Jump to content

За смях сме


nqkoiotnqkade
 Share

Recommended Posts

„Българите са неспособни да създадат работеща държава“ printButton.png

(290 гласа, средно 4.40 от 5) Написано от Чергар Сряда, 07 Декември 2011 07:01

Прочетено 47001 пъти

mark-rutte-2.jpgХоландският премиер Марк Рюте пред Българското национално радио:

– Г-н премиер, защо вашата държава упорито се противопоставя на приемането ни в Шенгенското пространство? Не мислите ли, че преигравате с това си ваше решение след като всички останали са готови на компромисен вариант? Дори и Финландия промени позицията си, а вие се дърпате, както бихме казали по български – „като магаре на мост“.

- Оттговорът и преди и сега е един и същ. Вашата държава е пропита от корупция, съдебната ви система не работи, престъпниците се чувстват комфортно и безнаказано, живеят на свобода и дори парадират с престъпния си статус.

- Но ние сме изпълнили техническите критерии, това нищо ли не означава?

- Техническите критерии във въшият случай са без значение, дори и да ги презипълните. Зад всяка техника стоят хора и когато тези хора са готови да престъпят закона в името на собственото си облагодетелстване, качеството на техниката се обезмисля. Това е все едно на най-строгият затвор да сложите за пазачи престъпници, ефекта ще е същият, като при вас – никакъв.

- Добре, но къде виждате причината за това състояние на нещата и как смятате, че то може да се промени? Какъв съвет бихте дали на българското правителство?

- Съмнявам се, че бих могъл да дам какъвто и да е съвет на вашите управници, тъй като те са част от проблема, а не част от решението му. Всички вие, българските граждани, знаете за записите на които се чува как вашият премиер прекратява проверка на митниците, а скоро след като тези записи станаха публично достояние, човекът в чиито интерес бе спряна проверката удобно почина. Такива случайности са рядкост и предизвикват огромно недоверие сред политиците в нашата държава. Освен това, аз обичам да се разхождам инкогнито и докато го правех във вашата столица, поне пет пъти ми бяха предлагани контрабанди цигари съвсем открито, без притеснение. Къде ви е полицията, как се борите с контрабандата? По-скоро ми се струва, че я закриляте и толерирате.

Що се отнася до причината, то тя е в неспособността ви да създадете работеща държава, устойчива държава, правова държава. Всичко това зависи не толкова от политиците, колкото от обществото. То е което търпи, толерира и издига на власт престъпници и продажници. Не е случайно, че по-голямата част от историята си, сте прекарали под робство, явно имате проблем в изграждането на силна и стабилна държава. Историята ви сочи, че вие винаги сте се деляли, независимо, че сте сложили на парламента си девиза „Съединението прави силата“. На фона на случващото се в тази сграда и в държавата ви вобще този девиз стои гротескно.

Вие българите се обединявате само когато има перспектива за келепир. Къде другаде в световен мащаб сте били свидетели комунисти и монархисти да управляват заедно, че на всичкото отгоре и в коалиция с етническа партия, която претендира, че електората и е бил репресиран от същите тези комунисти, истинско безумие, но това се случи в България именно в името на облагата.

Но да оставим политиците и да погледнем обикновеният българин, българското общество което би трябвало да бъде коректив и да реагира остро на всеки опит да бъдат нарушени законите на страната и правата на гражданите, какво прави то, къде е то? Аз го виждам по масите, пред телевизорите, в кафенетата и увеселителните заведения, апатично наблюдаващо какво се случва с държавата в която живее. Направо потресаваща е разликата между вас и съседна Гърция, докато там обществото е особенно активно, да не кажа хиперактивно по отношение защитата на правата и свободите си и по площадите можете да видите десетки хиляди активни граждани отстояващи своята позиция, то тука в България, ако на едно място се съберат 50 човека с дадени искания това се счита за небивал успех.

- Нима ни давате за пример съседна Гърция, докато цяла Европа се тресе заради тяхната политика?

- Давам ви за пример тяхното общество. Думата политик идва от гръцки и означава общественик, човек активно ангажиран с обществените дела, човек имащ позиция и отстояващ я. От гръцки идва и думата идиот, която значи човек интересуващ се само от себе си. В този смисъл докато гръцкото общество е общество от общественици, то българското е общество от идиоти, идиоти до най-високо държавно ниво. Политиците ви са идиоти.

