Добре дошли във форума На Лов

Регистрирайте се сега за получите достъп до всички функции. След регистрация, вие ще можете да публикувате нови теми или да отговаряте на вече съществуващите. Ще можете да настроите вашия профил, да си качите профилна снимка, да получавате репутация и да използвате лични съобщения с останалите потребители. Това съобщение ще изчезне след като влезете в профила си.

Стефан Сотиров

Запалени рибари поставиха рекорд по улов в устието на р. Струма

Най-големите сомове, захапали опашките си от яд

Два 60-килограмови сома и няколко "по-малки" сомчета от по 30-40 килограма записаха в ловните си подвизи група кюстендилци. Запалените въдичари, сред които бизнесменът Антон Селнички и зам. шефът на Здравната каса д-р Андрей Стоянов, тази година организираха редовната си риболовна експедиция в устието на р. Струма в Гърция.

Д-р Стоянов, изключително доволен от едноседмичната почивка, обясни, че първия голям сом, който е и най-тежкият, уловил бизнесменът Антон Селнички. Втората голяма риба също била негово попадение, а като "автори" на по-малките сомчета са разписали останалите участници в риболовната експедиция.

За залавянето на такъв звяр си трябва майсторлък, търпение и късмет, както и хубави такъми, защото рибите са огромни, а куките, на които се хващат, са по-големи от дланта, разказаха участниците в експедицията.

Голяма риба се хваща на риба, издадоха още кюстендилските рибари. След като сомът изяде малката рибка, настава едно мятате - ние наляво, той надясно, разнасяме се по реката, докато надвие по-силният. Ако не си достатъчно подготвен, по-силният се оказва сомът, къса влакното и бяга, после ходи го гони, коментираха рибарите.

И миналата година ходихме да ловим риба на същото място, имахме пак добър улов, но толкова големи риби досега не сме хващали, мисля, че и колеги, които ловят в Струма, не могат да се похвалят с такава слука, обясни с апломб доктор Стоянов, но категорично отказва да назове точното място, за да не се пренасели с рибари.

Медикът, за когото се знае, че е запален въдичар, обясни, че в нашенските реки няма риба и той и приятелите му ходят на риболов в Гърция.

След тазгодишните рибарски вълнения групата на кюстендилците вече обмисля следващото си пътуване и се заканват да хванат повече и по-големи риби, а защо не и по-екзотични.

Източник: www.struma.eu

Този коментар е промотиран на статия от член на екипа на форума!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване