Добре дошли във форума На Лов

Регистрирайте се сега за получите достъп до всички функции. След регистрация, вие ще можете да публикувате нови теми или да отговаряте на вече съществуващите. Ще можете да настроите вашия профил, да си качите профилна снимка, да получавате репутация и да използвате лични съобщения с останалите потребители. Това съобщение ще изчезне след като влезете в профила си.

Ton4o_84

Как се прави водка

Дано не греша раздела!!

Инатересува ме как се прави водка в домашни условия. Интересуват ме продукти, пропорции, методи, време на ферманетация, варене, смесване на количествата спирт с другите продукти.

Въпросът ми е сериозен и се надявам да се придържате строго по темата :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Томов, благодаря за включването!!! Изгледах някой друг филм, но точно този не съм гледал. Учудва ме, че никой не пие това питие и вече губя надежда в очакването да се появи някой народен технолог :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, Имаш ЛС :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Томов, благодаря за включването!!! Изгледах някой друг филм, но точно този не съм гледал. Учудва ме, че никой не пие това питие и вече губя надежда в очакването да се появи някой народен технолог :D

Тези които не пият ВОДКА не разбират нищо от алкохол... :D

Аз лично съм глям фен на нейно величество "ВОДКА". Пил съм много видове и марки но за най - добра мога да коронясъм ето тази канадска госпожа post-10373-1281273682_thumb.jpg

Отличава се с много мек и приятно галеща небцето кадифенна нежност. Абе с една дума за мен е водка № 1. Единственото и лошо нещо е цената от около 80 USD за 750 mL

Ето и малко по - вече за Iceberg Vodka

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Здравей, Имаш ЛС :D

Ако не е тайна и знаеш някоя рецепта,сподели я с нас!Ще ти бъдем много благодарни! :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

pogo, да не би да я правят наистина от айсберги тази водка, защото виж как си баха напазарили лед в едни торби :D. Подобна "мека" немска водка ми преложиха в едно заведение на цената на българска :D, нежна беше, но нещо не ми допадна и даже се ядосах малко.

Сега си взех от интерес една много странна марка молдовска водка Back in USSR се казва и не е като търговището да изпия 300мл и да не си личи особено, ами правя две малки казашки чашчици и вече ме е позамотала и едвам отидох на работа :D

Ето за какво говоря, ако се загледаш във вътрешната част на бутилката има вътрешно лице на задния етикет което е звезда със сърп и чук и под нея жълти ръце държащи сърп и чук ;)

back-in-ussr315.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Дано не греша раздела!!

Инатересува ме как се прави водка в домашни условия. Интересуват ме продукти, пропорции, методи, време на ферманетация, варене, смесване на количествата спирт с другите продукти.

Въпросът ми е сериозен и се надявам да се придържате строго по темата :D

Имаш ЛС!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Захар съм купил, ще ми докарат 50кила ечемик, малко сода и така, 3 пъти. Пък ако е тайна Вальо твойта рецепта, ми я прати и на мен на лични. :D :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ако не е тайна и знаеш някоя рецепта,сподели я с нас!Ще ти бъдем много благодарни! :D

Здравей колега. Не е тайна а е всеобща "тайна" на народа занимаващ се с този бизнес. По принцип 90% от производството на водката е смес на спирт с вода, много малко производители спазват оргиналната технология по простата причина че един качестве спирт е по евтин и по годен за изработване на много качествена водка...невероятно но факт- причина: дестилацията на високите алкохоли винаги моге да се управлява като качество, докато 40% процентните дестилати си изискват много професионална готовност и техника. С други думи в един качествен спирт има % по малко метилов алкохол. Оргиналната технология не е сложна но изисква опит който и аз нямам. По принцип - ракията се дестилира от плодови захариди които след ферментация се преобразуват в алкохол докато при водката този път преминава през повече процеси... ядки богати на нишесте ( ечемик, жито) се поставят във влажен разтвор където семената покълнват( скорбялата се превръща в захар) добавя се вода и активатор за да започне ферментацията на захарта, след това се дистилира...абе , както казваше мой познат - най напред си правиш бира а после каквото искаш!!! Производствената нормала на една проста водка е 200 страници...Ако си любител на водката(като мен) вземи си качествен спирт и дистилирана вода и не се занимавай с глупости, смесвай 1/1,5 (спирт/вода) и си пйивай без кахър. На създателя на тази тема съм пратил оргиналната рецепта...човека пита и имаше право да получи някаква инфо за въпроса който го вълнува.

ПП. Във водката се добавя 1 чаена лъжица натриев тартарат( по народно му - домашна лимонада без захар) Наливаш в една чашка оцет и я неутрализираш със сода бикарбонат. От получения разтвор( сиво-пепеляв) се взема 1 лъжичка и се разтваря във водката. Целта на тази смес е да създаде неутрална PH среда...Хайде, бързо наздраве че ей сега ще дойдат критиците :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,благодаря ти за изчерпателния отговор и добрия съвет-не съм си и помислял,че може да е толкова завъртяно производството на водка!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Тези които не пият ВОДКА не разбират нищо от алкохол... :)

Да бе .... Една Отлежала Троянска Сливова .

Нищо , че нищо не разбирам :good:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вот О чьом Думает Каждай Алкохолик :good:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Да бе .... Една Отлежала Троянска Сливова .

Нищо , че нищо не разбирам ^_^

Защо забравяш ,,Шопската салата" без нея удоволствието не е пълно нали. :bira::good:8)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееех .... в младите години, 75-85 та, имаше една "Охотничная" с лек нюанс на хвойна, тя най-много ми харесваше, а и "Столичная" не беше менте. Май няма водка, дето да не съм пил в ония години, "Житната" на поляците, също тогава не беше лоша, както и финландката.

Тези три страни са професионалистите на това питие, другото е плагиатство

Правих в пиянските години до 95-та два три пъти водка по рецепта от тогавашното ХФЗ, но откакто станах трезвеник, изхвърлих всички писания. ^_^

Може и жената да е скрила някоя хартийка, тя събира всичко ...... :bira:

ПП. Но пък ето една рецепта за изчистване от метиловия алкохол и омекотяване на всяка спиртна напитка: Пускате в шишето няколко кристалчета калиев перманганат, изчаквате 24 часа и внимателно преливате напитката в друго шише, като внимавате да не размътите утайката :good:

Опитайте ..... гарантирам, че ще останете доволни от новия вкус !!!!!

Редактирано от zkk

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ton4o_84, имах някъде книга с 50 рецепти за домашна водка( на руски или украински)

Ако ги намеря ще ти ги пратя....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата "ognianovec" и инженер-технолог специалност "Вино , пиво и високоалкохолни напитки" така че му напиши ЛС. Вярвам ще свърши работа.

Успех !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване