с нея.Надявам се да се похвалиш,когато я сефтосаш.
 20. Хайде ако някой има бележка за водоплаващ да се похвали и да разсее всички съмнения,че утре няма да има лов,вече трябва да се знае със сигурност
 21. Всичко е много хубаво,но ето това не трябваше да се случва точно днес http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=220895 Едва ли някой ще разпиши заповед за удължаване точно сега.
 22. Честито!Спечелихте чисто Нова Година модел 2008 с 12 месеца гаранция.Да е весела и щастлива
 23. Искам да добавя ,че като го намерих почти беше умряло,беше на дъждът и не можеше да ходи.След като го прибрах на топло и го изсуших му дадох мляко и тогава живна малко.След 4 дена умря.
 24. * това малкото не е невестулка а е пъстър пор (vormela peregunsa) ,a невестулката е с къса опашка 3-6 см и дължината на тялото и е 25 см. Грешиш колега,преди време хванах ето това животинче и доста прочетох за него.Не се приспособи и умря,а ядеше всичко.Дължината на тялото е 28-38 см, а теглото на пъстрия пор е 0,7 кг. Опашката е дълга 12-20 см и има тъмнокафяв край. Има черно-кафяв корем, а муцуната му е светла и покрита с тъмни петна. По гърба има черно-кафяви и жъленикаво-бели петна. Очите на пъстрия пор са по-големи от тези на другите порове.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.