Jump to content

JPB

Ловец
 • Posts

  1,682
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

JPB last won the day on November 1 2018

JPB had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  Йордан
 • Оръжие
  Две маркови клавиатури :)
 • Куче
  Дратхаар и Пойнтер
 • МПС
  НЛО
 • Град
  ,
 • ЛРД
  ,
 • Skype
  Няма

Recent Profile Visitors

4,536 profile views

JPB's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

409

Reputation

 1. Стрелял съм(притежавал съм комбинация) със 7х65р(което е рандовия събрат на 7х64) ,имал съм и маузер м98 в 8х57. Сега в момента имам 308 вин. и 9,3х62. Всеки един от тези калибри ще ти свърши работа според твоето задание. 9,3х62;8х57 и 308 имат предимството да могат да работят добре и в къси цеви(малка загуба на начална скорост). За постигането на пълния потенциал на 7х64 си трябва поне 60см. цев. А това дали ще се бастисва месо зависи единствено от избора ти на куршум. Например 12гр. геко тм в 8х57 бастисва много повече месо от 18.5 грамовата Лапуа Мега в 9,3х62. За свинщини мисля ,че 9,3-то е една идея по-добре от 8х57,но и 8мицата си е класа в тая дисциплина. Няма животно в България дето да понесе точно попадение от тоя калибър и да оцелее да разказва на внуците...
 2. Бързомера е в отлично състояние. Ходил е на лов,стрелял съм много и на тренировки(бягащ глиган) с него,прострелва се лесно и държи прострелка.Работи си безупречно. Има си гаранция,има си и оригиналната кутийка. Продавам го защото ще минавам на оптика за гонка. Цена 1150 нови български лева.Може да бъде видян в София,и по пътя между София и Свищов след предварителна уговорка. За пазарлъци и запитвания - Лични съобщения или на телефон о887 ч5 98 8шест - Йордан. Поздрави!!!
 3. Не е от ежекторите,занеси пушката на оръжейник да ти отстрани проблема..
 4. От 12 години ползвам нарезно оръжие и до сега никога не ми се е налагало да опирам до гаранция. Цената на патроните не е фактор,защото хубавите патрони в двата калибъра са горе долу на еднакви пари. Да се тренира с кофти патрони е все едно да си губиш времето. Но в крайна сметка като някой е решил да даде някой лев на нитИ ,няма лошо!
 5. За парите дето струва нов мазалат с някакви вносни цеви можеш да си вземеш ругер американ в 308 вин. Болта се движи супер плавно, имаш пълнител който може да се маха,пушката не е 3.5 кила гола.... Точноста е добра. Монтажите са стандартни уивърски. Мазалата първо е тежък,второ с нестандартен монтаж,трето болта е дърварски.
 6. Продавам Оптичен Прицел Никон Монарх 7 2.5-10х50 с подсветка и паралакс коректор( http://www.armstuning.com/node/33 ). Прибора е закупен преди една година от оръжейно ателие Армстунинг и има още 29 години остатъчна гаранция.От снимките е видно ,че има две малки козметични забележки(крачето на монтажа драска ръбчето под паралакс коректора и от калъфа има две малки драскотинки на капачката на винта за хоризонтална корекция),в механично и оптично отношение оптиката е в отлично състояние.Никога не е изпускана или удряна,ползвана е на 308 и 9,3х62 ,държи на 9,3-то абсолютно идеално. Като я местя между цевите само правя 10 клика надолу/нагоре за прострелката на 9,3-то или 308 и от няколко такива упражнения никога не съм губил прострелката. Продава се в пълен комплект ,както съм я закупил - кутия,гаранция,микрофибърна кърпа,сенник,два чифта винтове за корекции(ниски и високи),прилежащите крепителни винтчета,както и прилежащите капачки за винтовете. Към момента оптиката е конфигурирана с висок винт за вертикалните корекции и нисък за хоризонталните. Оптиката може да се види в София или по пътя София–Свищов след предварителна уговорка. Вариантите за продажба са няколко - 1. Само Оптиката - 1500 лева. 2. Оптиката с монтажа - 2200 лева. - Монтажа е окомплектован със стоманени пръстени произведени в германия(ернст апел вафен ) - по–широки от серийните. 3. Оптиката с монтажа и прожектора( http://www.***.c...г-х-и-перифери/ ) от друга моя обява - 2350 лева. 4. Оптиката с прожектора - 1650 лева. 5. Монтажа се продава или разменя отделно САМО след като се продаде оптиката - 700 лева БЕЗ КОМЕНТАР или се заменя за такъв на цайс шина и доплащане. Причината поради ,която я продавам е ,че събирам средства за прибор от по-висок клас. За пазарлъци ,уговорки и тн - Темата,лично съобщение или 087845девет88шест. Поздрави и наслука!!!
 7. Убива 308-то,да но кожата рядко е използваема... Ако ще се ползва пушка за всичко коз,да 308 е супер,ама ако трябва система специално за хищник,трябва да се погледне 222,223 и тн... 6,5 също е добре с подходящото куршумче кожите стават за вземане.
 8. Прощавай ,че те цитирам, поста не е адресиран към теб,понежи ти ги знаеш нещата,изборът ти на порода е бил информиран. Просто искам да пусна едно разяснение. ЧИСТОПОРОДНИТЕ ПОЙНТЕРИ ,дори от екстериорни/ловни линии БЯГАТ(от трайлерските изобщо няма да ги коментираме,там положението е чудо), ако стопанина не ги окепази и не им развали заложения стил,тези кучета БЯГАТ и претърсват на далече. Който иска кучето му да работи на близо,е редно да се насочи към друга порода,защото мъчението ще бъде и за ловеца и за кучето. С пойнтер за пъдпъдък е супер. В случай ,че пъдпъдъка си е пръснат по полето и полето е достатъчно голямо,просто пускате кучето и започвате да се кефите... При постоянно ходене на кофти терени ,ловуване на фазан(особено див) и други непривични за пойнтера дейности,стила му се разваля... Поздрави!
 9. Циркулира мълвата ,че един добре познат производител има да черпи
 10. Пойнтерджии, стегнахте ли зверовете за специалката?
 11. Простреляй на 50 метра. После гръмни и на 100, ще видиш ,че няма да има разлика. Когато имах комбинация ,беше простреляна на 50 метра(където трябва да и е сходимоста между двете цеви) и съм имал успешни изстрели по животни на над 120-30 метра с бързомер с 4 моа точка. За да ти е по-лесна прострелката, първо сложи мишената на 25 метра. Гледай да я нагласиш да бие 2-3 см по-високо от прицелната точка. После минаваш на 50 и донастройваш според нуждите. След което пусни по някой и друг куршум на 100,120,150 метра за ориентир. Ще бъде добре да си купиш и различни бренекета и да видиш ,с кои ти е най-добра сходимоста на 50 метра. При мен стреляше най-добре с ротвайл оригинал и бп светло сиво-синкавата гилза(куршум фостър). Поздрави.
 12. Снимка от последния фазански лов за сезона..
 13. Всяка пушка е различна... Вземай рвс ево или лапуа натуралис си цар за всичко...
 14. Най-късото трябва да е 1/2 от опашката. Дълго 3/4. Така е по стандарт.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.