Jump to content

pinus

Ловец
 • Posts

  760
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  mmm
 • Куче
  -
 • Град
  sss
 • ЛРД
  lrd

Recent Profile Visitors

1,486 profile views

pinus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

200

Reputation

 1. Това са много деликатни въпроси, не се натискайте излишно между шамарите, след като не са ви уведомили, грешката не е ваша. Ако бяха осъдени за бракониерство бързо щяхте да разберете и да си изпълните задълженията. Коса като е толкова стриктен, да ви уведоми писмено, или може би го е страх да бръкне в огъня, и затова търси кой да обере негативите. Предполагам си го намерил в закона, но все пак ето това ви касае вас:
 2. Коса добре поставя въпроса, но не се усеща че никой няма задължениято да уведомява сдружението по поставените въпроси. В случая той се прави на нещипана мома, него са го уведомили, знае точно какви са присъдите, но вместо като член на управителния съвет да уведоми същият този УС по официален път. Той взел да пита !!!!!!!!! Между другото погледнете си и устава, да не вземете да изключите някой по питанията на коса, че после ще имате ядове.
 3. По т.1 няма определени наказания, защото в закона няма, а се наказва само по него. Неписаните наказания няма да предполагам какви ще са, да не давам идеи. За т.2 съм съгласен, но пък заповедта касае само инд. лов на едър дивеч, нещо не се връзва, още повече че ми се струва че първопричината е: http://www.rositza.c...3-07-12-081.pdf Предложенията ти са неработещи. Къде ще закачиш марката, при положение че прасетата се обработват на място и всеки си взема дяла и си тръгва. Как ще впишеш в разрешителното за групов лов оставащата бройка прасета, при положение че тия разрешителни се издават на 1 и 15 число на месеца, т.е. на 15 число председателите получават оставащите 4 разрешителни до края на месеца, и по твоето предложение ако се впише във всяко едно оставащата бройка, все ще се намери някой да се направи на луд и да обясни че това не са общо оставащите, а са за всеки излет !!!
 4. Заповедта на основание цитираните членове и алинеи в началото касае само инд. лов на едър дивеч, единственият хищник от едрия дивеч е само вълкът.
 5. В дълбока заблуда си, не четеш както трябва, някъде да си прочел случайно в промените че отпада ал.5 на чл.30 !!!
 6. Точно защото знам, че никой не подлежи на санкция за невписването на бр. дивеч за отстрел в гр. разрешително, затова и питам за да видя как ще се извъртиш, а ако питам колко бр. дивеч за отстрел трябва да впишеш в гр. разрешително за фазан, какво ли ще ми отговориш. Ако толкова държиш пък на акта, припкай да пишеш на утвърдилия образеца по чл.57, ал.3, ако ти стиска де! От закона не се чувствам ощетен, а от криворазбраните тълкувания, но да ти кажа, досега ти си първият горски който припка към юристите, вместо да ми отговори цитирайки чл. и ал. от закона, това не говори добре за теб. Не позна за Румъния, най облагодетелстван е лова в раздадените ДУ, напр: http://www.big5.bg/item/108-ovcharov-si-igrae-na-lovetz-izbiva-80-gligana-ot-zasada.html?tmpl=component&print=1 Те какво пък ли са вписали като отстрел, смееш ли да провериш или само дружините проверяваш ? Сега аз ще ти направя една сметка, дружината пр. във Велчево си плаща едни такси за ползване и стопанисване, и за заверка, и за разрешителни за оръжие и т.н. , ако теглиш чертата държавата не е така ощетена както пишеш, защото една част от тия такси отиват в бюджета, друга отива за ЛСМ за дивеча. Недей да гледаш на ловците като хрантутници на държавата, а като на стопани възползващи се от грижите си към дивеча. Като си толкова загрижен за държавата отговори си защо докараха до просешка тояга ДУ и ги раздадоха на безценица на "наши" хора, вместо да се впрегнете и да се печели от тях, а не да се чудиш с колко ловците са ощетили държавата.
