Jump to content

Оправяне на ракия


Recommended Posts

Ако някой знае начин за оправяне вкуса на загоряла ракия моля да сподели. :(

Link to comment
Share on other sites

:( Лошо, много лошо... Май само преварка. Но трябва да я смесиш с повече друг(готов вече) материал. Дори и при преваряването аромата от старата се предава(макар и по-слабо). Стискам ти палци да намериш начин, че най е лошо да развалиш ракия срещу празници... Макар, че едва ли има къща без резерви. ;)
Link to comment
Share on other sites

Голям проблем.... :(, Аз имах 15 л. разреждах с еснция, препичах, пак разреждах с есенция- 4 пъти и нищо смърди и си е е... мамата и дори на загоряла с есенция. Спасението е само едно по литър - два в нова пращина. Иначе - местни алкохолици и продажба под себестойността. Успех!

Link to comment
Share on other sites

Ако някой знае начин за оправяне вкуса на загоряла ракия моля да сподели. :(

...някои опитват с активен въглен...

...аз бих я раздал на ...,,прогорелци''... ;)

Link to comment
Share on other sites

миризмата на загоряло не се оправя ....или поне не може да се оправи напълно....ползвай я за разтривки....или топи в нея краката на малки пуйчета за да ги затопляш :(

Edited by Даниел Йорданов
Link to comment
Share on other sites

Опитай с 25% амонячен разтвор. Отдели малко количество и с добавяне на по капка пробвай дали ще се изчисти вкуса. Горе долу капка на литър. Ако да запомни колко капки на какво количество. Не прекалявай защото може да побелее и да замирише на амоняк. А местните алкохолици все са си там няма да ти избягат.

Edited by Jet
Link to comment
Share on other sites

Това с амоняка и активния въглен го прочетох в една книжка и ще го пробвам.Ракията не е много прегоряла а съвсем леко се долавя дъх след като се преглътне.Дано се оправи че става въпрос за 60л дюлева :eusa_think:

Link to comment
Share on other sites

Това с амоняка и активния въглен го прочетох в една книжка и ще го пробвам.Ракията не е много прегоряла а съвсем леко се долавя дъх след като се преглътне.Дано се оправи че става въпрос за 60л дюлева :lol:

АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!! И дюлева.... И 60 л. .... Бих си изял ташаците брат..Как стана тая..

Link to comment
Share on other sites

С риск да потвърдя думите на един мой критикар във форума, че съм бил "на всяко гърне мерудия" ще дам още едно мнение....казана обикновено загаря когато кашата е гъста ,огъня- много силен ,а на дъното на казана не е сложена слама....Ракията трайно се вмирисва а казана се чисти изключително трудно....Възможно е дюлевата каша да е от гъстите и при нея вероятността от загаряне да е по-голяма...Дано колегата оправи тия 60 литра защото си е за яд....Иначе дюлевата/сърбите й викат "дуняча"/ поставям наравно с кайсиевата по аромат....

Link to comment
Share on other sites

Ако не може да я управите имам 100 л на промоция и толкоз вино за количества има отсъпка 2% :lol: тел 0897229322

Link to comment
Share on other sites

Майката му е само "греана", захарта убива част от горчивия вкус.

Ако можеш да си я на правиш де, защото не всеки може да прави "греана" ракиа, а и не всеки може да я пие.

Успех

Link to comment
Share on other sites

Аз не пия вече 12-та година, щот си изпих дозата за този живот :wacko:

Обаче, помня една рецепта за оправяне вкуса на ракията и премахване на вредни съставки:

3-4 зърна калиев перманганат за бутилка ракия, престоява 2-3 дни, прелива се внимателно в друга бутилка, защото на дъното се образува утайка.

Ракията става много мека и пречистена. Пробвайте ...... :p

Edited by zkk
Link to comment
Share on other sites

Аз не пия вече 12-та година, щот си изпих дозата за този живот :wacko:

Колега що толкова си бързал бре..... :p:D :D

Link to comment
Share on other sites

Ако някой знае начин за оправяне вкуса на загоряла ракия моля да сподели. :D

Ако дефекта е слаб-активен въглен 4-6г/л,първите 2-3 дни трябва да разбъркваш ракията,след това я оставяш в покой за 10-14 дни ,следва внимателно отдекантиране.Имай предвид,че активния въглен ще отнеме и голяма част от дюлевия аромат.Ако обичаш анасонлийка прибави малко анетол.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.