OVER 7 Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 ааа нема да се отказваш да опитваш ,всичко се постига с постоянство ,ако си достатъчно настоятелен може да натаковаш и английската кралица .Късмет и наздраве , зная че имаш страхотно вино. Quote Link to post Share on other sites
iliyanpitbul 586 Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 ааа нема да се отказваш да опитваш ,всичко се постига с постоянство ,ако си достатъчно настоятелен може да натаковаш и английската кралица .Късмет и наздраве , зная че имаш страхотно вино. че имам вино-имам,че е хубаво и това е вярно,но кажи на лични от къде се познаваме,че вече май станаха много вършитбите и се бъркам,а аз ще добавя и сухо мезе към виното. Quote Link to post Share on other sites
OVER 7 Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 сигурен съм че и мезето ще е на ниво ама сега съм много надалече.Айде другата зима живот и здраве а аз ще се постарая да се реванширам,сега вярвам се сещаш . Quote Link to post Share on other sites
дублето 136 Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Преди повече от 15 г. казах на мърморещага си съпруга, че ако се спомине в петък, ще я сложа във фризера и погребението ще е във вторник. От тогава мир и любов. А когат синът ни стана ловец, преди 5-6 г., сега става рано преди нас и ни подготвя материалното осигуряване за след лова.Е, понякога мърмори като разбере какви са разходите за боеприпаси ( особено за прелетния дивеч ), но още малко и ще свикне. Quote Link to post Share on other sites
Хънтър 58 7 Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Аз станах сравнително късно ловец и в къщи беше страшен проблем! Работата ми е свързана с много пътуване, от 20 години в събота и неделя по начало съм рядко със семейството. Но откакто хванах пушката, съвсем ме няма! Известно време хвърчаха искри, но после седнахме и се разбрахме с половинката. Няма мъж и жена без хоби! Част от приятелите ни по--близки или далечни не излизат от кръчмите, други въртят по две- три любовници, трети обичат хазарта! Моето хоби общо взето е най-здравословно и поносимо финансово за семейството! /Една засукана чужда булка определено е по-скъпа от ловен излет!/ Отгоре на всичко лова не накърнява и семейната чест! Та така се постигна консенсус! При откриването жената ми хвърля менче с вода, на всеки лов ме изпраща сутрин! Е, не се научи да скубе и дере! Пък и дивеча готвя предимно аз! Но това също е част от ловджийския кеф! [email protected]@ 1 Quote Link to post Share on other sites
Jasho 32 Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Да се вкюча и аз в темата, нищо, че е позамраяла... Аз проблем с мърморенето нямам, а и жената може да плете, така че и аз ходя спокоен . Ама сега ми идва на ум докато пиша, това да не е било до сега само зарибявака, защото ще правя сватба през есента. Щото съм чувал, че нещата след венчавката се променяли... Иначе жената съм я запалил по риболова и за там пък съвсем нямам проблеми...даже се сърди ако не ходим. Сега правя опити да я увлека и по лова ама нещо удрям на камък (за момента). Но и да не се запали по лова, на мен ми стига, че не се сърди като ходя, а и сама оправя всичкия пернат дивеч- дере патки, корми, чисти...нямам проблеми. Даже ми купи и сигнална жилетка да не ме гръмнат (да не дава Господ ) по грешка!!! Абе как да не я обичам такава жена!!! Хайде със здраве и Ви желая и Вашите жени да Ви разбират така!!! tsd and nasko9861 2 Quote Link to post Share on other sites
С.Иванов 174 Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Да се вкюча и аз в темата, нищо, че е позамраяла...Аз проблем с мърморенето нямам, а и жената може да плете, така че и аз ходя спокоен . Ама сега ми идва на ум докато пиша, това да не е било до сега само зарибявака, защото ще правя сватба през есента. Щото съм чувал, че нещата след венчавката се променяли... Иначе жената съм я запалил по риболова и за там пък съвсем нямам проблеми...даже се сърди ако не ходим. Сега правя опити да я увлека и по лова ама нещо удрям на камък (за момента). Но и да не се запали по лова, на мен ми стига, че не се сърди като ходя, а и сама оправя всичкия пернат дивеч- дере патки, корми, чисти...нямам проблеми. Даже ми купи и сигнална жилетка да не ме гръмнат (да не дава Господ ) по грешка!!! Абе как да не я обичам такава жена!!! Хайде със здраве и Ви желая и Вашите жени да Ви разбират така!!! Лъжеш,кой ти плете вече чорапи и пуловери,само бабите плетат ама и те вече взимат да се отказват. Quote Link to post Share on other sites
