Добре дошли във форума На Лов

Регистрирайте се сега за получите достъп до всички функции. След регистрация, вие ще можете да публикувате нови теми или да отговаряте на вече съществуващите. Ще можете да настроите вашия профил, да си качите профилна снимка, да получавате репутация и да използвате лични съобщения с останалите потребители. Това съобщение ще изчезне след като влезете в профила си.

OLIAVI64

РЕЦЕПТИ за ЛУКАНКИ;ПАСТАРМИ;КОЛБАСИ от диво

Колеги имам много месо в фризерите , 6 прасета и кам 10-на сурни

моля дайте предложения и рецепти За луканки пастарми и колбаси

предварително благодаря

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Колеги имам много месо в фризерите , 6 прасета и кам 10-на сурни

моля дайте предложения и рецепти За луканки пастарми и колбаси

предварително благодаря

Правят се както обикновените луканки само добавяш + 20 % сланина от дом. прасе ... За пастрмата промени не се правят...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Правят се както обикновените луканки само добавяш + 20 % сланина от дом. прасе ... За пастрмата промени не се правят...

Да

де но ако зная как да правя и обикновенните ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Да

де но ако зная как да правя и обикновенните 8)

Нарязва се месото на парчета - колкото да ги поема месомелачката и се слагат в някаква тава която е малко под наклон и се поръсват с сол ,остава се да престои една нощ ,солта дръпва водата от месото и се сцежда в ниския край на тавата... подправки- ч.пипер,кимион,чубрица, и каквото друго обичаш ,аз слагам и лют червен пипер .... прочети тук

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/babek

Редактирано от jovani62

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Нарязва се месото на парчета - колкото да ги поема месомелачката и се слагат в някаква тава която е малко под наклон и се поръсват с сол ,остава се да престои една нощ ,солта дръпва водата от месото и се сцежда в ниския край на тавата... подправки- ч.пипер,кимион,чубрица, и каквото друго обичаш ,аз слагам и лют червен пипер .... прочети тук

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/babek

Благодаря колега

сте го пробвам веднага

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Колеги имам много месо в фризерите , 6 прасета и кам 10-на сурни

моля дайте предложения и рецепти За луканки пастарми и колбаси

предварително благодаря

Много ми е интересно какъв е този животински вид "сурна". Или е някой нов за нашите географски ширини или си бракониерствал доста.

П.П. Е за това нямаме дивеч!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Много ми е интересно какъв е този животински вид "сурна". Или е някой нов за нашите географски ширини или си бракониерствал доста.

П.П. Е за това нямаме дивеч!

Колега Спри, Огледай се и тогава пиши;

Това въобще не е от нашиге ширини.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се сърдечно на колегата, но в последно време водя доста спорове относно сърните в дружинката ми, така че само като чуя "сърна-месо-банкет" и съм готов да гръмна някого.

Поздрави и много трофейни сръндаци!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Извинявам се сърдечно на колегата, но в последно време водя доста спорове относно сърните в дружинката ми, така че само като чуя "сърна-месо-банкет" и съм готов да гръмна някого.

Поздрави и много трофейни сръндаци!

:friends: приемам.А пи6а сурна заради клавиатурата немска е и не зная много букви как се пи6ат

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Колеги имам много месо в фризерите , 6 прасета и кам 10-на сурни

моля дайте предложения и рецепти За луканки пастарми и колбаси

предварително благодаря

Колега ето една рецепта за пастарма.из4истваж месото от жилите тластините или лоита,слага6 в кофа или друг сад танак слои морска сол,после слага6 отгоре из4истеното месо и така докато то свар6и,на краиа посладниа слои да е сол,налива6 вода докато се покриат компонентите и остава6 да престои 1 деноно6тие,след това вади6 месото измива6 го и

го овалва6 в подходиа6та подправка,зака4а6 го на сен4есто и проветриво миасто и след 10 14 дни е готво за консомациа.Ако има вапроси 6те казе6.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Колега ето една рецепта за пастарма.из4истваж месото от жилите тластините или лоита,слага6 в кофа или друг сад танак слои морска сол,после слага6 отгоре из4истеното месо и така докато то свар6и,на краиа посладниа слои да е сол,налива6 вода докато се покриат компонентите и остава6 да престои 1 деноно6тие,след това вади6 месото измива6 го и

го овалва6 в подходиа6та подправка,зака4а6 го на сен4есто и проветриво миасто и след 10 14 дни е готво за консомациа.Ако има вапроси 6те казе6.

Благодаря много колега. Имам само вапрос става ли с цял сарне6ки бут или малак бут от диво прасе

Редактирано от OLIAVI64

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Благодаря много колега. Имам само вапрос става ли с цял сарне6ки бут или малак бут от диво прасе

От прасе нестава пастарма поне тека знам от други ловци !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за, което ме пита6 ти се казва филе Елена или бут по Еленски,при него технологиата е савсем друга и разли4на от тази на пастармата,пар4етата за пастармата трабва да са около 3,4 на7,8см за да може да исахнат добре отван и отватре.А в отговор на колегата ИЖ ,ниама никакав проблем за свинското стига да е изследвано добре.УСПЕХ с деликатесите...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Това за, което ме пита6 ти се казва филе Елена или бут по Еленски,при него технологиата е савсем друга и разли4на от тази на пастармата,пар4етата за пастармата трабва да са около 3,4 на7,8см за да може да исахнат добре отван и отватре.А в отговор на колегата ИЖ ,ниама никакав проблем за свинското стига да е изследвано добре.УСПЕХ с деликатесите...

ясно имам рецептата сте направя филе елена

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
От прасе нестава пастарма поне тека знам от други ловци !!!

Малкия донеси 1 бут да видим дали нестава

ако не стане ще го изядем пак не се притесняваи

Mavrov хареса това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Малкия донеси 1 бут да видим дали нестава

ако не стане ще го изядем пак не се притесняваи

Струва ми се , че малкия е по голям от теб.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване