Jump to content

Фазан по житото ?


Recommended Posts

здравейте!


днес с един приятел си карахме колелата и минахме покрай реката,където имаше засято жито и както си карам видях срещу мен нещо като кокошка с кафяв цвят.Тръгнах към него и се извиках с сила и то литна и падна в житото заедно с още 3-4 такива "кокошки" които изкочиха от житото.Поразгледах из нета за подобни животни на кокошката и мисля че беше фазан,но като гледам снимки в гугъл,главата на фазана не е кафява а на това беше кафява май и нямаше опашка до колкото си спомням.

Какво е било това животно ?

п.п.Мисля че темата няма да допадне на доста хора и ще ме помислят за някакъв тъпанар и след като получа отговор,нека темата да бъде истрита :p

Link to comment
Share on other sites

здравейте!

днес с един приятел си карахме колелата и минахме покрай реката,където имаше засято жито и както си карам видях срещу мен нещо като кокошка с кафяв цвят.Тръгнах към него и се извиках с сила и то литна и падна в житото заедно с още 3-4 такива "кокошки" които изкочиха от житото.Поразгледах из нета за подобни животни на кокошката и мисля че беше фазан,но като гледам снимки в гугъл,главата на фазана не е кафява а на това беше кафява май :p

%D0%A4%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD-9484.jpg

IMG_6203.jpg

phasianus%20colchicus-13.jpg

Edited by П. Бонев
Link to comment
Share on other sites

значи в гугъл съм гледал други снимки,но тоя дето го видях беше същия като 1вата снимка,само не си спомням дали имаше опащка назад .

Link to comment
Share on other sites

100% яребица но сега не са на ята а и разликата между размера на кокошката и яребицата е очевиден .....може би става вапрос за женски фазани.

Link to comment
Share on other sites

Архитекте ,мисля ,че си видял женска фазанка,нищо ,че е влезнала в житата.И аз съм срещал в жита да кълве мъжки колхид , и то привечер.

Link to comment
Share on other sites

Преди 3 дни пътувайки с влака видях на различни места първо женска после мъжки фазан точно на ръба на житен блок. Няма нищо очудващо :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.