Jump to content

това чудо armsan


Recommended Posts

 • 6 months later...

Има ли вече колеги, които да притежават тази пушка? Ще съм много благодарен, ако някой запознат с марката сподели мнението си, защото аз до сега не я бях чувал, а си харесах този модел www.armsan.com/ProductDetails.aspx?pid=20 и се колебая дали си заслужава парите или е по-добре да се заложи на познатия STOGER ?

Link to comment
Share on other sites

Преди два часа я държах в един магазин и ми се видя по-добре направена от стожера, който го имаше в същият магазин.

Въпреки че не харесвам турското оръжие бих си взел такава :dance2:

Link to comment
Share on other sites

и аз я виждам, че е направена доста добре, но чакам някой, който е стрелял с нея да сподели впечатления

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

е аз пък съм с армсан от година и половина и съм много доволен, никакви проблеми и при -25 градуса, прецизна е много и автоманиката е перфектна, а за ръжди и такива работи дума да не става.Все пак не случайно имат по 3 години пълна гаранция

Link to comment
Share on other sites

Видях и подържах в ръката си такава но беше луксозно изпълнение,маалко по скъпа около 850лв.Много ми хареса и много добре ми пасна,прикладисто оръжие.Макар да не съм фен на полуавтоматите това оръжие ми грабна окото.

Link to comment
Share on other sites

Доколкото ми е известно Армсан е създадена като марка , след разделянето на двамата братя собственици на АТА. Запазена е линията на оръжията, спазват се стриктно изискванията на лиценза ( Италия, но ще си спестя марката за да не кипнат страстите), машините са основно германски. Постно като информация, но толкоз знам от руските сайтове и турския представителен. Иначе, като за оръжие в тези пари - наравно с АТА, а посветените знаят какво!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

ата е по-добро и по-висок клас оръжие от стожера-има и много по голямо разнообразие от модели

Link to comment
Share on other sites

След като имах Стожер 2000 и бях разочарован от миналата година имам армсан . Моят е комофлажен 76 см цев. една прекрасна пушка . Понеже бях резервиран и хвърлих страшна стрелба до тука към 1500 изстрела . Засечка няма все по добре работи . Според мен също е барната и на външен вид за разлика от много и дори по скъпи полуавтомати. лека и изключително прецизна с бренеке. Аз с магнум не стрелям защото за мен това е един бавен патрон.Само с мини магнум и винаги съм доволен от резултата. За тези пари друго такова качество няма в момента на нашия пазар. Но нека имащите намерение да ползват полуавтомат да знаят че се чистят по често механизмите за да са безотказни и винаги да са смазани с литиева грес.Дори да е и браунинг и берета и бенели и бреда и франчи и германика пак си иска подръжката.СПОКОЙНО ПОЛЗВАЙТЕ АРМСАН НИКОЙ НЕ ДАВА 3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ СЛУЧАЙНО ЗНАЕЙКИ ЧЕ ЗА ТОВА ВРЕМЕ ИМА ХОРА ДЕТО ЩЕ ХВЪРЛЯТ ПО 5000 ПАТРОНА . НАСЛУКА НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

В интерес на истината, много са красиви и пипнати, едни такива шаренки, може би най красиви от турските засега. Лично аз обаче бих заложил на АТА

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Здравейте колеги. От 2 години ловувам с полуавтомат Чърчил 612 А със синтетичен приклад. Пушката е единсвената която притежавам за вмомента. До този момент прострелката и е 250-270 патрона, от номер 10, 9, 5, 00, 2/0, 4/0, 7/0 до 13/0 и бренекета. Патроните с малките номера са предимно SAGA и RIO, а по-големите са S/B, RIO, Yavascalar, Arsenal, B/P и Rotweill.При малките патрони разлика почти няма. При по-големите номера везните клонят към B/P и Rotweill. Пушката стреля много добре с бренекета на разстояния до 90-100 метра. Със сачми е ефективна на разстояния до 50-60 метра. Пробвал съм с полушок и шок и установих, че при 2/0, 4/0 и 7/0 боят на пушката е по концентриран, но при по-големите сачми разликата е почти не осезаема. До този момент пушката няма засечка, но и пък 200-300 патрона според мен не са кой знае колко. Иначе не е тежко оръжие, оксидацията и е матова, цевта е 710 мм, кал. 12/76 и е с газово презареждане. Нека колегите които притежават от повече време такъв полуавтомат [Armsan/Churchill/АТА] да споделят споделят своите наблюдения. И НАСЛУКА колеги :bira:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 9 months later...
 • 1 month later...

Иаз съм с Армсан от тоз сезон.Засега съм гръмнал около 100 патрона, презарежда много звучно, купих я на старите цени с бяла глава и два удължителя на цевите по 5 и 10 см.Приклада е от орех и полуложата,тъмен.

Много прикладиста, само като се изпотя аз и гумения задтилак малко спира прикладването.

Няма нищо общо с инерционния Стожер.

Link to comment
Share on other sites

Помпи на Армсан има, има и в България. Много са сполучливи. Има и специално разработен модел за динамична стрелба с удължител на магазина /8 +1/ . На тестове преди 15 -тина дни на прототипите на спортни модели на помпите, всяко от оръжията отнесе по около 500 патрона в самото състезание по динамична стрелба. Никакви забележки.

За цени и наличности, питай представителите на Армсан в България - Заримекс.

Link to comment
Share on other sites

Това звучи много привлекателно с този удължител сега остава и да има една задоволителна цена и всичко ще си доиде на място :)

Link to comment
Share on other sites

Наистина е много готина, за 810 лв е взех .Италианско не можеш да пипнеш за такава цена.

Пък като гледам какво пишете май половината части на разни евтини италианки са турски с неизвестен майстор.

Тук си пиши Армсан........Отиде......купих я и съм доволен . Наслука и здраве на всички колеги

Link to comment
Share on other sites

Старата цена за полиавтомат без удължителите

Link to comment
Share on other sites

Тая събота бяз на лов на яребица в град Съединение в моята дружинка.Стана страхотен лов, защото нямаше гости от всякъде и имаше много кокошки.Колегата Найденов бе довел зет си, като му бе подарил една негова стара помпа.

Но зет му, като няма навик да презарежда след изстрел изпусна много, но стана смях и много хубав лов.

Когато трябваше да има пъдпъдъци ги нямаше, сега аз отстрелях два броя.Аде..

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...

репортаж от състезание по динамична стрелба с гладкоцевно оръжие BG "SHOTGUN MASTERS" - 2014г. в гр. Велико Търново излъчен по турския телевизионен канал Yaban TV http://www.yabantv.com/

първа част

втора част

от осмата минута на втора част е заснето изпробването на прототипите на пушките помпи на Armsan за динамична стрелба.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.