Jump to content

Кой какъв нож използва за дране?


Recommended Posts

С уговорката, че се ползват за дране (за кокалите др. инструмент)

Buck Omni Hunter

BU393BK.jpg

Mora 2010

Mora%202010.jpg

Link to post
Share on other sites

С уговорката, че се ползват за дране (за кокалите др. инструмент)

Buck Omni Hunter

BU393BK.jpg

Mora 2010

Mora%202010.jpg

Колега, драсни две думи, за това как се представя мората! Мерси предварително.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Kъфто има под ръка, ко няма може и парче стакло :freak: , само да има кво да съ дире....

То със стъкло и баба може, някои пердашат с капаче от " Русенско варено".

Link to post
Share on other sites

С който и да е от тия. Като последен вариант Муелата, ако другите се изтъпят чак толкова, но имайки в предвид качествата на Buck-овете и тоз Remington, скоро Муела няма да ползвам.

post-24623-0-11315600-1310318834_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

С който и да е от тия. Като последен вариант Муелата, ако другите се изтъпят чак толкова, но имайки в предвид качествата на Buck-овете и тоз Remington, скоро Муела няма да ползвам.

И любимите ми два ножа в действие...

post-24623-0-69533300-1310319327_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Аз освен един бут друго не съм драл, ама мисля да дера с това:

DSCI0021.JPG

Link to post
Share on other sites

Сигур ще стана за кашмер...ама аз излизам с ей тез двете:

post-5116-0-24433900-1310406591_thumb.jpg

..големия е чисто циганска направа, малкия е Фридрих Дик-за транжиране.Пък канията съм я шил аз/ама преди 10-на години/.Айде - смейте се :blush:

Link to post
Share on other sites

Сигур ще стана за кашмер...ама аз излизам с ей тез двете:

post-5116-0-24433900-1310406591_thumb.jpg

..големия е чисто циганска направа, малкия е Фридрих Дик-за транжиране.Пък канията съм я шил аз/ама преди 10-на години/.Айде - смейте се :blush:

Няма кой да се смее защото си те знаем какво можеш. :hi:

Link to post
Share on other sites

Сигур ще стана за кашмер...ама аз излизам с ей тез двете:

post-5116-0-24433900-1310406591_thumb.jpg

..големия е чисто циганска направа, малкия е Фридрих Дик-за транжиране.Пък канията съм я шил аз/ама преди 10-на години/.Айде - смейте се :blush:

Не се притеснявай, че ще станеш за кашмер. Продавам на DICK ножове и цялата гама артикули и само хора които са ги ползвали знаят за какво качество става на лаф - много добри. Но в някой случай използвам нож от майстор Димо от Беглеж с моя стомана и джобен нож и джобен масат на DICK.

post-26210-0-05103300-1310411594_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Сигур ще стана за кашмер...ама аз излизам с ей тез двете:

post-5116-0-24433900-1310406591_thumb.jpg

..големия е чисто циганска направа, малкия е Фридрих Дик-за транжиране.Пък канията съм я шил аз/ама преди 10-на години/.Айде - смейте се :blush:

Канията много ми хареса, а за ножовете по принцип не робувам на марката.Предпочитам да са удобни за ползуване и от достатъчно добра стомана - в смисъл ряз,гъвкавост, твърдост и т.н. Разбира се , че оценям по достойнство и по - скъпите ножове. Наслука !

Link to post
Share on other sites

Сигур ще стана за кашмер...ама аз излизам с ей тез двете:

post-5116-0-24433900-1310406591_thumb.jpg

..големия е чисто циганска направа, малкия е Фридрих Дик-за транжиране.Пък канията съм я шил аз/ама преди 10-на години/.Айде - смейте се :blush:

Ха, а дали по-рано Зъм-кулакът не се е подвизавал в тази кания?

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

колеги нож за дране не тряба да е дебел .Като имаш много за дране може да го разбереш хубав ряз има тънък нож със заточка с еднакъв ъгъл от гърба до режещия ръб ако ще и 200-300 лв да струва ако е с дебел гръб трудно ще реже и обратно има и тенекии по 10 лв като са тънки режат а това че губи ряз не знам колко тряба да дереш че един нож да загуби ряз.Казвам го от професионална гледна точка че съм драл например 20-30 прасета и не мие трябало заточка а само минаване на масат .

вие за какво говорите че става дума за не знам кви си извънземни ножове по 100 200 300 лв и тн едно ножче на dick ili на swibo може да изкара 120-180 прасета без заточка а само на масат или пък малко заточка аз не знам вие за 1 прасе се притеснявате .

Квот да хванеш 1-2 прасета може да одереш бе замисляне с 15-30 ряза на едната страна кожата я няма .

Кво да му се мисли тоолкова с кво ще се дере.

Link to post
Share on other sites

колеги нож за дране не тряба да е дебел .Като имаш много за дране може да го разбереш хубав ряз има тънък нож със заточка с еднакъв ъгъл от гърба до режещия ръб ако ще и 200-300 лв да струва ако е с дебел гръб трудно ще реже и обратно има и тенекии по 10 лв като са тънки режат а това че губи ряз не знам колко тряба да дереш че един нож да загуби ряз.Казвам го от професионална гледна точка че съм драл например 20-30 прасета и не мие трябало заточка а само минаване на масат .

вие за какво говорите че става дума за не знам кви си извънземни ножове по 100 200 300 лв и тн едно ножче на dick ili на swibo може да изкара 120-180 прасета без заточка а само на масат или пък малко заточка аз не знам вие за 1 прасе се притеснявате .

Квот да хванеш 1-2 прасета може да одереш бе замисляне с 15-30 ряза на едната страна кожата я няма .

Кво да му се мисли тоолкова с кво ще се дере.

Те някои могат и със стъкло... :dance2:

Edited by Koce1
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

колеги нож за дране не тряба да е дебел .Като имаш много за дране може да го разбереш хубав ряз има тънък нож със заточка с еднакъв ъгъл от гърба до режещия ръб ако ще и 200-300 лв да струва ако е с дебел гръб трудно ще реже и обратно има и тенекии по 10 лв като са тънки режат а това че губи ряз не знам колко тряба да дереш че един нож да загуби ряз.Казвам го от професионална гледна точка че съм драл например 20-30 прасета и не мие трябало заточка а само минаване на масат .

вие за какво говорите че става дума за не знам кви си извънземни ножове по 100 200 300 лв и тн едно ножче на dick ili на swibo може да изкара 120-180 прасета без заточка а само на масат или пък малко заточка аз не знам вие за 1 прасе се притеснявате .

Квот да хванеш 1-2 прасета може да одереш бе замисляне с 15-30 ряза на едната страна кожата я няма .

Кво да му се мисли тоолкова с кво ще се дере.

Еййй най-накрая :D едно нормално мнение.Много ми харесват ножовете от висококачественни стомани. Защото съм малко груб при ползването на ножа :training1: .

Които умее да работи добре с ножа си върши работата без проблем с един нормално добър нож.

За тези дето ще почнат да ми обясняват колко е голяма е разликата ще кажа че имам доста и скъпи и ефтини :to_pick_ones_nose2:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.