Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

Ruse7,62

Ловец
 • Мнения

  28
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  Plamen Georgiev
 • Оръжие
  Mossberg 100ATR,ИЖ-12,ИЖ-18 и Тоз БМ
 • Куче
  vse oshte ne
 • МПС
  Витара
 • Град
  Ruse
 • ЛРД
  Biala
 • Skype
  не
 1. Ммм..да от едната страна видията е подбрана по цвят с инкрустациите.От лявата обаче,видиите вече стават две и едната не е в контекст с инкрустациите.Но,вероятно поради сцепения приклад цената е свалена до 1800лв.
 2. Погледни в нета ПОСП 6х42ВД и ако те удовлетворява давай на лични
 3. Един от истинските китайци.Т.е. доколкото аз знам не е реплика на някоя западна марка.По сайтовете за електронна търговия струват около 150 USD с безплатна доставка.
 4. Ruse7,62

  Aimpoint CompM2 4MOA

  Не знаех,че аймпоинт оригинал са пуснали бързомери със зелена точка.Винаги може да се научи нещо ново.
 5. Реплика ли е? Защото ако е .....http://dx.com/p/tactical-light-operated-5mw-650nm-red-laser-dot-rifle-scope-sight-for-20mm-gun-gauge-black-205509
 6. Щом не се върти оребрената част,значи няма диоптрична регулировка.На моята(на вид същата) оребрената част не стига до възела с лещите,а има разстояние.По принцип ако има такава регулировка никакви болчета не се развиват за да се върти.А относно подсветката - такава е и при мен.Явно защото е предназначена за здрач,когато скалата вече не се вижда,но през оптиката все още се вижда.
 7. Ruse7,62

  Парно за витара

  Така и така си го извадил.Намери си едно от някоя морга,но търси от кабрио,те са изцяло медни.Като го сложиш и пуснеш после парното ще разбереш какво е парно. Иначе ново струва майка си и баща си.Доколкото си спомням в пари излиза около пет пъти по-вече от такова за Голф например.Видях случайно едно медно за Витара на една морга край Русе.Не знам дали пращат по куриери,но ако настояваш мога да потърся връзка и да ти дам контакт.Умувай и пиши на лични,с каквото мога ще съм полезен.И моето протече и като видях какъв зор е да го сваля и после направя си срязах кутията и сложих от друга кола.По-късно видях това медното.
 8. Ruse7,62

  ПОСП 6х42

  Та,моята оптика е ПОСП 6Х42 ВД.Видях какво пише в посочения сайт,но лично проверен факт е,че при поставяне в този си вид ОПИРА в мерника на Сайга 7.62Х39 и не може да се постави.Отново повтарям,че преди това е била на СЛР не знам от кой модел точно и там е ставала без проблем.Относно опцията за корекция на диоптъра,щом колегата твърди,че не при един,а при двама негови приятели този възел е правил проблеми и това се е отразило на стрелбата,може и да е така.Лично аз не виждам абсолютно никаква връзка между възела за диоптрична корекция и евентуално преместване на регулировките на прострелката,тъй като промяната на диоптъра е свързано само с ясната видимост на скалата и по никакъв начин не е свързано с преместването й.Лично за мен и колеги на моята възраст тази опция се явява много полезна.Не ми е била необходима до преди година,но сега ми прави впечатление,че "все по-вече опирам до нея".
 9. Ruse7,62

  ПОСП 6х42

  Притежавам ПОСП 6Х42 в момента не е при компютъра и мисля,че е ВД(за обозначението Д мисля,че е защото има диоптрично нагласяне на окуляра до + - 3 диоптъра,а за В не се сещам какво беше)На моята Сайга при поставянето му на заводската планка опираше в мерника.Преди да пристигне при мен е свален от СЛР.Явно там е пасвал,но за да го поставя на Сайгата се наложи да му преправя монтажа(нищо сложно и може да се върне в предишното си положение).Между другото щях да го продавам на един колега от форума,но той се отказа,май заради цената.
 10. Аз пък имам излишна Сайга 7.62Х39 и съм склонен да я заменя за тека,с малко доплащане от твоя страна разбира се. (не е точно по темата,ама и не е съвсем спам)
 11. Колега,не мога да разбера дали наистина търсиш помощ или просто си питаш нещо.Не случайно си допълних поста.Ако беше писал от къде си предполагам,че може да се отзове някой колега и да ти предостави пълнител от Сайга за модел по който да преправиш този от АК.Например аз бих могъл да се отзова защото не завиждам,че на теб са ти подарили пушката,а аз съм си я купил.Това последното ме кара да се замислям от къде този,който ти я е подарил я е придобил без пълнител.По принцип се продава с комплект от два пълнителя.
 12. Стават,но с "лека" преправка.Просто зъба,който заключва пълнителя е по-надолу от този на Сайгата.Всичко друго е същото освен броя на патроните. П.П Ако не беше толкова потаен в профила,можеше и да измислим нещо,с което да изкараш сезона
 13. Ето наааа,дявола не е толкова черен.Сега докато го оглеждаш, сам ще си намираш грешките и ще се усъвършенстваш за следващия.Сам разбираш,че не е идеалния,но за тебе е по-скъп от всички останали.Мен ако питаш само с ленено мясло не трябва да приключваш.Разтваряш на водна баня пчелен восък и терпентин.Затопляш приклада във фурната без да види жената и го мажеш с получилия се горещ разтвор с четка или парцал.Като почне да истива восъка първоначално става мазало,но това да не те притеснява.Оставяш на слънце и с чист памучен парцал започваш да търкаш.Става едно матово покритие,като капнеш капка вода върху него не се разлива.Малко се пълни накатката,но се почиства със същия инструмент,с който е правена. Между другото и полуложата не е оригинална или и по нея е работено. Успех в начинанието!
 14. Първо чети.Разглеждай много модели от списания.Когато имаш чувство,че си изчел всичко, тогава започвай.Ето един не много изчерпателен пример: http://hunter.ru/gun/articles/izgotov.htm Ако правилно съм разбрал искаш да направиш промяна в един от основните параметри на приклада,а това означава,че мерките на стария не са ти добре и не можеш са го ползваш като модел.Такава промяна,каквато искаш да направиш неминуемо ще доведе до промяна при бързото прикладване и прицелване.Някои хора казват,че цевта страля,а приклада цели.Ако само си решил да промениш приклада заради външния му вид ,използвай стария като модел за основните размери и наклони.Това ще те улесни изключително.Ако с твоята пушка или с тази на някой колега прикладваш бързо със затворени очи и след това ги отвориш и си хванал равна мушка - това са твоите размери.Поставяш на лист,очертаваш заедно с част от мерната линия и по този чертеж започваш работа. Адмирирам всеки,който е решил да направи нещо със собствени сили.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.