Jump to content

Моля за съвет отностно малко куче


Recommended Posts

Предварително се извинявам,ако мястото на тази тема не е тук,но не намерих място за нея.Моля модератора да ме извини и премести темата по негова преценка.

Моля за съвет към всички който имат наблюдение върху малките кучета.Преди седмица взех куче на 2 месеца,взех го от котилото направо.При новия си дом кучето се държеше плахо(което за мен е нормално) когато остане само започва да скимти(което пак смятам че е нормално защото все пак търси майка си).Въпроса ми е вече седмица и отгоре скимти непрекъснато и ден и нощ(за радост още нямам проблеми с комшиите).

Кучето живее в дървена колиба която сам правил сам(изолирана с фибран),през нощта му слагам шише с топла вода да допринеса за неговия комфорт,но не спира.

Моля кажете ми какво да прави,кучето е Курцхаарт.

Link to post
Share on other sites

През деня-ОК,но през нощта при мен в стаята ли да го вкарам.Не ми е първото куче ,знам че като малки искат внимание но...

Link to post
Share on other sites

Гледай да играеш с него повече през деня колкото се може повече и всеки ден аз бях изправен пред същия проблем така за седмица се успокой вече е на 8 месеца но чуе ли ми гласа почва да скимти да се поява за малко погаля го и спира и моя е курцхаар

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Кученцето е прекалено малко.На тази възраст би трябвало да е още при майка му.Напълно нормално е да скимти.Този период ще отмине,просто трябва време.Ако го прибереш в къщи ще си направиш лоша услуга,изкараш ли го симфонята ще започва отново.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Кутретата след като се отделят от майката,особенно и ако са на ново място се стресират и са несигурни.Това важи в пълна сила и за голямо куче когато промени местожителството си или стопанина си.При тези обстоятелства животните търсят повече присъствието на водача на глутницата (при кутретата -майката,при по-големи кучета -стопанина).Всичко останало не е от толкова голямо значение.Може да си направите експеримент -отделете кутре на възраст от 2 до 3 месеца само някъде и то ще започне да скимти.Но ако се намира около вас (имам в предвид в помещението където сте)кутрето или няма да скимти или скимтенето ще намалее драстично.Разбира се ако не е гладно ,жадно и ако навреме е изкарвано да свърши естествените си нужди.Друг немаловажен фактор е и температурата в помещението,ако тя е по висока кутрето е неспокойно и търси по хладно място(близо до врата,стена или друго по студено място).Веднага ще дам пример: Наскоро купихме кученце от чужбина и трябваше да нощуваме 3 дни при дъщеря ми.През деня игри с кутрето ,хранене закачки никакви проблеми(все едно е живяло там с години).Вечерта дойде време за сън и реших да го затворя в банята(абсолютно сухо помещение ,с отделна душ кабина и с някаква гумирана изолация на пода при това отоплено) . Започна се скимтене виене и стана страшно.Разбрах че няма да стане така.Преместих се в друга стая като взех и кутрето да спи на пода(ламинат).Като изключим 1 - 2 раздвижвания по естествени нужди вечерта мина абсолютно безпроблемно.От следващия ден кутрето започна да дава знаци че трябва да се облекчава навън и аз започнах да го изкарвам своевременно.След като се облекчаваше само си тръгваше по обратния път.Това продължи и след като се прибрахме в България.Дано съм бил полезен!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.