Добре дошли във форума На Лов

Регистрирайте се сега за получите достъп до всички функции. След регистрация, вие ще можете да публикувате нови теми или да отговаряте на вече съществуващите. Ще можете да настроите вашия профил, да си качите профилна снимка, да получавате репутация и да използвате лични съобщения с останалите потребители. Това съобщение ще изчезне след като влезете в профила си.

ВЪЛКЪТ

Оправяне на ракия

Ако някой знае начин за оправяне вкуса на загоряла ракия моля да сподели. :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:( Лошо, много лошо... Май само преварка. Но трябва да я смесиш с повече друг(готов вече) материал. Дори и при преваряването аромата от старата се предава(макар и по-слабо). Стискам ти палци да намериш начин, че най е лошо да развалиш ракия срещу празници... Макар, че едва ли има къща без резерви. ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голям проблем.... :(, Аз имах 15 л. разреждах с еснция, препичах, пак разреждах с есенция- 4 пъти и нищо смърди и си е е... мамата и дори на загоряла с есенция. Спасението е само едно по литър - два в нова пращина. Иначе - местни алкохолици и продажба под себестойността. Успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ако някой знае начин за оправяне вкуса на загоряла ракия моля да сподели. :(

...някои опитват с активен въглен...

...аз бих я раздал на ...,,прогорелци''... ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

миризмата на загоряло не се оправя ....или поне не може да се оправи напълно....ползвай я за разтривки....или топи в нея краката на малки пуйчета за да ги затопляш :(

Редактирано от Даниел Йорданов

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даваш я на половин цена на местните алкохолици и си готов.Ако не ще разтриваш жената с нея.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитай с 25% амонячен разтвор. Отдели малко количество и с добавяне на по капка пробвай дали ще се изчисти вкуса. Горе долу капка на литър. Ако да запомни колко капки на какво количество. Не прекалявай защото може да побелее и да замирише на амоняк. А местните алкохолици все са си там няма да ти избягат.

Редактирано от Jet

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с амоняка и активния въглен го прочетох в една книжка и ще го пробвам.Ракията не е много прегоряла а съвсем леко се долавя дъх след като се преглътне.Дано се оправи че става въпрос за 60л дюлева :eusa_think:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
...някои опитват с активен въглен...

...аз бих я раздал на ...,,прогорелци''... :lol:

давай.... :D да я мориме..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Това с амоняка и активния въглен го прочетох в една книжка и ще го пробвам.Ракията не е много прегоряла а съвсем леко се долавя дъх след като се преглътне.Дано се оправи че става въпрос за 60л дюлева :lol:

АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!! И дюлева.... И 60 л. .... Бих си изял ташаците брат..Как стана тая..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
...някои опитват с активен въглен...

...аз бих я раздал на ...,,прогорелци''... :lol:

.....да я преправям и ...да ти я продам :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск да потвърдя думите на един мой критикар във форума, че съм бил "на всяко гърне мерудия" ще дам още едно мнение....казана обикновено загаря когато кашата е гъста ,огъня- много силен ,а на дъното на казана не е сложена слама....Ракията трайно се вмирисва а казана се чисти изключително трудно....Възможно е дюлевата каша да е от гъстите и при нея вероятността от загаряне да е по-голяма...Дано колегата оправи тия 60 литра защото си е за яд....Иначе дюлевата/сърбите й викат "дуняча"/ поставям наравно с кайсиевата по аромат....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не може да я управите имам 100 л на промоция и толкоз вино за количества има отсъпка 2% :lol: тел 0897229322

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майката му е само "греана", захарта убива част от горчивия вкус.

Ако можеш да си я на правиш де, защото не всеки може да прави "греана" ракиа, а и не всеки може да я пие.

Успех

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не пия вече 12-та година, щот си изпих дозата за този живот :wacko:

Обаче, помня една рецепта за оправяне вкуса на ракията и премахване на вредни съставки:

3-4 зърна калиев перманганат за бутилка ракия, престоява 2-3 дни, прелива се внимателно в друга бутилка, защото на дъното се образува утайка.

Ракията става много мека и пречистена. Пробвайте ...... :p

Редактирано от zkk

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не пия вече 12-та година, щот си изпих дозата за този живот :wacko:

Колега що толкова си бързал бре..... :p:D :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
...някои опитват с активен въглен...

Абе и аз съм чувал за активен въглен,но аз лично не съм пробвал.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ако някой знае начин за оправяне вкуса на загоряла ракия моля да сподели. :D

Ако дефекта е слаб-активен въглен 4-6г/л,първите 2-3 дни трябва да разбъркваш ракията,след това я оставяш в покой за 10-14 дни ,следва внимателно отдекантиране.Имай предвид,че активния въглен ще отнеме и голяма част от дюлевия аромат.Ако обичаш анасонлийка прибави малко анетол.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване