Jump to content
ФОРУМ
  • Наслука!
  • Ловен Сезон 2020

Прострелка на оръжието с ловни куршуми


Recommended Posts

Здравейте колеги,

Изчетох доста информация от форума, но не видях някой да пише при какви температури на въздуха се правят стрелбите. Ще има ли разлика при пробите сега(м.Септември, Октомври) и при температури под нула градуса. На 28.09.08г си прострелвах пушката с различни куршуми( подкалибрени на Бендида, подкалибрени на Балиста, Вандал) и нормални на Уинчестър от 30, 50 и 80м. От 30 и 50м най-добре се представи Уинчестър, а покалибрените даваха разсейки около 20см вдясно със полушока и вляво със шока. На 80м наи - добре се представи Вандал. Пушката е със шокови стеснения 0,25 долна цев и 0,5 горна цев кал.12/70. Ако някой има пушка със такива шокове, да пише с какви куршуми има най-добри попадения, от какви разстояния и при приблизителна температура на въздуха. Купих си куршуми 12кал. на Ротвайлер и ГЕКО(за пръв път виждам такива) и ще ги пробвам и тях и пак ще ви дам информация.

Link to post
Share on other sites

Колега,

Тези куршъми не е ли по добре да се изстрелват през цилиндър т.е никакъв шок.Цевта с по малкия шок не дава ли по дожри резултати?20 см разсейка е малко много.Как стреля? От ръка ли?

Давай малко пове4е инфо за патроните.Колко грама?Магнум ли ?Модел?

Взех едни Уин4естър Бренеке Емералд -34 гр.Уж мини магнум.Ти с такива ли пррави теста?

Link to post
Share on other sites

Стрелбата беше от ръка без опора. Пушката ми е с фиксирани шокове - долна цев 0,25, горна цев 0,5. Куршумите ги купих сега от ловното изложение от щанда на Балиста взех подкалибрени на Полевой(така ми казаха), но не пише никакъв грамаж на куршума.Другите са на Мастер, също от изложението подкалибрени с куршум Гуаланди май се казваше и там няма грамаж. Третият тип куршуми е на Братан, тип Вандал и също не пише никъде колко тежи куршума. Куршумите уинчестър ги имам от 10год, но все оше са без грешка.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.