angel_ov 65 Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Опитах се да направя снимки от терасата, но фото ми не снима добре в тъмното. 50 м около 100 -120м. а на по далечна дистанция въобще не става снимка (не хваща светлината от фенера) това е от 5 етаж на фона на улично осветление обърнете внимание, че точката е квадратна т.е всичката светлина от диода се пренасочва напред Quote Link to post Share on other sites
avdjia 8 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Уважаеми колеги,от скоро започнах да се увличам по лова на хищници на варда и буквално заболях на тази тема.Привържаник съм на по спортсменския лов не искам прибор за нощно виждане,просто искам пред мене да е достатъчно светло и на голямо разстояние през ноща,тъй като съм любител и на бенчрест стрелбата,с кал. 308 съм и на изложението в НДК сега бях впечатлен от един посетител показваш и хвалеш се с два прожектора личи си че са изработвани в някаква работилница.!!За тях сив алуминиев корпус,с около 52 мм предна леща,вградена огромна изпъкнала лупа придържана със скоба от пружинна тел,с акумулаторна кръгла батерия с диод от вътре-единия светеше бяла светлина,другия прожектор червена,като този с червената като му завъртиш корпуса с лупата се появяваше на фокуса квадрат червен с мишена в него.На изложението нямаше такъв никъде по щандовете,но това дето видях като светна с него,мога да кажа,без да обиждам фирмите вносители на луксозни такива диодни прожектори-просто техните пасти да ядат.От НДК терасата,на хотел "Хемус" севиждаха и пукнатините и драскотините по мазилката и прозорците.Нещо невероятно,а изглеждаше доста дървено направен.Исках да ги купя,но каза че не се продавали.Докато обясняваше на другите го чух да казва,че идеята е негова и вземал лупите от оптикс панагюрище.Проверих цяло Панагюрище такава продукция нямат.Впечатлен съм от това.Ще му начертая схема и ще я сканирам да я кача.Просто с какво ли не съм светил,а от миналата година от изложението имам и два 15 ватови диодни прожектори за 800 лв бройкато,не споменавам марката за да не ме обвинят в реклама,но просто бледнеят пред на този господин.Та!!!Някой може ли да ми каже къде ги правят виждал ли е подобно нещо,познава ли човека да ме свърже с него ,че вече втора седмица не мога да спя и мисля само за тях.Наслука на всички!!! set1 1 Quote Link to post Share on other sites
angel_ov 65 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14450 Quote Link to post Share on other sites
lov 262 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 (edited) Е ти намери да му предложиш най калпавия модел. Има модели с по 900 лумена че и по яки. Но това че е с голям светлинен поток не означава че един по слаб няма да свети по надалече. Всичко опира и до рефлектора и фокусировката. Точно такъв е случая с тези двата по средата еднакви корпуси различни по мощност диоди но единия свето на широко а другия е по с по голям фокус в малка точка и надалече. Edited October 5, 2009 by lov Quote Link to post Share on other sites
alexandar_93 293 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.22934 Това е истината! Имам такъв свети повече отколкото можеш да видиш с невъоражено око (200 + метра) диода е поставен отпред на стъклото и свети срещу рефлектора (леко вдлъбнато огледало). Не става за ползване като нормален фенер защото лъча му е много концентриран на 15-20 м свети на 1 кв. м площ. В последно време китайчетата бавят поръчките, ако решите да си поръчвате първо им пишете да ли го имат в наличност иначе голямо чакане пада. Колега да попитам ти като си го поръчал фенера наистина ли доставката е безплатна и с коя фирма са ти го донесли ? Мерси предварително )) Quote Link to post Share on other sites
nedy 37 Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Колега да попитам ти като си го поръчал фенера наистина ли доставката е безплатна и с коя фирма са ти го донесли ? Мерси предварително )) Напълно безплатна, имам 4 поръчки от там.Престигат в пощата и ги носи пощальона или получавам разписка да отида да си ги взема. Но колегата е прав, че нещо май китайчетата взеха да се бавят. Първите 3 престигнаха за 10-12 дни, в момента чакам една платих на 11-ти, на 17-ти ми писаха, че изпращат но още ги няма! Quote Link to post Share on other sites
dimo_atanasov 63 Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 За всички наши приятели: Be Outdoor Get Active www.outdooractivebg.com Quote Link to post Share on other sites
rusiko 1 Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Здравейте колеги, Днес посетих един от варненските оръжейни магазини и там видях този български фенер, наистина се впечатлих. Цената бе доста висока. Има ли някой информация, кой е производителя и някакви телефони за контакти, също и повече инфо за този продукт. mennta 1 Quote Link to post Share on other sites