Jasho 32 Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Лъжеш,кой ти плете вече чорапи и пуловери,само бабите плетат ама и те вече взимат да се отказват. Не искам да спамя темата, ама кой каза че плете пуловери , тя си плете нейни си там шалове и жилетки. А относно чорапите си ги плета сам, за щото тя не може да плете с пет куки . Въпреки, че съм любител и ползвател на всички нови материи и системи (имам предвид в дрехите и обувките), като си ида на вилата пред камината ми е по кеф да си обуя вълнените чорапи и да си облека елече, от колкото да стоя с полар и термочорапи Въпрос на лично усещане и предпочитание, но стига толкова . Поздрви и ! Явор Quote Link to post Share on other sites
Forestar 227 Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Лъжеш,кой ти плете вече чорапи и пуловери,само бабите плетат ама и те вече взимат да се отказват. Стоене, у Търновско всички булки могът да плитът.... Е могат и другуто, но предпочитат когато сме на лов да плитът, щото не знаят кога ша са прибирем и накъде ша ни е накривена капата.... Sandanski 1 Quote Link to post Share on other sites
iscren 83 Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Да се вкюча и аз в темата, нищо, че е позамраяла...Аз проблем с мърморенето нямам, а и жената може да плете, така че и аз ходя спокоен . Ама сега ми идва на ум докато пиша, това да не е било до сега само зарибявака, защото ще правя сватба през есента. Щото съм чувал, че нещата след венчавката се променяли... Иначе жената съм я запалил по риболова и за там пък съвсем нямам проблеми...даже се сърди ако не ходим. Сега правя опити да я увлека и по лова ама нещо удрям на камък (за момента). Но и да не се запали по лова, на мен ми стига, че не се сърди като ходя, а и сама оправя всичкия пернат дивеч- дере патки, корми, чисти...нямам проблеми. Даже ми купи и сигнална жилетка да не ме гръмнат (да не дава Господ ) по грешка!!! Абе как да не я обичам такава жена!!! Хайде със здраве и Ви желая и Вашите жени да Ви разбират така!!! Браво бре,пък аз си мислех,че само мойта е такваз Вдигна ми 11 гъски,апортира ми ги и ми направи 33 буркана Абе малко се чудех,дали да не го напиша в жълта фланелка,ама истината е такава Quote Link to post Share on other sites
Jasho 32 Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Браво бре,пък аз си мислех,че само мойта е такваз Вдигна ми 11 гъски,апортира ми ги и ми направи 33 буркана Абе малко се чудех,дали да не го напиша в жълта фланелка,ама истината е такава Е, на това мога само да му кажа едно "хвала на таквизи булки" и "Дай Боже всеки му..."!!! Quote Link to post Share on other sites
tina1209 353 Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 Лъжеш,кой ти плете вече чорапи и пуловери,само бабите плетат ама и те вече взимат да се отказват. Бре,че ирония.Моята професия е да плета,а събота и неделя ходя на лов.Хубавото е,че няма как "жена ми " да ми мрънкаИначе си е до човека.Ако съпругът(съпругата)е по скоро твой другар,то винаги може да ти влезе в положение,независимо дали обичаш лова,риболова,плетките,баровете....Всеки човек има право да разпусне.А и който е решил- със или без скандали,пак отива,дори и за"кръшкането" се отнася.Аз на моя му казах.."Искаш ме-приеми хобито ми,не искаш ме..-довиждане..това съм аз,такава съм.."....-мъже да искаш..Интересното е,че ме финансира да ме "няма" събота и неделя,та се замислих...май едва ли е хванал плетката....Поздрави Kostadin 64, Sandanski and nasko9861 3 Quote Link to post Share on other sites
the saint 386 Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Приятел ми се обажда за оргарнизирано разбиване в "слатинската" кръчма. Отказах, с изречението " не мога, утре съм на лов". Моята чу диалога, сви веждите и ме попита, наистина ли е толкова важен за мен лова. След отговора ми нещата се прмениха. Сега в събота, аз на лов, тя с приятелки (не може да плете). По темата за това, колко лесно ловеца става елн и показах червената точка на бързомера, обясних и защо се нарича бързомер и и разказах вица защо в индия има много малко разводи...това майтап.. Другото е, че е мноооого жалостива и трудно я научих да ми казва наслука, вместо бягайте животни... Quote Link to post Share on other sites
Cold 91 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 (edited) Стоене, у Търновско всички булки могът да плитът.... Е могат и другуто, но предпочитат когато сме на лов да плитът, щото не знаят кога ша са прибирем и накъде ша ни е накривена капата.... Ама предполагам и вие си знаете , че на прибиране като ги видите да ви чакат с "дръвце" в ръцете - хич не им дреме накъде ви е капата ! Edited November 27, 2014 by Cold tina1209 1 Quote Link to post Share on other sites
Sandanski 503 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Ама предполагам и вие си знаете , че на прибиране като ги видите да ви чакат с "дръвце" в ръцете - хич не им дреме накъде ви е капата От личен опит ли го пишеш това,колега? Quote Link to post Share on other sites