Искам да уточня, че аз не оправдавам гърците за техните действия, порсто ви сравнявам като съседни държави. Да вземем и друго, когато човек влезе в Гърция вижда една добре уредена държава, едни усмихнати, енергични и смели хора. Когато влезе в България, вижда една мизерия и едни болни, бедни и страхливи хора. Вярно е, че Гърция е задлъжняла с милиарди, но тези милиарди, една голяма част от тях, може да се видят къде са отишли, докато в България отпусканите средства от Европейският съюз се заграбват и разпределят под масата между наши и ваши, така че до отделният гражданин не достига и цент. А дори има случаи, когато усвояването на тези пари е блокирано от вътрешнополитически междуособици, както между отделните партии, така и в самите партии. Вие сте способни да провалите даден проект, ако не участвате в него, само и само да не би този до вас да стане малко по-богат. Погледнете колко от средствата отпускани по европейски програми са усвоени, колко са изгубени безвъзвратно и колко има вероятност да изгубите поради некомпетентност, завист и алчност. Вашите политици се държат като пазванти и вместо да улеснят достъпа до европейски средства на гражданите, вместо да им помагат и напътстват в усвояването им, те ги блокират с някакви сложни и неясни процедури, докато междувременно кроят планове как самите те да ги прилапат и разпределят между приятелските си кръгове. Направо трагикомично беше да наблюдавам, как висшият клир на българската православна църква целува ръка на вашият премиер, за отпуснатите милиони на църквата по програмата за развитие на селските райони. Как църквата ще ги развие тези села, като им облагороди гробищата ли? Или парите ще потънат в черните дрехи на избрани духовници? Това е една пародия на фона на скоростното обезлюдяване на селските райони в България, но само това ли е? Ами ставащото с БДЖ?

– Добре, каво да направим, как българинът да стане активен гражданин? Може би, чрез културата и образованието?

- Ще бъда прям, Вие нямате шанс, България няма шанс. За каква култура говорим, за какво образование, когато неграмотността сред подрастващото население се увеличава главоломно, когато младежта ви, доколкото я имате се е отдала на алкохол, наркотици и разврат, като това се стимулира и от управниците. Та наскоро и вашият министър на образованието покани чуждестранните студенти да учат в България, като им обясни, че тука може да пият от сутринта, защото все някъде по света било 17 часа? Този човек в Холандия веднага щеше да бъде уволнен и даден под съд. Та той руши държавата, бъдещето й, той няма място в редиците на полтиците, той няма правото да се нарича политик и гражданин, той би бил в нашите очи един упадъчен елемент, а вие сте го сложили да отговаря за учащите. По би му отивало да е съдържател на публичен дом, но като се има в предвид и на какво прилича студентския ви град и каква слава му се носи, може би и да си е на мястото.

А културата, за каква култура вобще говорим. Музея на социалистическото изкуство, това ли наричате култура? Къде са ви световно известните писатели, художници и музиканти? Може би имате един двама, но аз говоря за влиянието което вашата култура оказва върху останалата част от Европа, къде е то? Какво влияние оказва вашата култура и нейните представители вътре в самата държава? Кой я подкрепя вашата култура? Как? „Стъклен дом“ ли наричате култура, или турнетата на Пайнер, а може би обирдижийските есемес реалити шоута, които въртите по телевизиите? Как държавата способства на гражданите, на младежта да осъзнае, че има алтернатива на чалготеките, сапунките и реалити форматите. Как? Като се среща с Лепа Брена? Едва ли?

- Но все пак, не може да отречете, че българите сме носители на една древна култура, че и ние сме дали нещо на света?

- Всъщност мога. Да напоследък дори в Брюксел, вашите политици се напънаха и като нямаше с какво да се похвалят, докараха златни съкровища отпреди хиляди години, опитвайки се да ни омаят като в приказките на Шехерезада. Всъщност тези съкровища, доколкото разбрах са тракийски и нямат нищо общо с българите като етнос, а и не мога да разбера с какво точно и как би трябвало да ми се издигнете в очите, чрез изложба на златни пособия правени преди хиляди години от някой когото не познавате, но сте имали късмета да се заселите там където е живял, а не да речем с нещо направено от българи наши съвременници.

- Ами първият компютър създаден от Джон Атанасов и него ли ще отречете и колко други открития има правени от българи?

- Само че има една подробност, те са правени в чужбина, България, българската държава не е създала условия тези откиртия да бъдат реализирани на нейна почва, именно поради особенностите на българският характер и мислене които по-горе посочих.

- Ами азбуката, Българската азбука?

- И вие почнахте като македонците. Българската азбука, надали щеше да я има, ако не беше Гърция с нейните книжовни школи. Ще ви кажа честно, вие сте толкова българи, колкото и македонците са македонци. Както древните македонци, така и древните българи отдавна са слезли от колелото на историята. Измислени нации, използващи стари наименования, създадени изкуствено по геополитически причини. Без чужда помощ, държавата ви едва ли би просъществувала дълго, вижте само докъде я докарахте за последните двайсет години – липса на държавност, никаква перспектива, бедност, обезлюдяване, демографска криза. Това за двайсет години самостоятелно независимо управление, след още трийсет ще изчезнете, ако не успеете да се активизирате като общество.

