Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

Shaman

Ловец
 • Мнения

  1291
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

1 Последовател

Относно Shaman

 • Ранг
  Запален ловец
 • Рожден ден 18.05.1952

Допълнителна информация

 • Име
  Стоян Георгиев
 • Оръжие
  различно
 • Град
  София
 • ЛРД
  софия изток

Последни посетители

5223 профилни разглеждания
 1. Това много ми прилича на база, огъната надолу в задния си край. Сигурен ли си, че е за твоя модел оръжие?
 2. Във Филипините, с изключение на въпросния Постаф 7.
 3. Нямам представа какво ще е качеството, след като там за първи път сглобяват оптични мерници. За останалите е много високо. Това показват не само обстойните тестове, които съм правил, но и обстоятелството, че от няколко стотин продадени оптики има рекламации само на две и то не свързани с работата на механиката им. Иска ми се тази тенденция да си остане, а при това в момента цената на Монарх от която и да е серия е по-ниска не само от Европа, но дори и от САЩ.
 4. Ами да речем, че Простаф 7 не се прави във Филпините. Нормалният Простаф е от там, но за съжаление го спират и ще има до изчерпване на количествата.
 5. Да, грешката е изцяло моя, тъй като имаше една малка партида болтчета на различен американски производител с по-голяма височина на главата и ги бях отделил настрана, но явно едно от тях е попаднало където не трябва. Съжалявам за случилото се и поднасям своите извинения, но все пак мисля, че беше редно грижата по отстраняване на проблема също да бъде моя, каквато е нормалната практика и Ви уверявам, че щеше да бъде така, стига да ме бяхте уведомили за него. п.п. Колкото до ръждата, за която говорите- въпреки горещата алкална оксидация, базата иска редовно почистване и смазване като всеки стоманен детайл.
 6. Разбира се база /може и къса/, монтирана директно на цевната кутия. Струва ми се, че няма модификация на Супер нова, при която тя ще закрие мерната шина или прибори.
 7. Част от новата серия Монарх 5, тези с увеличения до 20х са налични, а Простаф 7 в нашия сайт, както и в ателието няма и не се предвижда да има. Не ни харесва техния произход.
 8. Жоро, във връзката на цевта и цевната кутия на цитирания Зауер 404 няма нищо кой- знае колко засукано, както го описваш. Напротив, въпросът е решен по най- елементарния и сигурен за една цилиндрична сглобка начин. След като се ориентира, цевта просто се стяга в разцепената в долния си край цевна кутия посредством трите напречни болта. Толкова. Няма какво да се обърка, освен някой заплес да забрави да притегне тези болтове. Но същото се отнася и за другия вид оръжие. Ако не се стегнат двете гайки изотдолу в приклада /по точно в цевната кутия- алуминтийневия бединг, дет`му вика нашият приятел Теодор / на Блазера, какво мислиш ще стане, независимо, че оптиката е закрепена непосредствено на цевта? Нищо добро, що се отнася до групираността на попаденията. И то не защото в единият случай би се нарушило разположението на оста на мерника спрямо цевта, а в другия не. Това би се отразило на прицелването, но само до момента на изстрела. В момента на напускаkе на куршума от дулния срез обаче, нещата не са толкова прости. Всъщност ти имаш Блазер и може да добиеш впечатление за това, което ти пиша, от първа ръка. Пробвай и пак ще си приказваме.
 9. Ще опитам по друг начин: Оптиката се монтира там, където може да бъде монтирана, като при това стабилността и повторяемостта зависят не от мястото, а от начина на самото монтиране. Т.е. от вида на монтажа. Именно той ти допада при Блазер. Не че и на мен ми допада, но все пак е предназначен за този вид оръжие и няма начин да бъде приложен при класическите болтови пушки, каквато е въпросният Зауер. По причината, която споменах в предишния си пост. Те колко е просто.
 10. Ми къде другаде? При Зауер-а оптиката не може да се монтира към цевта, както пък при Блазер R93/ R8 не може да се закрепи към цевната кутия. Във вторият случай типична такава няма, а в първият цевта е прекалено далеч от окото. Всяка система си има своите особености, така че поне в това отношение не става въпрос за харесвам-не харесвам.
 11. Нашите бази/монтажи са ориентирани към компактните бързомерци като Доктер и Айпойнт-микро или евентуално към такива, които ги наподобяват, доколкото са леки и освен това не натоварват визуално оръжието. Универсална база на германската фирма Рекнагел може да закупите от тук: http://www.guns.bg/Recknagel_Over_and_Under_Weaver-cat98-scat109-p16286.html?searchKey=&priceOrder=A&latestOrder=&items=12&promo=&ref=&needReg=&outlet=
 12. За съжаление мерната шина на Иж12 не е вентилирана и не позволява поставянето на бързомер както при колегата Николай. Възможен начин е монтирането на база или още по-добре директна основа за бързомера посредством болтова връзка в пробити и с нарязана резба отвори в мерната шина. Технически е лесно изпълнимо, но трябва да се има предвид, че стрелбата трябва да се води само с бързомер. Решението е Ваше.
 13. Да, има такъв монтаж. Състои се от две части. База, която се монтира посредством две стоманени лапи към вентилираната мерна шина и собствено монтаж за бързомера. Базата е с надлъжен канал, който позволява стрелба с нормалната мушка при свален бързомер, ако условията го налагат. Сглобката тип уивър гарантира повторяемостта на прострелката при обратното поставяне на бързомера. От долната страна на базата също има надлъжен канал с правоъгълно сечение, който я позиционира правилно спрямо мерната шина на пушката. Разбира се, размерите на канала трябва да съвпадат с тези на мерната шина, така че, ако решите да оборудвате оръжието си с такъв монтаж, няма да е излишно тези размери да бъдат проверени. Комплектът може да бъде изпратен по куриерска служба, а самото монтиране е крайно просто и може да го изпълните сам.
 14. На стр.9 от темата е показан подобен монтаж
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.