Jump to content
ФОРУМ
  • Наслука!
  • Ловен Сезон 2020

Вашите ножове.


Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ето едно ножле,което завърших днес.Стомана 4х13 и дръжка от биволски рог,кожа и кост!

Новата придобивка, майсторът е Тошко:

Posted Images

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Какво вие мнението колеги за тези " ножлета " стомана S-290 твърдост по данни на производителя 70 HRC. :sword::sword:

Хубави са ножовете колега.....режат яко... ама и цената си я бива,като гледам 10-те най-добри ножа за миналата година - тези не са между тях http://gearpatrol.com/2015/01/19/10-best-fixed-blade-knives/

Link to post
Share on other sites

Доколкото си спомням твърдостта по HRC е от 20 до 67, но след като производителя дава 70 ....

Както и да е направо страхотен ряз !!! Дано имаш възможност и да ползуваш ножа на някоя слука !!!

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Гледам е засегната темата за ножовете на Бирюков, те и такива животни лазят из наше село :

Link to post
Share on other sites
  • 9 months later...

Колега Гошо, как се казваше онзи монголски овен / или нещо такова / от което ми направи дръжката и целия нож??

Link to post
Share on other sites
  • 8 months later...

Мерки и теглилки:
Обща дължина: 245 мм
Дължина на острието: 125 мм
Дебелина на острието в основата: 4 мм.
Стомана: D2 /закалена на 59-60 HRC/
Тегло на ножа: 149 гр.
Материал ръкохватка: къдрава бреза и месинг
Кания: черна естествена кожа
Сделано в Русия

038308923.jpg?r=0
038308924.jpg?r=0
038308927.jpg?r=0
038308926.jpg?r=0
038308922.jpg?r=0

Link to post
Share on other sites

Мерки и теглилки:
Общата дължина на ножа е 245 милиметра, дължината на остриеjf е 125 милиметра, а дебелината му в основата е 4 милиметра. Ръкохватката е с месингов гард и помел, като дървото по средата е орех. Материалът на острието е легиран булат с твърдост според сайта на майстора 60-62 единици по Рокуел. Канията е от кафява естествена кожа с подвеска.

038310696.jpg?r=0
038310688.jpg?r=0
038310694.jpg?r=0
038310691.jpg?r=0
038310697.jpg?r=0
038310690.jpg?r=0

Link to post
Share on other sites

Мерки и теглилки: Обща дължина на ножа - 255 милиметра, острието е с дължина 135 милиметра, а дебелината в основата е 3,5 милиметра. Материалът на ръкохватката е къдрава бреза и месинг. Канията е от черна естествена кожа в етно северен стил. Материал на острието - инструментална стомана Х12МФТ според сайта на производителя закалена на 60-61 единици по Рокуел. Теглото на ножа – 175 грама. Сделан в Русия.

038318426.jpg?r=0
038318423.jpg?r=0
038318431.jpg?r=0
038318432.jpg?r=0
038318429.jpg?r=0
038318430.jpg?r=0
038318427.jpg?r=0

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...
  • 1 month later...

аз си ги поръчвам директно на майсторите ... ако реша да си купя някога фабричен нож - има интернет (предпочитам европейски сайтове)

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...

Острие - Фосилна дамаска стомана (не помня съставните материали), с клин от 52100. Зоново калена около 59.

Дръжка - Двуцветен корен от орех с инкръстации от мед и полимер.

Гард - Мед с инкрустации.

Кания - Телешки бокс.

Размери - От снимката.

Майстор - Баш Майстора на дамаска! И Георги Петров на канията.

Цена - Като за хубав нож! И да я кажа, нищо не значи! Втори такъв няма! За сега ножа не се продава.

Впечатления - Добре се справя с пържолите. Още не съм го пробвал на прасчо, но според майстора, няма да има проблем.

484-1.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
На 23.10.2018 г. at 0:10, митьо написа:

Острие - Фосилна дамаска стомана (не помня съставните материали), с клин от 52100. Зоново калена около 59.

Дръжка - Двуцветен корен от орех с инкръстации от мед и полимер.

Гард - Мед с инкрустации.

Кания - Телешки бокс.

Размери - От снимката.

Майстор - Баш Майстора на дамаска! И Георги Петров на канията.

Цена - Като за хубав нож! И да я кажа, нищо не значи! Втори такъв няма! За сега ножа не се продава.

Впечатления - Добре се справя с пържолите. Още не съм го пробвал на прасчо, но според майстора, няма да има проблем.

484-1.jpg

Един от най-добрите е в правенето на дамасковите ножове в България и ТО му е на ниво...Но не мога да кажа,че е баш майстор на дамаска :)

А иначе ножа наистина е хубав и качествен.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.