 7. Да не дотягам ще бъда кратък: - На кого би следвало да се напише акта за невписан броят на разрешения за лов дивеч в груповото разрешително за д. свиня !!!! - Посочи ми и текст от закона или правилника който указва, че задължително дружината трябва да отстрелва трофеен Бл. Елен по ОЛТ ? В споменатата 3 страница на указанията не е указано изрично че това указание се отнася и за сдруженията ! - какво е допустим запас и защо си мислиш че нетрофейните екземпляри трябва да се отстрелват само при стойности около д. запас ? - по горе ти зададох един казус с вписването на бр. дивеч за отстрел !!!! П.П. Щом дружините имат одобрен план за ползване за едър дивеч, е редно те сами да преценяват как да го отстрелват инд. или по олт. По ника ти съдя че си отскоро в тази материя, един съвет: работиш с хора, карай по закона по човешки без да ощетяваш дружините и ще се разбираш добре с тях.
 8. Колега, в чл.86 от правилника е указано кой какво попълва в груповото разрешително, там няма бр. дивеч. Дори и закона да указва че се попълва, но щом изрично не е указано кой го попълва то следователно и няма лице което да е извършило нарушение с непопълването му. От практическа гледна точка, дружината има план за ползване за сезона 100б бр. д. свиня, гр. разрешителни се получават половината в началото на месеца, остатъка след отчитане използваните в средата на месеца. Ти какъв брой дивеч би вписал във всяко едно групово разрешително за д. свиня, при положение че не съществува и дневна отстрелна норма ? Ловът в дружината няма нищо общо с лова в ДЛС, според чл.50 от закона стопанисващите дивеча в случая сдружение- дружина имат право да си определят условията си на ловуване вкл. могат да избират дали да ловуват по ОЛТ или да заплатят само такса ползване за бл. елен в случая 30 лв. Те не правят дъмпинг на ДЛС, просто ловуват за свое лично удоволствие. Одобрени планове няма да ти кача тук но ще ти пусна линк към една заповед, обърни внимания към края на втората страница: http://www.gligan.net/10511086107410851080-108510861074108010851080/-2014
 9. При групов лов на Д.свиня не се вписва разрешен брой дивеч за отстрел, въпреки че така е записано в чл.58, никъде не е регламентирано кой го вписва и в самото разрешително за гр. лов няма указано бр. дивеч. А сам знаеш от кого се утвърждава образеца на разрешителното. Няма и дневна норма на отстрел, председателя на дружината и ръководителите на лова трябва да са запознати с плана за отстрел/ползване/, да знаят колко до момента са отстреляни и при достигане плана за ползване да прекратят ловните излети, до утвърждаването на допълнитело ползване.
 10. Колега бъркаш, дружините имат право да избират как да отстрелят Бл. елен, имат 2 възможности, по ОЛТ и индивидуално подборно, като във вторият случай мисля че сумата беше 30 до 50 лв / не помня точно/. Щом са им разрешили в плана за ползване да ползват, не виждам къде е проблема !!!!
 11. Колега, свинете в повече е ясно че са за сметка на останалите неотстреляни за дружеството, но за да продължат да ловуват при достигнат план си има правила. Т.е. трябва от РДГ да им увеличат плана за ползване и тогава няма да пишат подобни недомислици ; "при план 68бр. дива свиня, отстреляни 107бр" За останалото, колегата не е специалист в материята и по тази причина няма как да ти пише като такъв, просто се изразява на разговорен език. Последното ми е особено интересно, как така след като има утвърден план за ползване за сезона и ЗЛОД разрешава лова на Бл.елен до 31.01 ти решаваш че няма разрешено ползване за 2015г. Може би не знаеш че утвърдените планове за ползване са за сезон 2014-2015г. Отчитането за което говориш от месец 01, че се нанася в 2014 е поради технически причини, да не изпадам в подробности, просто погледни в компа си с коя дата се записват въведените данни за отстрела.
 12. Как при план 68 бр. д. свиня, отстрелвате 107 !!! Това си е нарушение на закона от където и да се погледне !!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.