- Това ли бъдеще ни очаква според вас?

- Да, поне на този етап не виждам друго развитие на нещата. Докато търпите корупцията и се възползвате от нея за лично облагодетелстване, докато търпите да ви мачкат, манипулират и унищожават чрез крайна бедност, докато се страхувате, вие сте обречени. Европа няма нужда от престъпници, корумпирани подлизурковци, просяци и страхливци. Вие вече сте в Европа, вашата териотрия е част от обединена Европа, на нас ни е необходима тя не вие. Ние можем и без вас, не че го целим, оцеляването ви като нация зависи от вас, но докато живеете така както го правите в момента, вие не сте добре дошли на наша територия, ще изчакаме да се избиете и да изчезнете от само себе си. Трийсет години не са много време.

Link to comment
Share on other sites

Преди време попаднах на това.Като се замисли човек-за смях сме!Всички се радвахме на безкръвната революция 97ма година,но какво излезе?Продължаващия все още преход взема все повече жертви.Бягаме по други държави-спасяваме се кой както може.Нещата вече опряха до кокал и няма накъде.Вързахме се за Европа и прокопсахме.Капитализма е изживял дните си..къде отиваме?Богатите станаха по-богати,а народа е пред изчезване.Има нужда от нов световен ред..оставим ли се така ще изчезнем,като вид.Вижте как е при животните-там действа естествения подбор и това им помага да съществуват на планетата ни.А ние-изкуствен подбор и сме се оставили друг да решава кой да живее и кой да умира от глад.Защо?толкова ли за нищо не ставаме?Не ставаме наистина и ,ако не вземем нещата в свои ръце ще изчезнем,като нация..въпрос на време.

Тук е ловен форум и едва ли е мястото на подобни текстове,нали.Но ето,болшинството от нас нямат пари да си платят и таксата за да са ловци,даже един колега си разпродаде трофеите за да отдаде дължимото на държавата.Като се замисля и ми се драйфа,а в западаща Европа няма дори вече къде да се бяга..

Link to comment
Share on other sites

Този тъпанар наистина ли е направил това изказване?Те в Холандия до скоро ходеха с дървените налъми.И сега им е позволена дрогата и проституцията,а той за морал приказва.Нямаше ли кой да му каже,че по нашите земи се е зародила цивилизацията и по него време те са били още под морското равнище.Възмутен съм безкрайно много.Когато ний сме били европейци те са били някакви племена.Половината наши цигани са при тях и до някоя и друга година ще може да си прави наблюденията и изводите и на място.

Link to comment
Share on other sites

Този човек е адски прав ! Шапка му свалям ..... България е 1300г К*рви и По*ияри , Ще ме извинявате , ама си е така !

Link to comment
Share on other sites

За съжаление нещата са казани много точно! За много неща е прав, за други и аз не съм съгласен!

Link to comment
Share on other sites

Грубо, но безкрайно вярно. Но явно на българина си му е кеф да е затънал до уши в лайната и нищо не прави това да се промени. Явно на никого не му трябва работеща държава, устойчива държава, правова държава. Ако ли пък някой дръзне да заговори за това винаги се намира начин да му затворят устата. Включително и в този форум..

Дааа... тука са нужни само путьовци и послушковци.

Link to comment
Share on other sites

Много истини, за съжаление изказани под формата на фалшиво интервю:

Холандският премиер Марк Рюте не е давал интервю за БНР:

http://bnr.bg/sites/...20oproverj.aspx

Има и още "едно подобно изказване" в същия стил ... но този път "на Девид Камерън пред ББС::

https://neverojatno..../01/03/cameran/

Аз лично мисля, че някой си пуска "материалите" и чака отзвук "от някъде" ... и е въпрос на време да се разбере кой е ...

Ако някой се интересува - ето нещо интересно по темата от професор д-р Ганчо Т. Ганчев :

http://argumenti-bg....va-antiutopiya/

Link to comment
Share on other sites

Грубо, но безкрайно вярно. Но явно на българина си му е кеф да е затънал до уши в лайната и нищо не прави това да се промени. Явно на никого не му трябва работеща държава, устойчива държава, правова държава. Ако ли пък някой дръзне да заговори за това винаги се намира начин да му затворят устата. Включително и в този форум..

Дааа... тука са нужни само путьовци и послушковци.

От путьовци и послушковци дотук стигнахме.

Вече не ми пука нито кой кво ще ми каже или кой какъв цвят точица ще ми сложи в този форум,за това какво съм публикувал и дали е така или не.На мен ми писна и гласно го казвам,а на който му изнася нека си свива ушите,да си маже дупето с вазелин и да се навежда ниско..за да го хлопат на задна и това е.На мен ми преля,а на вас??????