snipi 162 Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Колеги, помогнете - търся да си купя мощен прожектор. Чувал съм, че Led Lenser са едни от най-добрите и били хит сега. Някой знае ли магазин или фирма, където да ги предлагат? Рос Бул Арм.Виж саита им. ПП Иначе фенера/боиния/ е Jet Beam Raptor 1 с ИдиоТ R2. 500+ ярда.Проверено лично. Quote Link to post Share on other sites
snipi 162 Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 http://talks.guns.ru/forummessage/109/399120-m11178800.html Quote Link to post Share on other sites
stenli_68 1 Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Колеги,даите инфо за фенер Fenix TK 11 R2 /от притежатели на този фенер/.Интересува ме става ли за подцевен,на какво разстояние свети,има ли зарядно и батерий за него,тактически кабел със спусък и естествено цени.Другият на който съм се спрял е Nextorch T9.Имах възможност да го видя как свети. Quote Link to post Share on other sites
shadow grass 880 Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Колеги,даите инфо за фенер Fenix TK 11 R2 /от притежатели на този фенер/.Интересува ме става ли за подцевен,на какво разстояние свети,има ли зарядно и батерий за него,тактически кабел със спусък и естествено цени.Другият на който съм се спрял е Nextorch T9.Имах възможност да го видя как свети. Колега FENIX нямам,но такъв искам да си купя,защото е с диод и ми го похвалиха някои колеги!Имам NEXTORCH Z 9 и не свети зле,но крушките са с много малък живот.Оригиналната ми изгоря след няколко светвания и си купих от VIP-а две.Не ми е горяла друга,но всеки път като натисна спусъка не съм сигурен дали ще светне. Nextorch-а свети до 100-120 м,а за FENIX-a казват че осветява добре дори и на 200. Quote Link to post Share on other sites
ezekiel 28 Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Не знам за Феникса, ама този в мойте ръце свети над 300 метра: Quote Link to post Share on other sites
Nanski 1,625 Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Не знам за Феникса, ама този в мойте ръце свети над 300 метра: Колега дай подробности, размери батерии става ли за монтиране на пушле. Цена и тн. Quote Link to post Share on other sites
ezekiel 28 Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 45 лв 3 х ААА батерии Има вариант за стойка за пушка (10 лв). Няма удължен спусък. Подробности Quote Link to post Share on other sites
Nanski 1,625 Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 45 лв3 х ААА батерии Има вариант за стойка за пушка (10 лв). Няма удължен спусък. Подробности Колега, дали имат разлика с този Quote Link to post Share on other sites
ezekiel 28 Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Не знам колега. Зависи от диода. Не знам колко свети цитирания от теб. Има на битака и при китайците в Илиенци в същия корпус (цена около 10 лв.), но светят на не повече двадесетина метра. Требе да се проба... Quote Link to post Share on other sites
Pheonix 1 Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Колега дай подробности, размери батерии става ли за монтиране на пушле. Цена и тн. Фенерчето е страхотно!!!Ползвам го с флоберката(за хищници) на 100 метра ясно различавам лисиците и кучетата...На по-голяма дистанция не съм го ползвал...а и няма смисъл с .22-то Поздрави. Quote Link to post Share on other sites
rim 20 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Ето го моя . Превръща ноща не в светлина ... В ден Quote Link to post Share on other sites
rim 20 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 (edited) От този халоген по мощно ? Edited January 18, 2010 by rim Quote Link to post Share on other sites
ezekiel 28 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 (edited) Хитро измислено решение, предполагам, че си го патентовал? Edited January 18, 2010 by ezekiel Quote Link to post Share on other sites
garry 864 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 По закон лова започва и свършва със слънцето, другота си е бракониерство Та като светнеш с противовъздушния прожектор през 3 планини в четвърта ще те видят Quote Link to post Share on other sites
Пламен Керчев 18 Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Вече съм притежател на фенерче Led Lenser L7 и мога да кажа, че съм приятно изненадан.Това което пиде си е истина, свети до 200 м. Quote Link to post Share on other sites
rim 20 Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 По закон лова започва и свършва със слънцето, другота си е бракониерство Та като светнеш с противовъздушния прожектор през 3 планини в четвърта ще те видят На варда за хищници как се ловува ? Quote Link to post Share on other sites
рай69 0 Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Вече съм притежател на фенерче Led Lenser L7 и мога да кажа, че съм приятно изненадан.Това което пиде си е истина, свети до 200 м. Колега ако може подробности за фенера.От къде точно го поръча и евентуално на каква цена ти излезе.Благодаря предварително и наслука с хищниците. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts