Jump to content

Svetoslav Slavchev

Ловец
 • Posts

  93
 • Joined

 • Last visited

About Svetoslav Slavchev

 • Birthday 07/04/1980

Допълнителна информация

 • Име
  Slavchev
 • Оръжие
  ИЖ 27 ЕМ, Бърно 1
 • Куче
  –––––––––––
 • МПС
  УАЗ
 • Град
  София
 • ЛРД
  с.Рибарица

Recent Profile Visitors

1,807 profile views

Svetoslav Slavchev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

18

Reputation

 1. Според мен колкото е законното толкова е и незаконното или поне на половината де. Успех със статистиката....
 2. То движение много, ама като започне сезона стават като фантоми. Наслука.
 3. Много жалко, но нищо не може да се направи. Имаше един пролог на Слави Трифонов- НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ СМЕ НА БАЛКАНИТЕ или една друга негова песен в която той пее- НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
 4. Едно време имаше страх и увъжение към горските от всички, а днес май унижение и порицание от връзкарите и силните на деня. ... Поне така излиза от случая за съжаление.
 5. -За съжаление. Дано да се окаже, че не е истина,но 85 умрели животни - муфлони и елен лопатар, са открити в ловните стопанства "Женда" и "Болярци" в Кърджалийско. Най-вероятно причина е болестта "син език".
 6. По устната кухина и езика на животинките се забелязват малки кръвоизливи или точици наподобяваши язви. Също по вътрешните органи на преживните се появяват кръвоизливи в различни органи като сърцето, белодробната артерия ,книжката и тнт. Ако при отсреляното животно попадението на куршума не е в тези органи и има такива кръвоизливи по добре е да се провери животното. Важното при кръвоизливите по сърцето, е че те наподобяват множество точици, а не огромен съсирек като при нормалния отстрел когато куршума е засегнал част от сърцето. Дано дивите животинки имат малко повече късмет от питомните, които са концентрирани на огромни групи. Със сигурност ще има жертви и от двете групи за съжаление...
 7. Здравейте, колеги знам че това не е Топ новина но мисля ,че всеки трябва да е информиран за опасната болест която е плъзнала вече в 18 области. Тя не късае само домашните животни тъй като преносителя е обикновения комар които не различава кое преживно животно е диво и кое е питомно. Апела ми към вас е просто да бъдете предпазливи към отстреляния от вас дивеч. Ако констатирате или се съмнявате , че отстреляното от вас животно е заразено ЗАДЪЛЖИТЕЛНО съобщете на ветеринарните служби! Ако е заразено животното се изгаря в екарисаж. В противен случаи разпространението на синия език продължава- не помага стария метод със заравяне колкото и дълбоко да е то. БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ!!!
 8. Имам странното предчувствие,че колегите които ходят в дивечовъдните участъци няма да вземат отношение по въпроса.? Тук няма спор... може би?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.