Edited by nqkoiotnqkade
Link to comment
Share on other sites

Това са пълни глупости, като при сглобяването на "жълтъка" тук там има някоя истина за вкус и достоверност ужким. Това може да го напише някой идиот и да си прави пиар.

Link to comment
Share on other sites

Ако сте прочели внимателно,това което качих в първият ни пост ще видите кво мислят Европейците,на които толкова се кланяме за нас.А за правителството ни..нямам думи.

Не знам прави ли си пиар,но факт е,че гледат на нас,като на отрепки.

И мен написаното ме възмути не по-малко от вас г-нК. Бонев,но аз не бих изрекъл и дума в подкрепа на управляващите ни елементи щото не ги броя за хора,та камо ли за Българи,но не ми е приятно Европейците да ни плюят и принизяват толкова ниско.Това унижава всички ни,ако въобще може да се каже,че ни е останало някакво достойнство.

Link to comment
Share on other sites

. Ако дръзне да заговори за това винаги се намира начин да му затворят устата. Включително и в този форум..

Дааа... тука са нужни само путьовци и послушковци.

От путьовци и послушковци дотук стигнахме.

Вече не ми пука нито кой кво ще ми каже или кой какъв цвят точица ще ми сложи в този форум,за това какво съм публикувал и дали е така или не.На мен ми писна и гласно го казвам,а на който му изнася нека си свива ушите,да си маже дупето с вазелин и да се навежда ниско..за да го хлопат на задна и това е.На мен ми преля,а на вас??????

@ *Пояснение за "минус"....

Тук мисля че е ловен форум ,а не място за словестни диарии.

Има достатъчно "социални мрежи" и "интернет политически говорилни"

Нищо лично.

Link to comment
Share on other sites

@ *Пояснение за "минус"....

Тук мисля че е ловен форум ,а не място за словестни диарии.

Има достатъчно "социални мрежи" и "интернет политически говорилни"

Нищо лично.

Тук е раздел извън темата.Има доста теми,които не са свързани с лова ,например вицове ,клипчета и прочие.За минусите не е нужно да се аргументираш,както писах по горе-над тия неща съм.Поздрави!

Link to comment
Share on other sites

Хора не пишете така явно, ще ви намерят и ще ви пратят в лагери :cap: като врагове на държавата. :mail1:

Link to comment
Share on other sites

Тук е раздел извън темата.

Зв

От путьовци и послушковци дотук стигнахме.

Вече не ми пука кой какъв цвят точица ще ми сложи в този форум,за това какво съм публикувал и дали е така или не.

Може и да имаш нещо друго предвид ,но така написано ,изглежда че смяташ потребителите на форума за "путьовци", за това че още не са вдигнали революция
Link to comment
Share on other sites

Зв Може и да имаш нещо друго предвид ,но така написано ,изглежда че смяташ потребителите на форума за "путьовци", за това че още не са вдигнали революция

Не изопачавай думите ми.Ако погледнеш реално то и аз не съм вдигал революция.Ако си си ги изтълкувал така нещата не е мой проблем.

Link to comment
Share on other sites

@ *Пояснение за "минус"....

Тук мисля че е ловен форум ,а не място за словестни диарии.

Има достатъчно "социални мрежи" и "интернет политически говорилни"

Нищо лично.

Колега, нищо лично, но ти какво разбираш под словестни диарии????? Това че хората си казват истините в прав текст??? И някой получил физически или душевни сърбежи от това?? Че то и в лова нещата стоят горе-долу като в обществото ни. А истината, както за обществото ни, така и в лова вероятно е още по-грозна от предполагаемото изказване на холандския премиер.

Link to comment
Share on other sites

Хора не пишете така явно, ще ви намерят и ще ви пратят в лагери :cap: като врагове на държавата. :mail1:

Хахаха,в тая държава дето за убийство не могат да те вкарат в затвора ти се майтапиш за лагери :D за това,че някой с право се е възмутил тук.. хехе-смех голем.Доколкото знам и министър Дянков и премиера са ловци и нищо чудно да имат профили тук в този уважаван форум.На тях посвещавам този виц: Защо пчелите нямат премиер,министри,парламент...???Защото правят мед,а не говна!!!

Edited by nqkoiotnqkade
Link to comment
Share on other sites

Хахаха,в тая държава дето за убийство не могат да те вкарат в затвора ти се майтапиш за лагери :D за това,че някой с право се е възмутил тук.. хехе-смех голем.Доколкото знам и министър Дянков и премиера са ловци и нищо чудно да имат профили тук в този уважаван форум.На тях посвещавам този виц: Защо пчелите нямат премиер,министри,парламент...???Защото правят мед,а не говна!!!

Колега, аз освен ловец съм и пчелар. Адмирации за вица, много се смях.... ....защото правят мед, а не говна :clap: :clap: :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.