Cold 91 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 От личен опит ли го пишеш това,колега? Това е народна мъдрост . Там винаги има капка истина. Колега. Quote Link to post Share on other sites
the saint 386 Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Днес гледах някакво предаване. Бистриха разни сватби. На въпроса за най- щурия случай по време на сватба, сватбената агентка отговори- младоженеца закъсня с няколко часа.... Пича бил на лов... Та, желязото най- добре се кове, докато е горещо косьо лазаров, Илиян Недялков and krras 3 Quote Link to post Share on other sites
victorio 359 Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Преди да стана ловец бях запален риболовец. Не, че сега не съм, но по време на "ловния сезон" не се сещам за въдицата. Та деня,преди да се оженя естествено бях за щука на баластиерите край София. Слънцето вече залязваше, беше тихо наоколо и напрегнато в душата ми не само заради съсредоточаването над риболова. По едно време,както се бях умислил, забелязах,че тапата я няма. Засекох , поборихме се малко с въдицата и кепа и измъкнах една щука около два килограма някъде. Доволен я сложих в живарника, кръстих я "последната ергенска щука" и почнах бавно да събирам такъмите. Гледайки обаче щуката през мрежата на живарника нещо взе да ме гложди отвътре....Помислих си : какво ли е да ти отнемат свободата? Дали след утрешния ден няма аз да съм на мястото на щуката, когато искам да отида на излет, а "новата обстановка" не позволява? Сетих се и за една стара,детска приказка, където се изпълняваха желания "По заповед на щуката". Извадих внимателно щуката от живарника / тя се беше поуморила от опитите да се измъкне / и докато я гледах как се отдалечава под водата казах тихо на глас: " По заповед на щуката искам и от утре нататък пак да имам свободата да ходя на риба когато поискам". Дали ме чу щуката не знам или може би съм имал късмет в избора ми за "утрешния ден", но до сега,когото поискам съм на любимите ми ловни и риболовни места, често с човека, с когото споделих свободата си . izi 1991, 100-янов, Наско Хвойнев and 6 others 9 Quote Link to post Share on other sites
Popular Post kartechar 34 Posted July 2, 2015 Popular Post Report Share Posted July 2, 2015 Темата не е във възход, но не можах да се стърпя да изкажа сърдечната си признателност на моята съпруга за съпричастността й към моето ловно увлечение и търпението й вече 20 години! За 50-годишния ми юбилей бях сюрнризиран от нея и дъщеря ми с този сладкарски шедьовър! Dombi, Ivan Iojev, [email protected]@ and 21 others 24 Quote Link to post Share on other sites
4e4i 487 Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 Всичките ми познати и съпругата ми знаят че почне ли лова аз съм там. Quote Link to post Share on other sites
Cold 91 Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 Темата не е във възход, но не можах да се стърпя да изкажа сърдечната си признателност на моята съпруга ..... Случая при мен е аналогичен ... почти..., обаче "дивеча" е по симпатичен! JOR8, Kostadin 64, Bat Geca Loveca and 1 other 4 Quote Link to post Share on other sites
chocho 530 Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Не сте прави да обвинявате жените,просто работата ви с тях не е на ниво.Първо жените се и започвате да обработвате докато стигне до там вие ставате ловец а тя ви подарява пушката..Понеже лятото не се ходи на лов я водите за риба на язовира и и подарявате ,,такъми" след което в свободното време тя ви подканя,че денят е прекрасен да сте на брега.Съответно желанието се изпълнява .Когато започне сезонът ви напомня както сега на мене да не забравя да си взема ,,бонбоните". :hihi: Kostadin 64 1 Quote Link to post Share on other sites
kartechar 34 Posted August 3, 2015 Report Share Posted August 3, 2015 Случая при мен е аналогичен ... почти..., обаче "дивеча" е по симпатичен! Дай Боже всекиму такъв улов! Ама то дивеч - каквото излезне, такова... Чини ми се обаче, колега, че си ловувал подборно за такъв трофей! Quote Link to post Share on other sites
Cold 91 Posted August 3, 2015 Report Share Posted August 3, 2015 Дай Боже всекиму такъв улов! Ама то дивеч - каквото излезне, такова... Чини ми се обаче, колега, че си ловувал подборно за такъв трофей! Не може да се докаже! Ама знам ли ? Може идеята за тортата от подобни подозрения да се е зародила?! Quote Link to post Share on other sites
САПУНЯ 205 Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Първата година-голям зор"Никъде няма да ходиш".След 2-3г."Върви ама събота вечерта ще си дойдеш".След 5г."Въри на майната си и хич не се връщай". Ами гоблена смята ли се за плетиво? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts